2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版》

A(2024·无锡江阴期末)
It was still light out, and Dad wasn't home yet. He worked all day cleaning pools. My brother and I spent as much of the day as we could on basketball. Holding a ball and sending it into the air and waiting for it to drop into the basket felt like magic—all the problems of the world seemed to go away. Dad once told me he felt pretty much the same way about cleaning pools. It was like being a magician, he said, turning the water from cloudy to clear.
Dad came home and stood a moment by the side of the car, and for a moment he closed his eyes. "Many people couldn't afford to clean their pools anymore because of losing their jobs," Dad said.
"Want to shoot(投篮) a few balls, Dad?" I asked, knowing how much he loved basketball.
"Sure," he said, opening his eyes and smiling. "Why not?"
My brother passed the ball to him, and Dad caught it as if catching a ball was as natural to him as breathing.
Dad used to play basketball in high school, but that was a long time ago. I love watching Dad shoot. Each of his shots is perfect so that the ball drops cleanly through the rim(篮框). It is one of my favourite sounds.
After Dad warmed up, he said he was ready to start. Dad held the ball in both hands between his knees, bent(弯曲) his legs, and looked up at the basket. It looked like he was a chicken getting ready to lay an egg. By some miracle(奇迹) the basketball dropped straight into the basket.
"What a shot!" Dad shouted. "Looks like I've still got the touch!" He did a little victory dance, and he smiled in a way that I'd never seen him smile in a long time.
As it got darker, each of us took shots on the court(球场). "What about another game?" my brother asked, even though it was almost too dark to see the ball.
"Maybe tomorrow," Dad answered. "I think your mum is waiting."
I knew how rare it would be for Dad to find time to play with my brother and me lately. I wished we could do this more often. The time he spent shooting baskets with us cheered him up. When he was happy it felt like everything fitted into place, including the basketball, which dropped through the net without even touching the rim.
1. According to the passage, which words can best describe the father?
A. Confident and brave.
B. Confident but serious.
C. Hard-working but boring.
D. Hard-working and hopeful.
2. What can we infer from this passage?
A. Dad lost his job like other people.
B. "I" often played basketball at school.
C. "I" learned how to play basketball from Dad.
D. Dad wasn't in high spirits when he got home.
3. Which is the best title for this story?
A. A basketball match
B. Father and sons
C. Shooting with Dad
D. Miracle on the court
答案: 1. D 提示:推理判断题。confident and brave 意为“自信且勇敢”;confident but serious 意为“自信但严肃”;hard-working but boring 意为“勤奋但无聊”;hard-working and hopeful 意为“勤奋且充满希望”。根据第一段中“He worked all day cleaning pools.”和“...all the problems of the world seemed to go away. Dad once told me he felt pretty much the same way about cleaning pools.”可推断,父亲既勤奋又充满希望。 2. D 提示:推理判断题。根据第二段可知,父亲回家时在车边上站了一会儿,然后又闭上眼睛。他说:“许多人因为失业,没有能力再清洗泳池了。”再结合第一段中“He worked all day cleaning pools.”可推断,父亲到家时情绪不高。 3. C 提示:标题归纳题。通读全文可知,本文描述了父亲回家后和儿子打篮球的时光。由此推断,选项C“和父亲投篮”最适合作标题。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭