2025年全优课堂九年级英语下册
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第23页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
1. —Which would you prefer, Chinese food or Western food?
— I would rather ________ Chinese food. Let’s have noodles.
A. to have
B. having
C. had
D. have
— I would rather ________ Chinese food. Let’s have noodles.
A. to have
B. having
C. had
D. have
答案:
D 提示:would rather 宁愿,后跟动词原形。句意:——中餐和西餐,你更喜欢哪一种?——我宁愿吃中餐。我们吃面条吧。
2. —We should go to school by bus instead of by car.
—Yeah, ________ cars we use, ________ pollution there will be.
A. the fewer; the fewer
B. the less; the less
C. the less; the fewer
D. the fewer; the less
—Yeah, ________ cars we use, ________ pollution there will be.
A. the fewer; the fewer
B. the less; the less
C. the less; the fewer
D. the fewer; the less
答案:
D 提示:句意:——我们应该坐公交车去学校而不是小汽车。——是的,我们使用汽车越少,污染就会越少。cars 是可数名词复数,用 few 修饰;pollution 是不可数名词,用 less 修饰。
Ⅱ. 阅读理解。
Mr. Black decided to know more about the different jobs of his students’ parents. But some of the students were laughing as he talked with Mary. Betty shouted, “Mary’s father is a garbage - man! ” Then everybody in the class laughed out loudly. Mary felt her face turn red.
“Be quiet! Stop laughing! ” Mr. Black said. “It is difficult but useful to be a garbageman. We should all be thankful to Mary’s father.”
Mary’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did. When they got back home, Mary went to her room and cried for a long time. Her father came into her room, “What happened? Why are you so sad?”
Mary told her father what happened and looked at him sadly. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said. “They are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Mary.”
Section A (1a - 2d)
Mary wrinkled her nose because of the bad smell. “Don’t worry. In five minutes you won’t smell anything,” said her father.
Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Mary’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.
It was fun, but also hard work. At last, no more garbage was left and Mary felt very proud and happy.
“Garbage makes us uncomfortable and unhealthy, but when we clear it away, everything is nice and clean. You can make yourself happy only by making others happy.”
Mary gave her dirty, smelly garbageman daddy a big kiss because she regarded him as an unselfish man. Now whenever someone asks Mary what her daddy does, she says, “He is a garbageman! Everyone makes garbage, but my daddy takes it away! ”
3. From the passage, we can know ________.
A. Mary ran up to her father the way she always did
B. Mary gave her father a sweet kiss after school as usual
C. Mary went to her room and cried for a long time after she got back home
D. Mary didn’t tell her father what had happened
4. Why did Mary’s father take her to his work - place?
A. To make Mary calm down.
B. To prove how dirty his job is.
C. To keep Mary away from her classmates.
D. To help Mary learn about his job.
Mr. Black decided to know more about the different jobs of his students’ parents. But some of the students were laughing as he talked with Mary. Betty shouted, “Mary’s father is a garbage - man! ” Then everybody in the class laughed out loudly. Mary felt her face turn red.
“Be quiet! Stop laughing! ” Mr. Black said. “It is difficult but useful to be a garbageman. We should all be thankful to Mary’s father.”
Mary’s father came to walk her home from school as usual, but she didn’t run up to him the way she always did. When they got back home, Mary went to her room and cried for a long time. Her father came into her room, “What happened? Why are you so sad?”
Mary told her father what happened and looked at him sadly. He didn’t seem angry or hurt. “Well,” he said. “They are right. Being a garbageman is a dirty job. Tomorrow’s Saturday. Come to work with me, Mary.”
Section A (1a - 2d)
Mary wrinkled her nose because of the bad smell. “Don’t worry. In five minutes you won’t smell anything,” said her father.
Everybody there was working hard, and they seemed to have a good time. Mary’s father handed her a pair of gloves and told her to get the little plastic bags and throw them into the truck.
It was fun, but also hard work. At last, no more garbage was left and Mary felt very proud and happy.
“Garbage makes us uncomfortable and unhealthy, but when we clear it away, everything is nice and clean. You can make yourself happy only by making others happy.”
Mary gave her dirty, smelly garbageman daddy a big kiss because she regarded him as an unselfish man. Now whenever someone asks Mary what her daddy does, she says, “He is a garbageman! Everyone makes garbage, but my daddy takes it away! ”
3. From the passage, we can know ________.
A. Mary ran up to her father the way she always did
B. Mary gave her father a sweet kiss after school as usual
C. Mary went to her room and cried for a long time after she got back home
D. Mary didn’t tell her father what had happened
4. Why did Mary’s father take her to his work - place?
A. To make Mary calm down.
B. To prove how dirty his job is.
C. To keep Mary away from her classmates.
D. To help Mary learn about his job.
答案:
3. C 提示:由文章前三段可知,Mary 因为同学的嘲笑放学回家后并不像往常一样跑到她父亲身边,而是回到自己房间哭了好长时间。
4. D 提示:由文中可知,Mary 不理解父亲的工作,才会因为同学的嘲笑而哭,父亲带 Mary 去他工作的地方是为了帮助 Mary 真正地认识、了解这份工作。
4. D 提示:由文中可知,Mary 不理解父亲的工作,才会因为同学的嘲笑而哭,父亲带 Mary 去他工作的地方是为了帮助 Mary 真正地认识、了解这份工作。
查看更多完整答案,请扫码查看