第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
( )3. —Could you take out the rubbish and do the dishes, Tony?
—Sure. Mum will be mad if she sees this ________, I think.
A. matter B. mess C. trouble D. difficulty
—Sure. Mum will be mad if she sees this ________, I think.
A. matter B. mess C. trouble D. difficulty
答案:
3. B 【点拨】matter 事件,事情;mess 杂乱;trouble 麻烦;difficulty 困难。根据语境可知选 B。
( )4. —Look at Lucy! How weak she is!
—Well, she never eats ________ and that’s why she is not healthy.
A. properly B. easily C. completely D. smoothly
—Well, she never eats ________ and that’s why she is not healthy.
A. properly B. easily C. completely D. smoothly
答案:
4. A 【点拨】properly 正确地,适当地;easily 容易地;completely 完全地;smoothly 平稳地。根据“How weak she is!”以及“that’s why she is not healthy”可推测出是因为“她饮食不当”。故选 A。
( )5. A robot can do many things at home EXCEPT ________.
A. cook meals B. iron clothes C. work on the computer D. do some washing
A. cook meals B. iron clothes C. work on the computer D. do some washing
答案:
5. C 【点拨】根据常识可知,机器人不能帮助人们在电脑上工作。故选 C。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Two years ago, my family moved into our dream house, a very big home with seven rooms. It was a beautiful place, but as our children grew up, our feeling of togetherness began to disappear ________ (slow). In the big house, we sometimes seemed to be ________ (strange) to each other.
One day, my daughter Hannah became sad about the ________ (different) between the world’s haves and have - nots. She wanted us to be “a family that does something good in the world, even if it’s a small thing”. My wife Joan asked her, “What are you ________ (will) to give up? Your house? Your room?” Hannah said yes to both. After talking it over as a family, we decided to sell our house and move to one that was half its size and price and give the money to those poor people ________ need. After a lot of research, we ________ (choose) the Hunger Project, a US organization.
To be honest, we were a little ________ (worry) at first. Would the new home be too small for us? ________ would we think we had given up too much? Two years later, I can tell you: It’s the ________ (good) move we have ever made. While we worked together on our family project, we became much closer. ________ Hannah said the other day, “We learned how to really trust each other.”
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
Two years ago, my family moved into our dream house, a very big home with seven rooms. It was a beautiful place, but as our children grew up, our feeling of togetherness began to disappear ________ (slow). In the big house, we sometimes seemed to be ________ (strange) to each other.
One day, my daughter Hannah became sad about the ________ (different) between the world’s haves and have - nots. She wanted us to be “a family that does something good in the world, even if it’s a small thing”. My wife Joan asked her, “What are you ________ (will) to give up? Your house? Your room?” Hannah said yes to both. After talking it over as a family, we decided to sell our house and move to one that was half its size and price and give the money to those poor people ________ need. After a lot of research, we ________ (choose) the Hunger Project, a US organization.
To be honest, we were a little ________ (worry) at first. Would the new home be too small for us? ________ would we think we had given up too much? Two years later, I can tell you: It’s the ________ (good) move we have ever made. While we worked together on our family project, we became much closer. ________ Hannah said the other day, “We learned how to really trust each other.”
1. ________ 2. ________ 3. ________ 4. ________ 5. ________
6. ________ 7. ________ 8. ________ 9. ________ 10. ________
答案:
1. slowly 2. strangers 3. difference 4. willing 5. in 6. chose 7. worried 8. Or 9. best 10. As
五、热点素材阅读理解。(2024·湖北武汉)
You may have a house robot that can do housework for you. But is it so smart? Meet Laura, a robot in the National Library in Madrid, Spain, copying out the old books and writings in its collection. See Aurora, a headless dog - sized robot used to keep birds and other animals away at an Alaskan airport. Watch another 1. 8 - metre - tall legless robot called EveR6, waving its arms to guide musicians through a performance.
Those robots above require artificial intelligence(AI)(人工智能). AI is a computer system (系统) that can understand languages, make decisions and solve problems. AI can be taught skills using a process called machine learning. Humans give AI information such as books, photos or videos to train it. The more information it studies, the better it can do its job.
________. For example, when you watch TV, AI is watching you. It’ll know what your favourite programme is and suggest similar ones. In hospitals, AI is very good at suggesting treatments and can even invent new medicines. To cut down food waste, some schools introduce online systems for the students to choose meals ahead of time. In cities, AI is used to watch out for cars that make black smoke. It works together with the police and transportation teams to stop them and keep the air clean. AI can help us fight climate(气候) change by finding clever ways to reduce energy use.
Some people worry that AI will take away a large number of jobs and also fear that AI could develop out of our control and bring danger to humans. However, AI is expected to be a more powerful production tool that will help humans achieve more in less time. It is believed that the flying car will be made to offer an easier way out of the morning traffic jam(交通堵塞). Humans imagine AI might even find a way to solve the problems of our energy needs completely. Anyway, there is still a long journey for humans and AI.
( )1. 新考法 In which pictures can we see Aurora and EveR6?
A. a, c B. b, d C. b, c D. a, d
( )2. What BIG question does Paragraph 2 answer?
A. What is AI? B. Why are AI robots made?
C. Where is AI used? D. How many AI robots are mentioned?
( )3. 新考法 Which of the following can be put in ________?
A. AI will be developed rapidly B. Humans depend too much on AI
C. Humans wonder if AI could think D. AI has become part of daily life
( )4. In the future, AI is expected to be able to ________.
A. suggest TV programmes B. cut down food waste
C. invent new medicines D. help produce enough energy
( )5. 新考法 What would the author write about after the last paragraph?
A. The end of AI. B. The history of AI.
C. The way to get along with AI. D. The skill of making AI robots.
You may have a house robot that can do housework for you. But is it so smart? Meet Laura, a robot in the National Library in Madrid, Spain, copying out the old books and writings in its collection. See Aurora, a headless dog - sized robot used to keep birds and other animals away at an Alaskan airport. Watch another 1. 8 - metre - tall legless robot called EveR6, waving its arms to guide musicians through a performance.
Those robots above require artificial intelligence(AI)(人工智能). AI is a computer system (系统) that can understand languages, make decisions and solve problems. AI can be taught skills using a process called machine learning. Humans give AI information such as books, photos or videos to train it. The more information it studies, the better it can do its job.
________. For example, when you watch TV, AI is watching you. It’ll know what your favourite programme is and suggest similar ones. In hospitals, AI is very good at suggesting treatments and can even invent new medicines. To cut down food waste, some schools introduce online systems for the students to choose meals ahead of time. In cities, AI is used to watch out for cars that make black smoke. It works together with the police and transportation teams to stop them and keep the air clean. AI can help us fight climate(气候) change by finding clever ways to reduce energy use.
Some people worry that AI will take away a large number of jobs and also fear that AI could develop out of our control and bring danger to humans. However, AI is expected to be a more powerful production tool that will help humans achieve more in less time. It is believed that the flying car will be made to offer an easier way out of the morning traffic jam(交通堵塞). Humans imagine AI might even find a way to solve the problems of our energy needs completely. Anyway, there is still a long journey for humans and AI.
( )1. 新考法 In which pictures can we see Aurora and EveR6?
A. a, c B. b, d C. b, c D. a, d
( )2. What BIG question does Paragraph 2 answer?
A. What is AI? B. Why are AI robots made?
C. Where is AI used? D. How many AI robots are mentioned?
( )3. 新考法 Which of the following can be put in ________?
A. AI will be developed rapidly B. Humans depend too much on AI
C. Humans wonder if AI could think D. AI has become part of daily life
( )4. In the future, AI is expected to be able to ________.
A. suggest TV programmes B. cut down food waste
C. invent new medicines D. help produce enough energy
( )5. 新考法 What would the author write about after the last paragraph?
A. The end of AI. B. The history of AI.
C. The way to get along with AI. D. The skill of making AI robots.
答案:
1. B 【点拨】根据第一段中“See Aurora, a headless dog - sized robot used to keep birds and other animals away at an Alaskan airport. Watch another 1. 8 - metre - tall legless robot called EveR6, waving its arms to guide musicians through a performance.”可知,Aurora 是一个狗大小的无头机器人,在阿拉斯加机场用来驱赶鸟类和其他动物;EveR6 挥舞着手臂指挥音乐家完成表演。故选 B。
2. A 【点拨】分析第二段内容可知,主要介绍人工智能是什么以及学习方式。故选 A。
3. D 【点拨】根据后面举例内容可知,主要介绍人工智能应用在什么领域,选项 D“人工智能已经成为日常生活的一部分”符合语境。故选 D。
4. D 【点拨】根据最后一段中“Humans imagine AI might even find a way to solve the problems of our energy needs completely.”可知,人类想象人工智能甚至可以找到一种完全解决我们能源需求问题的方法。所以未来人工智能有望帮助生产足够的能源。故选 D。
5. C 【点拨】最后一段讲述人工智能的问题和未来可能的发展,所以接下来可能会谈论与人工智能相处的方式。故选 C。
2. A 【点拨】分析第二段内容可知,主要介绍人工智能是什么以及学习方式。故选 A。
3. D 【点拨】根据后面举例内容可知,主要介绍人工智能应用在什么领域,选项 D“人工智能已经成为日常生活的一部分”符合语境。故选 D。
4. D 【点拨】根据最后一段中“Humans imagine AI might even find a way to solve the problems of our energy needs completely.”可知,人类想象人工智能甚至可以找到一种完全解决我们能源需求问题的方法。所以未来人工智能有望帮助生产足够的能源。故选 D。
5. C 【点拨】最后一段讲述人工智能的问题和未来可能的发展,所以接下来可能会谈论与人工智能相处的方式。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看