2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小题狂做九年级英语上册译林版巅峰版》

1. When examining pottery, archaeologists consider not only its appearance but what it was made of and how it was made.
The word "examining" means "______" in English.
A. studying
B. displaying
C. searching
D. discovering
A

2. Why are the words "potsherds" and "temper" written in quotation marks(引号) in Paragraphs 2 and 3?
A. To remind readers that both words are very useful.
B. To make sure readers understand the words correctly.
C. To show that these words come from other languages.
D. To introduce the words that may be unknown to readers.
D

3. When is temper added to the clay?
A. Before the clay is shaped.
B. After the pot is heated.
C. While the pot is being decorated.
D. When the clay is hollowed.
A

4. We can put the sentence "This can provide clues about how people traded or travelled. " in Blank ______.
A. ①
B. ②
C. ③
D. ④
B

5. What is the main idea of this passage?
A. People have used pottery for thousands of years all over the world.
B. Pots are decorated with pictures that show events from daily life or from ancient stories.
C. Ancient pottery can tell about the lives of the people who made and used it.
D. Archaeologists look for clues to solve mysteries in different times and places.
C
答案: 1. A 提示:词义猜测题。该句主句表示“考古学家不仅要考虑它的外观,还要考虑它的材料和制作方法”,由此推断,此处 examining 表示“研究”。
2. D 提示:推理判断题。根据第二段中“Old pottery is usually found in pieces called ‘potsherds’.”和第三段中“To make clay easier to shape and heat, potters use something called ‘temper’.”可知,这两个词前面都用了 called,并在这两段中分别解释了这些单词。由此推断,用引号是为了给读者介绍这两个生词。
3. A 提示:细节理解题。根据第三段中“To make clay easier to shape and heat, potters use something called ‘temper’.”可知,是在陶土成型前回火。
4. B 提示:推理判断题。根据第三段最后两句“An archaeologist can tell where a pot came from by the types of clay and temper that were used. Sometimes a pot found in one location might have materials from another place.”可知,考古学家可以通过陶器的陶土类型和回火来判断这件陶器的来源,有时在一个地方发现的罐子可能会用到来自另一个地方的材料。由此推断,该句“这可以提供人们如何交易或旅行的线索。”放在第三段末尾最合适。
5. C 提示:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了考古学家们通过研究出土的陶器来研究过去人们的生活。因此选项 C“古代陶器可以讲述制作和使用它 的人的生活.”正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭