2025年全优课堂九年级英语下册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优课堂九年级英语下册》

I.单项选择。
1.My aunt is a writer.She has written more than ten books since1980.
A.writes
B.wrote
C.has written
D.will write
答案: 1. C 提示:根据时间状语 since 1980 可知,句子应用现在完成时。
2.−Shall I take my swimmingsuit?
−No,you needn't.We will just go hiking in the mountain.
A.mustn't
B.couldn't
C.needn't
D.can't
答案: 2. C 提示:根据答句的后一句“我们只去山里徒步旅行”可知,是不必带泳衣,故用 needn't。
3.−Tom,you are going to buy a new flat here,aren't you?
−Yes,but I can't afford an expensive one.
A.spend
B.cost
C.pay
D.afford
答案: 3. D 提示:句意:——Tom,你打算在这里买一栋新房,不是吗?——是的,但是我负担不起一栋贵的房子。afford 买得起,符合题意。
4.This pair of shoes is made by hand,and it feels very comfortable.
A.is made with
B.are made from
C.are made of
D.is made by
答案: 4. D 提示:be made by 由……制成,by 后跟动作的执行者。句意:这双鞋是手工制作的,感觉非常舒服。
II.阅读理解。
As tall buildings disappeared in dark smog (雾霾)on Friday,meteorologists(气象学家)in Beijing said the smog will soon go away with a dust storm coming on Saturday this weekend.
The government suggested that its people stay indoors and not open windows during the dust storm.It will be the second time this month that the capital has been hit by smog and dust storm.Shanxi and Gansu Provinces,and Xinjiang and Ningxia and Inner Mongolia are also expected to have dusty weather over the weekend,according to the National Meteorological Center on Friday.
The center asked people to wear face masks if they go out,and added that children and the old should stay indoors.Meanwhile,the storm will also bring a lower temperature in most parts of northern China.
Liu Yi,a Beijinger who just gave birth to a baby girl last week,said she couldn't know what to do in the bad environment.“I can't go out.And I can't even open the window and breathe some fresh air,”she said.
Lu Yao,who had to go to work in the Wangfujing area in Beijing,wore a face mask when he was at work.“It is a tragedy,with Friday in storm and Saturday in sand,”he said,adding his 4 - year - old son has been coughing since early this month.
Yang Ping,a doctor in Hebei General Hospital,said there is no room for more children who have respiratory(呼吸的)problems.
Wang Yaqiang,a famous meteorologist,said the smoggy and dusty days might become normal weather,if the pollutant emissions(排放)don't go down.
5.Why did the government tell its people to stay indoors?
A.Because it was raining.
B.Because the weather was very dusty.
C.Because it was windy.
D.Because there were too many cars.
6.How many areas are going to be dusty over the weekend?
A.Three.
B.Four.
C.Five.
D.Six.
7.How did Liu Yi think of the environment?
A.Pleased.
B.Worried.
C.Excited.
D.Surprised.
8.From the passage,we can infer that______.
A.Lu Tao's son stayed at home,so he had no trouble
B.Yang Ping works in a hospital in Beijing
C.Liu Yi has a 4 - year - old girl
D.Wang Yaqiang's work is about the weather
答案: 5. B 提示:根据第二段第一句“The government suggested that its people stay indoors and not open windows during the dust storm.”可知,是因为有沙尘暴。故选 B。
6. D 提示:根据第一段和第三段“Shanxi and Gansu Provinces, and Xinjiang and Ningxia and Inner Mongolia are also expected to have dusty weather over the weekend”可知,加上北京共有 6 个地方在这周末有沙尘暴。故选 D。
7. B 提示:pleased 愉悦的;worried 担心的;excited 兴奋的;surprised 惊喜的。根据第五段的“I can't go out. And I can't even open the window and breathe some fresh air.”可推知,她对于这种环境是担心的。故选 B。
8. D 提示:根据最后一段“... a famous meteorologist, said the smoggy and dusty days might become normal weather, if the pollutant emissions don't go down.”可推知,他的工作与气象有关。
III.任务型阅读。
From London to New York,from Stockholm to Beijing,a subway is an important way of transportation.Traffic in lots of large modern cities is often quite heavy and it can sometimes take hours to cross a busy city in a car or bus.Subways help to solve that problem,since they don't have to stop at traffic lights.Besides,hundreds of people can take a subway train together to work,or from work to home.It can also help reduce air pollution−another serious problem in many cities.Finally,subways are usually cheaper.So many big cities are developing their subway system these days.
A subway is not only an important form of transport,but also a window for other people to learn about local cultures.
Beijing,China
The Beijing Subway was opened in1969and is the oldest subway system in China.It has added some modern technologies.All stations now have touch - screen maps.In some stations,people can also see traditional Chinese cultures.For example,on the walls of a few stations of Line 8,there are some pictures of blue and white porcelain(青花瓷).
Stockholm,Sweden
The first subway line for Stockholm was opened in1950.The Stockholm Subway is well - known for its decoration of the stations.It is called the longest art gallery in the world.Over 90 percent of its stations are decorated with paintings.A few stations are decorated with red bedrocks(岩床).This makes you feel as if you are in a cave.
London,UK
The London Underground is the oldest subway in the world which was opened in1863.During World War II,it was used to protect people from German plane attacks(袭击)on London.Now,it is a symbol of the city.There is no air conditioning in the trains,so it is very hot in summer.
New York,US
The New York City Subway,one of the world's oldest public transport systems,runs 24 hours a day.You can get to your destination(目的地)safely.The trains themselves are full of fun;you will see people doing moonwalk dances like Michael Jackson,playing the guitar and singing.
9、10题完成句子;11题简略回答问题;12题找出并写下全文的主题句;13题将文中画线句子译成汉语。
9.All the Beijing Subway stations now have touch - screen maps.
10.The Stockholm Subway is called the longest art gallery in the world,for over 90 percent of its stations are decorated with paintings.
11.How will tourists probably feel when they take the London Underground in summer?
They will feel very hot.
12.A subway is not only an important form of transport,but also a window for other people to learn about local cultures.
13.从伦敦到纽约,从斯德哥尔摩到北京,地铁是一种重要的交通方式。
答案: 9. touch - screen maps
10. the longest art gallery
11. They probably feel very hot.
12. A subway is not only an important form of transport, but also a window for other people to learn about local cultures.
13. 有时乘汽车或公共汽车穿过一个繁忙的城市要花好几个小时。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭