第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
1. What does the underlined word “grounded” mean in Paragraph 1?
1. (v.) to connect an electrical device to the ground
e. g. The lamps were grounded by some wires.
2. (v.) to be based on something
e. g. The professor's idea is grounded in Einstein's theory.
3. (v.) to teach someone thoroughly in a subject
e. g. The student was grounded in how computers worked by his teacher.
4. (v.) to be punished by one's parents
e. g. She was grounded because she played online games and did not do her homework.
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
2. In Paragraph 3, the child watching television asked his mother the question because he ______.
A. was very interested in the show in the past
B. would like to know more about social media
C. enjoyed watching a show popular in the 1950s
D. had never watched a TV programme in black and white
3. The test pattern was used to ______.
A. test whether the television works or not
B. broadcast the programme using the transmitter
C. see if there was anything wrong with the transmitter
D. show the start time and finish time of the programmes
4. What can be the best title of the passage?
A. Development of the television
B. How to use outdated technology
C. Technology kids don't understand
D. New technology changes the world
1. (v.) to connect an electrical device to the ground
e. g. The lamps were grounded by some wires.
2. (v.) to be based on something
e. g. The professor's idea is grounded in Einstein's theory.
3. (v.) to teach someone thoroughly in a subject
e. g. The student was grounded in how computers worked by his teacher.
4. (v.) to be punished by one's parents
e. g. She was grounded because she played online games and did not do her homework.
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
B
2. In Paragraph 3, the child watching television asked his mother the question because he ______.
A. was very interested in the show in the past
B. would like to know more about social media
C. enjoyed watching a show popular in the 1950s
D. had never watched a TV programme in black and white
D
3. The test pattern was used to ______.
A. test whether the television works or not
B. broadcast the programme using the transmitter
C. see if there was anything wrong with the transmitter
D. show the start time and finish time of the programmes
C
4. What can be the best title of the passage?
A. Development of the television
B. How to use outdated technology
C. Technology kids don't understand
D. New technology changes the world
C
答案:
1. B 提示:词义猜测题。Our children are growing up in a world that is more grounded in technology than ever before. 意为"我们的孩子们生长在一个前所未有的建立在科技基础上的世界"。结合选项,to be based on something 意为"基于某事",和原文画线单词意思相近。
2. D 提示:细节理解题。根据第三段最后两句可知答案。
3. C 提示:推理判断题。根据"After the last programme, the test pattern appeared on the screen. It showed that the transmitter was working but that no programme was being broadcast..."可知测试模式可以检测发射机是否有问题。
4. C 提示:标题归纳题。本文介绍了由于技术的快速发展,现在的孩子们不认识他们的父母在成长过程中使用的技术。
2. D 提示:细节理解题。根据第三段最后两句可知答案。
3. C 提示:推理判断题。根据"After the last programme, the test pattern appeared on the screen. It showed that the transmitter was working but that no programme was being broadcast..."可知测试模式可以检测发射机是否有问题。
4. C 提示:标题归纳题。本文介绍了由于技术的快速发展,现在的孩子们不认识他们的父母在成长过程中使用的技术。
查看更多完整答案,请扫码查看