2025年全优课堂九年级英语下册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优课堂九年级英语下册》

Ⅰ. 根据句意及汉语提示写单词。
1. Shakespeare’s ________ (作品) include poems and plays.
2. You can’t write a poem without ________ (灵感).
3. Hurry up! Alice and Sue are waiting for you at the school ________ (大门).
4. He was the ________ (负责人) of Harvard University.
5. The frame is made of ________ (金属).
6. I bought a ________ (瓶子) of ink yesterday.
答案: 1. works 2. inspiration 3. gate 4. president 5. metal 6. bottle
Ⅱ. 连词成句。
7. is, there, in, bottle, water, some, the
______________________________.
8. such, he, big, has, creativity
______________________________.
9. not only, I, play tennis, practise, but also, shooting
______________________________.
10. boy, good, is, the, computer, at
______________________________.
答案: 7. There is some water in the bottle
8. He has such big creativity
9. I not only play tennis but also practise shooting/ I not only practise shooting but also play tennis
10. The boy is good at computer
11. —These tickets are useless. Can I ________?
—Yes, but make sure you put them in the dust - bin.
A. pick them up
B. throw them away
C. throw away them
D. pick up them
答案: B 提示:句意:——这些票没有用了。我可以把它们扔掉吗? ——可以,但是你要确保把它们放到垃圾桶里。pick up 意为“拾起,捡起”;throw away 意为“扔掉”;代词作宾语需要置于两词中间。故选 B。
12. —Where did you get these old doors?
—From the old houses which were ________ by the workers.
A. taken down
B. pulled down
C. turned down
D. put down
答案: B 提示:pull down 拆下,摧毁。句意:——你从哪里得到这些旧的门? ——从被工人们拆掉的旧房子里。
13. —Do you believe that paper is made ________ wood? —Yes, I do. And you can see that books are made ________ paper.
A. from; from
B. from; of
C. of; from
D. of; of
答案: B 提示:be made of 意为“由……制成”,表示某物品制成后仍看得出原材料;be made from 表示某物品制成后看不出原材料。纸由木头制成,看不出原材料,书由纸制成,看得出原材料。故选 B。
14. It is said that they’ll ________ a hospital here next year to help poor people.
A. set up
B. put up
C. pick up
D. look up
答案: A 提示:set up 建立;put up 张贴;pick up 捡起;look up 向上看,查阅。句意:据说他们明年将在这里建立一所医院来帮助贫困的人们。故选 A。
15. She wants to move to a city ________ the weather is enjoyable.
A. which
B. what
C. where
D. that
答案: C 提示:本题考查定语从句的关系词。先行词是 a city,在定语从句中作地点状语,故用 where。句意:她想搬到一个气候宜人的城市。
Ⅳ. 阅读理解。
Junk e - mails
A new UK study shows that around the world, junk e - mails use 33 billion kilowatt (千瓦) hours of electricity a year. That’s enough energy to power 24 million homes.
E - mail users spend nearly 4/5 of their energy in removing junk e - mails and looking for useful e - mails.
Soccer schools
China is to build 20,000 soccer schools across the country in three years. It’s to fight obesity (肥胖) and improve China’s national soccer team. All students at these soccer schools will have one soccer class each day. They’ll also take part in competitions.
16. The electricity that junk e - mails use a year around the world can power ________ homes.
A. 33 billion B. 24 million
C. 2.4 billion D. 20 thousand
17. China is going to build some soccer schools to ________.
A. let students have more fun
B. increase the number of students
C. have more soccer teams
D. improve children’s health and China’s soccer team
答案: 16. B 提示:根据文中“That’s enough energy to power 24 million homes.”可知,垃圾邮件在全球的用电量可以为2,400 万户家庭提供电力。故选 B。
17. D 提示:根据文中“It’s to fight obesity and improve China’s national soccer team.”可知,中国建设一些足球学校以改善儿童健康和中国足球队。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭