2025年全优课堂九年级英语下册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优课堂九年级英语下册》

Ⅰ. 根据句意及汉语提示写单词。
1. He is an ________ (出乎意料的) guest to her.
2. Is the price of the ________ (背包) very high?
3. This morning John ________ (睡过头) and he had to take a taxi to his office.
4. As soon as he got home, the phone ________ (响).
答案: 1. unexpected 2. backpack 3. overslept 4. rang
Ⅱ. 阅读理解。
Your English teacher has introduced a play to your class. Read the play.
Characters: Benny, student, 14 years old
Peter, student, 15 years old
Susie, student, 14 years old
Grace, student, 14 years old
Time: One Sunday afternoon in autumn
Place: Sunny Park
(The four teenagers have just finished the picnic. They are tidying up.)
Benny: Wow! That was a great picnic. I’m so full that I can hardly move.
Grace: That’s no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food. Peter, can you put out the fire, please? And clean up the place.
Peter: (Speaking unhappily to himself) How can I always get the dirty and difficult jobs? It’s not fair.
(Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes (灰烬) with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.)
Susie: (Sounding surprised) What are you doing, Peter? That’s d...
Peter: Whoops... the paper has caught fire.
Susie: And the grass... Benny, Grace, help! Help!
(Benny and Grace come over quickly. They help put out the fire completely.)
Peter: Oh, no. What have I done?
Grace: You know that we should do everything carefully, don’t you?
Peter: (With his head in his hands) Yes. What have I done? What have I done?
5. How does Peter feel about his job?
A. Clean and easy.
B. Dirty and difficult.
C. Great and interesting.
D. Noisy and harmful.
6. What word do you think Susie would say in the sentence “That’s d... ”?
A. dirty
B. difficult
C. delicious
D. dangerous
7. Which of the following sentences is TRUE?
A. There are five people in the play.
B. Peter’s carelessness causes the fire.
C. They have a picnic in the morning.
D. Benny refuses to help others tidy up.
答案: 5. B 提示:由文中“Peter: How can I always get the dirty and difficult jobs?”可知,Peter认为自己的工作又脏又难。故选B。6. D 提示:由下文中“Whoops... the paper has caught fire.”可知,Peter用报纸包着灰烬,扔到了草丛里,这是一件危险的事情,容易引发火灾,可以推知Susie说那样做是危险的。故选D。7. B 提示:根据文中Characters的介绍可知,有四人,故A项错误;根据文中“Peter throws a bit of water on the fire. Then he picks up the ashes with an old newspaper and wants to throw them into the long grass.”可知,Peter的粗心造成了火灾,故B项正确;根据“Time: One Sunday afternoon in autumn”可知,C项错误;根据文中“That’s no excuse for not tidying up, Benny. Come over here and help me pack up the leftover food.”可知,Benny并没有拒绝帮别人收拾,故D项错误。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭