2025年全优课堂九年级英语下册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优课堂九年级英语下册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全优课堂九年级英语下册》

Cloze 4
Sitting on the side of the highway waiting to catch speeding drivers, a police officer saw a car driving along at 22 miles per hour.
He thought to himself, “This driver is just as dangerous as a speeder! ” So he turned on his lights and pulled the driver over.
Getting closer to the car, he noticed that there were five old ladies, two in the front seat and three in the back, wide eyed and pale faced.
The driver, who knew nothing about what happened, said to him, “Officer, I don’t understand. I was doing exactly the speed limit! What seems to be the problem?”
“Madam,” the officer replied, “you weren’t speeding, but you should know that driving slower than the speed limit can also be a danger to other drivers. The same as a speeder.”
“No, sir. I was doing the speed limit — exactly twenty - two miles an hour! ” The old woman said in a proud voice. The officer, almost unable to control his chuckle, explained to her that “22” was the route number, not the speed limit.
A bit embarrassed, the woman smiled widely and thanked the officer for pointing out her misunderstanding.
“But before I let you go, madam, I have to ask... Is everyone in this car OK? These women seem to be shaking badly and they haven’t made a single sound this whole time,” the officer asked.
“Oh, they’ll be all right in a minute. We just got off Route 119.”
1. A. smoker B. rider C. speeder D. walker
2. A. three B. four C. five D. six
3. A. nothing B. something C. everything D. anything
4. A. excuse B. question C. reason D. problem
5. A. closer B. slower C. farther D. higher
6. A. sad B. sweet C. proud D. weak
7. A. number B. map C. guide D. order
8. A. laughing at B. leading to C. talking about D. pointing out
9. A. until B. before C. although D. if
10. A. crying B. coughing C. sleeping D. shaking
答案: 1. C 提示:smoker 吸烟者;rider 骑行者;speeder 超速行驶者;walker 步行者。根据第一段内容可知,这名警察是查 speeding drivers(超速驾驶员)的,结合语境可知,以每小时 22 英里的速度驾驶应和超速一样危险。故选 C。
2. C 提示:根据后半句中的“two in the front seat and three in the back”可知,车上有五位老太太,故选 C。
3. A 提示:根据语境以及“I don’t understand.”可知,司机不明白发生了什么事,故选 nothing。
4. D 提示:句意:警官,我不明白,我正是精确地按照这个速度限制行驶的。那问题是什么?excuse 借口;question 问题(强调学习和科学上的问题);reason 原因;problem 问题(强调生活上的问题),故选 D。
5. B 提示:根据第一段中的“driving along at 22 miles per hour”和下文“... than the speed limit can also be a danger to other drivers. The same as a speeder.”可推知,此处应是比最低限速还慢。故选 B。
6. C 提示:根据本段首句“No, sir. I was doing the speed limit — exactly twenty - two miles an hour!”可知,这名老妇人对她的行车速度引以为豪。sad 伤心的;sweet 甜蜜的;proud 骄傲的;weak 虚弱的,故选 C。
7. A 提示:根据上文“警察几乎忍不住要笑”和下文警察的解释可知,“22”不是速度限制,而是公路的编号。故选 A。
8. D 提示:这名老妇人有点尴尬,她张大嘴巴笑了,并感谢警察指出她的误解。laugh at 嘲笑;lead to 导致;talk about 谈论;point out 指出,故选 D。
9. B 提示:根据语境可知,警察对于车里其他老妇人的异常情况比较担心。故此处表示“在我让你走之前,我要问一下,车里的每个人都没事吧?”,故选 B。
10. D 提示:由下文老妇人的回答可知,老妇人之前把公路编号看作速度限制了,刚才车开得太快,其他人吓得剧烈颤抖。cry 哭泣;cough 咳嗽;sleep 睡觉;shake 发抖,摇晃,故选 D。
Cloze 5
John was a manager in a factory. He enjoyed running for exercise around the park when he was free.
One Sunday afternoon, after running as usual, John decided to go home and have a rest. Just then, he noticed an old woman standing by the road. The old woman looked around worriedly. John went over and asked what he could do for her. After a short talk, John came to know that she forgot her way home and got lost. Besides, she was very tired and hungry. John called the old woman’s son and then took her to the nearest restaurant.
In the restaurant, John ordered food and drink for the old woman politely. While eating, sometimes she carelessly sprinkled (撒) food and drink on the table and on her coat. Other customers felt disgusted (厌恶的) at this sight. But John didn’t care about this. He stood up and cleaned the table from time to time in silence.
It took the old woman some time to finish eating. After that, John paid the bill and they were ready to leave when the old woman’s son arrived. He held John’s hands and said, “Thanks to your help, my mother was treated well! ”“You’re welcome. She makes me remember my mom who died years ago. I did what a son should do,” said John. All the customers around showed respect to John. They were touched by his kindness.
1. A. decided B. has decided C. decides D. will decide
2. A. A B. An C. The D. /
3. A. can he do B. he can do C. could he do D. he could do
4. A. nearest B. nearer C. farthest D. farther
5. A. polite B. politely C. angry D. angrily
6. A. And B. But C. Or D. So
7. A. on B. for C. in D. with
8. A. to finish B. finish C. finishes D. finished
9. A. treats B. is treating C. was treated D. will be treated
10. A. woman B. women C. customer D. customers
答案: 1. A 提示:根据第一段以及此处的时间状语 One Sunday afternoon 可知,文章的时态为一般过去时,故选 A。
2. C 提示:根据空前的“Just then, he noticed an old woman...”可知,old woman 在此处是第二次出现,故用定冠词 the 表示特指,故选 C。
3. D 提示:由句子结构可知,动词 asked 后为宾语从句,宾语从句应用陈述语序,且从句的时态应用一般过去时,故选 D。
4. A 提示:根据上文“Besides, she was very tired and hungry.”可推知,John 应该是带她去了最近的餐馆,故选 A。
5. B 提示:修饰实义动词应该用副词,排除 A、C 两项;结合语境可知,此处应选 politely,表示“约翰很礼貌地给老人点了食物和饮料”,故选 B。
6. B 提示:前后句表转折关系,应用 but。此处表示“其他顾客感到很厌恶,但是 John 并不在意”,故选 B。
7. C 提示:in silence“沉默地;安静地”,为固定短语。
8. A 提示:“It takes/ took sb. +时间+to do sth.”表示“做某事花费某人多长时间”,为固定句型。
9. C 提示:句子的主语 my mother 和句子的谓语 treat 之间是动宾关系,应用被动语态,且时态为一般过去时,故选 C。
10. D 提示:联系上文可知,这件事发生在餐馆里,故此处表示“在餐馆中,所有的顾客都向 John 表示尊敬”,故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭