第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
二、选用方框内的单词或词组填空,其中有一个单词或词组是多余的。
level either service get around took up quarters
1. —Why didn’t you finish the project on time?
—I’m sorry. Searching the Internet for some information the whole afternoon.
2. Three of the students have read the book Alice in Wonderland.
3. If he got back to the that you and I communicated at,it would be enough.
4. —What do you think of our hotel?
—Great! I am satisfied with the high level of your .
5. Wu Dong and Li Ping are both good helpers—and of them can help me.
level either service get around took up quarters
1. —Why didn’t you finish the project on time?
—I’m sorry. Searching the Internet for some information the whole afternoon.
2. Three of the students have read the book Alice in Wonderland.
3. If he got back to the that you and I communicated at,it would be enough.
4. —What do you think of our hotel?
—Great! I am satisfied with the high level of your .
5. Wu Dong and Li Ping are both good helpers—and of them can help me.
答案:
1. took up 2. quarters 3. level 4. service 5. either
三、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Many people enjoy rock climbing. You can do it indoors on special walls 1 do it outside on real mountains. There are many advantages of rock climbing—it is interesting and it also helps people forget their 2 (worry).
The most important equipment(装备) to have is a pair of good shoes. They need to be half size 3 (small) than your usual size and make your feet feel a little tight. The next thing you need is a harness(保护带). This allows you to move freely, but 4 (hold) you up if you fall. It’s important to know how 5 use your equipment. If you are a beginner, it’s best 6 (have) lessons. A climber with experience can help you a lot when you 7 (learn) to climb.
Rock climbing is very 8 (excite) for people of different ages. Climbers, however, must be careful not 9 (pollute) the environment. Sometimes rock climbers leave rubbish on the mountains where they climb. They should take it 10 them and throw it away. This will let future climbers enjoy a clean environment.
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
Many people enjoy rock climbing. You can do it indoors on special walls 1 do it outside on real mountains. There are many advantages of rock climbing—it is interesting and it also helps people forget their 2 (worry).
The most important equipment(装备) to have is a pair of good shoes. They need to be half size 3 (small) than your usual size and make your feet feel a little tight. The next thing you need is a harness(保护带). This allows you to move freely, but 4 (hold) you up if you fall. It’s important to know how 5 use your equipment. If you are a beginner, it’s best 6 (have) lessons. A climber with experience can help you a lot when you 7 (learn) to climb.
Rock climbing is very 8 (excite) for people of different ages. Climbers, however, must be careful not 9 (pollute) the environment. Sometimes rock climbers leave rubbish on the mountains where they climb. They should take it 10 them and throw it away. This will let future climbers enjoy a clean environment.
1. 2. 3. 4. 5.
6. 7. 8. 9. 10.
答案:
1. or 2. worries 3. smaller 4. will hold 5. to 6. to have 7. are learning 8. exciting 9. to pollute 10. with
四、传统文化 阅读理解。(2024·四川南充)
Sugar painting, as the name means, is a painting made of sugar. It’s the sugar for us to taste, and the painting for us to admire.
Since the Warring States Period(战国时代),the ancient people loved sweets and developed methods of producing sugar. In the Tang dynasty, there was huge progress in the technology of sugar making. And sugar, the precious product once only served to the emperors and princes, also went into common people’s homes. With the cultural and economic(经济的) development of Song and Yuan dynasties,people became less interested in only tasting sweetness. In the Ming dynasty, some people added pictures with good luck into the bowl of sugar, and sugar painting appeared.
Sugar painting is different from normal painting. Sugar painters use syrup(糖浆) as the material, a spoon as the “paintbrush”,and a smooth table as the “paper”. To make syrup, they have to make sugar hot before painting. Since syrup may become hard if it cools, the painters have to produce the work very quickly. They move the spoon full of syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting is done.
However, it’s a pity that this folk art is dying recently. The sugar painting that used to be rich in shapes has become poorer and poorer because of fewer needs. What’s worse, few people seem to be willing to pass on the art except those ageing sugar painters.
For most people, painting is a kind of art and difficult to understand. However, sugar painting has pulled the art down into people’s daily lives. Through it, we may see the spiritual support of the ancient people across centuries. Now, sugar painting has been listed as an intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in China. Therefore, the art should be remembered, missed and passed on.
( )1. What does the underlined word “precious” in Paragraph 2 probably mean?
A. Valuable and expensive. B. Useful and cheap.
C. Special but worthless. D. Simple but priceless.
( )2. When did sugar painting appear?
A. In the Warring States Period. B. In the Tang dynasty.
C. In the Yuan dynasty. D. In the Ming dynasty.
( )3. Why should sugar painters make the work very quickly?
A. To show their excellent skills. B. To avoid syrup becoming hard.
C. To protect the spoon and the table. D. To reduce people’s waiting time.
( )4. What’s the writer’s attitude(态度) towards today’s sugar painting according to Paragraph 4?
A. Uncaring. B. Doubtful.
C. Worried. D. Unclear.
( )5. Which can be a suitable title for the passage?
A. Exploring the Art of Sugar Painting
B. Improving the Taste of Sugar Painting
C. Effects of the Sugar Producing Technology
D. Ways to Change the Future of Sugar Painting
Sugar painting, as the name means, is a painting made of sugar. It’s the sugar for us to taste, and the painting for us to admire.
Sugar painting is different from normal painting. Sugar painters use syrup(糖浆) as the material, a spoon as the “paintbrush”,and a smooth table as the “paper”. To make syrup, they have to make sugar hot before painting. Since syrup may become hard if it cools, the painters have to produce the work very quickly. They move the spoon full of syrup up and down, left and right. Soon a sugar painting is done.
However, it’s a pity that this folk art is dying recently. The sugar painting that used to be rich in shapes has become poorer and poorer because of fewer needs. What’s worse, few people seem to be willing to pass on the art except those ageing sugar painters.
For most people, painting is a kind of art and difficult to understand. However, sugar painting has pulled the art down into people’s daily lives. Through it, we may see the spiritual support of the ancient people across centuries. Now, sugar painting has been listed as an intangible cultural heritage(非物质文化遗产) in China. Therefore, the art should be remembered, missed and passed on.
( )1. What does the underlined word “precious” in Paragraph 2 probably mean?
A. Valuable and expensive. B. Useful and cheap.
C. Special but worthless. D. Simple but priceless.
( )2. When did sugar painting appear?
A. In the Warring States Period. B. In the Tang dynasty.
C. In the Yuan dynasty. D. In the Ming dynasty.
( )3. Why should sugar painters make the work very quickly?
A. To show their excellent skills. B. To avoid syrup becoming hard.
C. To protect the spoon and the table. D. To reduce people’s waiting time.
( )4. What’s the writer’s attitude(态度) towards today’s sugar painting according to Paragraph 4?
A. Uncaring. B. Doubtful.
C. Worried. D. Unclear.
( )5. Which can be a suitable title for the passage?
A. Exploring the Art of Sugar Painting
B. Improving the Taste of Sugar Painting
C. Effects of the Sugar Producing Technology
D. Ways to Change the Future of Sugar Painting
答案:
1. A 【点拨】根据“And sugar, the precious product once only served to the emperors and princes, also went into common people’s homes.”可知,糖曾经只供皇帝和王子食用,可推知是非常珍贵的。故选 A。
2. D 【点拨】根据第二段最后一句“In the Ming dynasty, some people added pictures with good luck into the bowl of sugar, and sugar painting appeared.”可知,糖画出现于明朝。故选 D。
3. B 【点拨】根据第三段中的“Since syrup may become hard if it cools, the painters have to produce the work very quickly.”可知,由于糖浆冷却后可能会变硬,所以画家们必须迅速完成作品。故选 B。
4. C 【点拨】根据“However, it’s a pity that this folk art is dying recently.”和“What’s worse, few people seem to be willing to pass on the art except those ageing sugar painters.”可知,作者对糖画这种艺术形式的未来是感到担忧的。故选 C。
5. A 【点拨】本文主要介绍了一种中国传统艺术形式兼小吃——糖画。因此,A 项“探索糖画的艺术”为最佳标题。故选 A。
2. D 【点拨】根据第二段最后一句“In the Ming dynasty, some people added pictures with good luck into the bowl of sugar, and sugar painting appeared.”可知,糖画出现于明朝。故选 D。
3. B 【点拨】根据第三段中的“Since syrup may become hard if it cools, the painters have to produce the work very quickly.”可知,由于糖浆冷却后可能会变硬,所以画家们必须迅速完成作品。故选 B。
4. C 【点拨】根据“However, it’s a pity that this folk art is dying recently.”和“What’s worse, few people seem to be willing to pass on the art except those ageing sugar painters.”可知,作者对糖画这种艺术形式的未来是感到担忧的。故选 C。
5. A 【点拨】本文主要介绍了一种中国传统艺术形式兼小吃——糖画。因此,A 项“探索糖画的艺术”为最佳标题。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看