2025年全优课堂九年级英语下册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第76页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
Cloze 6
Last summer, we had a volunteer activity in a village school. In the school, I saw a name Feng Aiguo on a list. This man offered much money to the school. I thought he must be a rich man.
One day, on my way home from school, my bike was broken. Luckily I found a repairing stand (修车摊) across from the street. An old man was repairing a bike. He was wearing a clean suit. He looked energetic (精力充沛的). While waiting, I knew something about him from the old men chatting there. He was Lao Feng and started to repair bikes after he retired (退休). Two months ago, his family moved to a new house. His son didn’t want him to repair bikes any longer. He bought him suits and asked him to wear them and rest at home. But it didn’t work. The old man continued his repairing work in his suits.
After a while, the old man got my bike repaired. When I was leaving, an old lady came and called him “Aiguo”. Immediately the name on the list of the village school came into my mind. But how could such a common repairman give away so much money? I asked him if he knew that village. He told me it was his hometown and the villagers there still needed help. So he always saved money by repairing bikes to help them. Then I was sure that he was the person on the list.
1. A. rich B. poor C. healthy D. unhealthy
2. A. selling B. washing C. riding D. repairing
3. A. everything B. something C. anything D. nothing
4. A. started B. failed C. feared D. remembered
5. A. wear B. lose C. make D. lend
6. A. Unless B. When C. If D. Though
7. A. Luckily B. Sadly C. Usually D. Immediately
8. A. give away B. throw away C. take back D. give back
9. A. workers B. visitors C. riders D. villagers
10. A. way B. map C. list D. book
Last summer, we had a volunteer activity in a village school. In the school, I saw a name Feng Aiguo on a list. This man offered much money to the school. I thought he must be a rich man.
One day, on my way home from school, my bike was broken. Luckily I found a repairing stand (修车摊) across from the street. An old man was repairing a bike. He was wearing a clean suit. He looked energetic (精力充沛的). While waiting, I knew something about him from the old men chatting there. He was Lao Feng and started to repair bikes after he retired (退休). Two months ago, his family moved to a new house. His son didn’t want him to repair bikes any longer. He bought him suits and asked him to wear them and rest at home. But it didn’t work. The old man continued his repairing work in his suits.
After a while, the old man got my bike repaired. When I was leaving, an old lady came and called him “Aiguo”. Immediately the name on the list of the village school came into my mind. But how could such a common repairman give away so much money? I asked him if he knew that village. He told me it was his hometown and the villagers there still needed help. So he always saved money by repairing bikes to help them. Then I was sure that he was the person on the list.
1. A. rich B. poor C. healthy D. unhealthy
2. A. selling B. washing C. riding D. repairing
3. A. everything B. something C. anything D. nothing
4. A. started B. failed C. feared D. remembered
5. A. wear B. lose C. make D. lend
6. A. Unless B. When C. If D. Though
7. A. Luckily B. Sadly C. Usually D. Immediately
8. A. give away B. throw away C. take back D. give back
9. A. workers B. visitors C. riders D. villagers
10. A. way B. map C. list D. book
答案:
1. A 提示:根据“This man offered much money to the school.”可知,这个人给学校捐助了很多钱,由此推知,作者认为他一定是一个非常富有的人,故选 A。
2. D 提示:根据上文可知,作者的自行车坏了,他找到了一个修车摊,由此推知,一位老人正在那里修一辆自行车,故选 D。repairing stand(修车摊)对此也有提示。
3. B 提示:联系下文关于这位修车老人的一些事情可知,作者在等待修车的时候,从周围聊天的老人那里得知了一些关于他的事情,故选 B。
4. A 提示:start 开始;fail 失败;fear 害怕;remember 记得。根据语境可知,这位老人退休之后开始修理自行车,故选 A。
5. A 提示:根据“He bought him suits”可知,他儿子给他买了一套西装,要求他穿上。这里的 them 指代 suits,故选 A。
6. B 提示:此处表示“当我准备离开的时候”,应用 when 引导状语从句,故选 B。
7. D 提示:luckily 幸运地;sadly 悲伤地;usually 通常;immediately 立即。根据上下文可知,作者听到“Aiguo”立即想到了那所学校名单上的名字,故选 D。
8. A 提示:give away 捐赠;throw away 扔掉;take back 收回;give back 归还。结合第一段中“offered much money”的提示可知,此处应用 give away,故选 A。
9. D 提示:结合语境可知,那个村子是他的故乡,那里的村民依旧需要帮助,故选 D。
10. C 提示:根据第一段中的“I saw a name Feng Aiguo on a list”以及最后一段中的“an old lady came and called him ‘Aiguo’”可知,作者确定这位修车的老人就是那个名单上的人,故选 C。
2. D 提示:根据上文可知,作者的自行车坏了,他找到了一个修车摊,由此推知,一位老人正在那里修一辆自行车,故选 D。repairing stand(修车摊)对此也有提示。
3. B 提示:联系下文关于这位修车老人的一些事情可知,作者在等待修车的时候,从周围聊天的老人那里得知了一些关于他的事情,故选 B。
4. A 提示:start 开始;fail 失败;fear 害怕;remember 记得。根据语境可知,这位老人退休之后开始修理自行车,故选 A。
5. A 提示:根据“He bought him suits”可知,他儿子给他买了一套西装,要求他穿上。这里的 them 指代 suits,故选 A。
6. B 提示:此处表示“当我准备离开的时候”,应用 when 引导状语从句,故选 B。
7. D 提示:luckily 幸运地;sadly 悲伤地;usually 通常;immediately 立即。根据上下文可知,作者听到“Aiguo”立即想到了那所学校名单上的名字,故选 D。
8. A 提示:give away 捐赠;throw away 扔掉;take back 收回;give back 归还。结合第一段中“offered much money”的提示可知,此处应用 give away,故选 A。
9. D 提示:结合语境可知,那个村子是他的故乡,那里的村民依旧需要帮助,故选 D。
10. C 提示:根据第一段中的“I saw a name Feng Aiguo on a list”以及最后一段中的“an old lady came and called him ‘Aiguo’”可知,作者确定这位修车的老人就是那个名单上的人,故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看