2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版》

B(2025·南京鼓楼期中)
What do comic book villains have in common? They harm others or break the law to get what they want. Another thing is that they often wear costumes in green and purple colours, and some even have green or purple skin. But why do they wear these colours? Let's find out.
First, let's look at culture and history. In Shakespeare's play Othello, a character warns another about envy and calls it a "green - eyed monster". This is where the saying "green with envy" comes from. However, even before this play, people connected the colour green with negative(消极的) feelings like greed. The ancient Greeks believed that when a person was sick, his/her skin might turn green because of too much bile(胆汁). Over time, green has come to stand for greed, sickness, envy, and ambition—feelings that are often found in villains.
But what about purple? The colour purple is often connected with power. It is not a colour that we see a lot in nature, and in ancient times, purple dye(染料) was very hard to make. This made it rare and expensive, so only the most powerful people could afford it. In ancient Rome, only leaders could wear clothes in purple, and in England, Queen Elizabeth Ⅰ allowed only close relatives to wear purple. So, when villains are shown wearing purple, it suggests they are powerful or think of themselves as powerful. It also shows that they want respect from others.
Now, let's look at colour theory(理论). When the three primary colours(red, yellow, and blue) are mixed together, they create white light. If you mix any two primary colours, you get one of the three secondary colours: orange, purple, or green. Most superheroes wear at least one primary colour, and some have all three. If heroes wear bright primary colours, comic artists often use secondary colours like green and purple for villains. This way, even if you don't know the story or the characters, you can quickly tell the heroes and villains apart just from their colours.
1. What does the underlined word "villains" in Paragraph 1 mean?
A. Main characters in stories.
B. Writers of comic books.
C. Characters who harm others.
D. Superheroes in the stories.
2. Who is allowed to wear purple clothes in old times?
A. Villains.
B. Rulers.
C. Superheroes.
D. Artists.
3. How does the writer organize his ideas?
A. In time order.
B. In space order.
C. From specific to general.
D. From general to specific.
4. According to the colour theory, what colour should we use for Superman?
A. Orange.
B. Purple.
C. Green.
D. Red.
答案: 1. C 提示:词义猜测题。根据画线词后一句“They harm others or break the law to get what they want.”可知,villains 指的是那些伤害他人的角色。
2. B 提示:细节理解题。根据文章第三段第五句“In ancient Rome, only leaders could wear clothes in purple, and in England, Queen Elizabeth I allowed only close relatives to wear purple.”可知,在古代,只有统治者或皇室近亲才可以穿紫色衣服。
3. D 提示:写作顺序题。文章先从一般的文化和历史背景开始,解释绿色和紫色的象征意义,然后具体到漫画中反派角色所穿服装的颜色使用。因此文章属于从一般到具体的组织方式。
4. D 提示:细节理解题。根据文章最后一段第四句“Most superheroes wear at least one primary colour”可知,大多数超级英雄至少穿一种原色,红、黄、蓝是原色。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭