第48页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
( )2. (2023·江苏盐城改编)Good news comes that China has sent Shenzhou - 16 to space ________ the unknown world.
A. explore
B. explored
C. exploring
D. to explore
A. explore
B. explored
C. exploring
D. to explore
答案:
2. D 【点拨】根据语境可知,此处应用动词不定式表示目的。故选 D。
( )3. You have nothing ________ your work.
A. complaining of
B. to complain
C. complaining
D. to complain about
A. complaining of
B. to complain
C. complaining
D. to complain about
答案:
3. D 【点拨】句意:关于你的工作你没什么可抱怨的。complain about sth. 抱怨某事。故选 D。
( )4. —I have no time this afternoon. Who will ________ this card ________ me?
—Tom.
A. post; to
B. post; for
C. past; to
D. past; for
—Tom.
A. post; to
B. post; for
C. past; to
D. past; for
答案:
4. B 【点拨】表示“为某人寄某物”应用 post sth. for sb. 。故选 B。
( )5. —We must keep in mind e - bikes are not allowed to go upstairs and charge at home.
—Yes! The fire that happened last month in Nanjing took many lives away. The firemen worked hard to ________ the fire.
A. put out
B. put in
C. put up
D. put on
—Yes! The fire that happened last month in Nanjing took many lives away. The firemen worked hard to ________ the fire.
A. put out
B. put in
C. put up
D. put on
答案:
5. A 【点拨】put out 扑灭;put in 提出;put up 张贴;put on 穿上。根据“The firemen worked hard to ________ the fire.”可知是扑灭大火。故选 A。
四、阅读短文,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Hello, my dear owner. It’s my pleasure to work for you! Before having me work, please read about how I work.
I 1 (control) by a computer, and I am very clever. My two big eyes 2 (use) as two cameras. They can take photos 3 everything around me. And my mouth is a 4 (speak). I am smart enough 5 (say) up to 1, 000 words! My ears can recognize(认出) my 6 (own) voice. And look at my hair. It can absorb(吸收) solar energy, so I don’t need a battery. I don’t have 7 (some) legs, but small wheels. Of course my hands are skillful. They can do most of the housework for you. My body is connected to a computer. The CPU works 8 my brain, and it works fast according to what you “order” me to do. You can’t see it. But it 9 (work) all the time. My partner is a remote control. You can give me instructions with it. I can receive signals(信号) from about 15 metres away.
Hope we can get along with each other. And I am looking forward 10 being your close friend.
1. ____________ 2. ____________ 3. ____________ 4. ____________ 5. ____________
6. ____________ 7. ____________ 8. ____________ 9. ____________ 10. ____________
Hello, my dear owner. It’s my pleasure to work for you! Before having me work, please read about how I work.
I 1 (control) by a computer, and I am very clever. My two big eyes 2 (use) as two cameras. They can take photos 3 everything around me. And my mouth is a 4 (speak). I am smart enough 5 (say) up to 1, 000 words! My ears can recognize(认出) my 6 (own) voice. And look at my hair. It can absorb(吸收) solar energy, so I don’t need a battery. I don’t have 7 (some) legs, but small wheels. Of course my hands are skillful. They can do most of the housework for you. My body is connected to a computer. The CPU works 8 my brain, and it works fast according to what you “order” me to do. You can’t see it. But it 9 (work) all the time. My partner is a remote control. You can give me instructions with it. I can receive signals(信号) from about 15 metres away.
Hope we can get along with each other. And I am looking forward 10 being your close friend.
1. ____________ 2. ____________ 3. ____________ 4. ____________ 5. ____________
6. ____________ 7. ____________ 8. ____________ 9. ____________ 10. ____________
答案:
1. am controlled 2. are used 3. of 4. speaker
5. to say 6. owner's 7. any 8. as 9. works 10. to
5. to say 6. owner's 7. any 8. as 9. works 10. to
五、完形填空。
Some people think they know everything. Anansi the spider didn’t think that. He was a 1 spider. And he knew to have real wisdom(智慧), he had to learn more.
One day, Anansi found a(n) 2 gourd on the ground and he had an idea. “ 3 I get advice from others and put it in this gourd, then I’ll be wiser than anyone else in the world. ”
So, he went from house to house and asked the other creatures(生物), “What’s your best piece of 4 ?” And they were all happy to share their wisdom, because they could see that Anansi 5 it.
The snail(蜗牛) said, “Don’t be in a hurry. 6 is not a 100 - metre race. ”
The butterfly said, “Life is short. Enjoy every day. ”
The ant said, “You’ll 7 be great on your own. Everyone needs the help of others. ”
Anansi was very happy with all the advice. He took it and put it in 8 gourd. And when he’d filled the gourd, he thought to himself, “Now, I have more wisdom than anyone else. I must 9 the wisdom, so no one can steal it. ” He 10 and saw a hole high up in a tree, and he had an idea.
Anansi held the gourd in two legs and tried to 11 the tree with his other six legs. But the gourd was too big and he couldn’t climb. His son was nearby watching him. “Daddy,” he said, “why don’t you 12 the gourd to your back and then climb the tree?” “That’s very good advice,” said Anansi. “Thank you for sharing it with me. ” And then Anansi realized that advice is only 13 when we share it with someone.
So, he climbed the tree with the gourd on his back. And when Anansi reached the 14 , he held the gourd up to the wind. All the advice flew into the sky and travelled 15 the land. And wisdom came to everyone.
( )1. A. quiet B. crazy C. poor D. clever
( )2. A. empty B. small C. soft D. broken
( )3. A. So B. If C. Before D. Although
( )4. A. news B. work C. advice D. wood
( )5. A. stood B. forgot C. missed D. needed
( )6. A. Action B. Sport C. Life D. Health
( )7. A. always B. often C. never D. usually
( )8. A. his B. her C. its D. their
( )9. A. find B. sell C. hide D. collect
( )10. A. fell asleep B. showed up C. ran away D. looked around
( )11. A. hit B. climb C. pull D. shake
( )12. A. send B. hand C. turn D. tie
( )13. A. simple B. useful C. interesting D. real
( )14. A. top B. house C. ground D. mountain
( )15. A. across B. with C. into D. under
Some people think they know everything. Anansi the spider didn’t think that. He was a 1 spider. And he knew to have real wisdom(智慧), he had to learn more.
So, he went from house to house and asked the other creatures(生物), “What’s your best piece of 4 ?” And they were all happy to share their wisdom, because they could see that Anansi 5 it.
The snail(蜗牛) said, “Don’t be in a hurry. 6 is not a 100 - metre race. ”
The butterfly said, “Life is short. Enjoy every day. ”
The ant said, “You’ll 7 be great on your own. Everyone needs the help of others. ”
Anansi was very happy with all the advice. He took it and put it in 8 gourd. And when he’d filled the gourd, he thought to himself, “Now, I have more wisdom than anyone else. I must 9 the wisdom, so no one can steal it. ” He 10 and saw a hole high up in a tree, and he had an idea.
Anansi held the gourd in two legs and tried to 11 the tree with his other six legs. But the gourd was too big and he couldn’t climb. His son was nearby watching him. “Daddy,” he said, “why don’t you 12 the gourd to your back and then climb the tree?” “That’s very good advice,” said Anansi. “Thank you for sharing it with me. ” And then Anansi realized that advice is only 13 when we share it with someone.
So, he climbed the tree with the gourd on his back. And when Anansi reached the 14 , he held the gourd up to the wind. All the advice flew into the sky and travelled 15 the land. And wisdom came to everyone.
( )1. A. quiet B. crazy C. poor D. clever
( )2. A. empty B. small C. soft D. broken
( )3. A. So B. If C. Before D. Although
( )4. A. news B. work C. advice D. wood
( )5. A. stood B. forgot C. missed D. needed
( )6. A. Action B. Sport C. Life D. Health
( )7. A. always B. often C. never D. usually
( )8. A. his B. her C. its D. their
( )9. A. find B. sell C. hide D. collect
( )10. A. fell asleep B. showed up C. ran away D. looked around
( )11. A. hit B. climb C. pull D. shake
( )12. A. send B. hand C. turn D. tie
( )13. A. simple B. useful C. interesting D. real
( )14. A. top B. house C. ground D. mountain
( )15. A. across B. with C. into D. under
答案:
1. D 【点拨】quiet 安静的;crazy 疯狂的;poor 贫穷的;clever 聪明的。根据“And he knew to have real wisdom(智慧), he had to learn more.”可知,他是一只聪明的蜘蛛。故选 D。
2. A 【点拨】empty 空的;small 小的;soft 柔软的;broken 打破的。根据后文“And when he'd filled the gourd”可知,葫芦是空的。故选 A。
3. B 【点拨】so 因此;if 如果;before 在……之前;although 虽然。“I get advice from others and put it in this gourd”是“then I'll be wiser than anyone else in the world”的条件,用 if 引导条件状语从句。故选 B。
4. C 【点拨】news 新闻;work 工作;advice 建议;wood 木头。根据前文“I get advice from others”可知,是询问建议。故选 C。
5. D 【点拨】stand 站立;forget 忘记;miss 思念;need 需要。根据语境可知,他们知道 Anansi 需要智慧。故选 D。
6. C 【点拨】action 行为;sport 运动;life 生活,生命;health 健康。根据“Life is short.”可知,生命是短暂的,不要着急。故选 C。
7. C 【点拨】always 总是;often 经常;never 从不;usually 通常。根据“Everyone needs the help of others.”可知,每个人都需要别人的帮助,所以光靠你自己是不会伟大的。故选 C。
8. A 【点拨】his 他的;her 她的;its 它的;their 他们的。根据语境可知,主语是 he。故选 A。
9. C 【点拨】find 发现;sell 卖;hide 隐藏;collect 收集。根据“so no one can steal it”可知,怕人偷,所以是藏起来。故选 C。
10. D 【点拨】fall asleep 入睡;show up 出现;run away 跑开;look around 环顾四周。根据语境可知,他环顾四周,看到一棵树的高处有一个洞。故选 D。
11. B 【点拨】hit 撞击;climb 爬;pull 拉;shake 摇动。根据后句“But the gourd was too big and he couldn't climb.”可知,他想爬上树。故选 B。
12. D 【点拨】send 发送;hand 分发;turn 转身;tie 系。根据语境可知,他的儿子建议把葫芦绑在背上。故选 D。
13. B 【点拨】simple 简单的;useful 有用的;interesting 有趣的;real 真的。根据语境可知,Anansi 意识到建议只有在我们与他人分享时才有用。故选 B。
14. A 【点拨】top 顶部;house 房子;ground 地面;mountain 山。根据语境可知,Anansi 到了树顶。故选 A。
15. A 【点拨】across 穿过;with 和;into 到……里面;under 在下面。根据语境可知,建议传遍了大地。故选 A。
2. A 【点拨】empty 空的;small 小的;soft 柔软的;broken 打破的。根据后文“And when he'd filled the gourd”可知,葫芦是空的。故选 A。
3. B 【点拨】so 因此;if 如果;before 在……之前;although 虽然。“I get advice from others and put it in this gourd”是“then I'll be wiser than anyone else in the world”的条件,用 if 引导条件状语从句。故选 B。
4. C 【点拨】news 新闻;work 工作;advice 建议;wood 木头。根据前文“I get advice from others”可知,是询问建议。故选 C。
5. D 【点拨】stand 站立;forget 忘记;miss 思念;need 需要。根据语境可知,他们知道 Anansi 需要智慧。故选 D。
6. C 【点拨】action 行为;sport 运动;life 生活,生命;health 健康。根据“Life is short.”可知,生命是短暂的,不要着急。故选 C。
7. C 【点拨】always 总是;often 经常;never 从不;usually 通常。根据“Everyone needs the help of others.”可知,每个人都需要别人的帮助,所以光靠你自己是不会伟大的。故选 C。
8. A 【点拨】his 他的;her 她的;its 它的;their 他们的。根据语境可知,主语是 he。故选 A。
9. C 【点拨】find 发现;sell 卖;hide 隐藏;collect 收集。根据“so no one can steal it”可知,怕人偷,所以是藏起来。故选 C。
10. D 【点拨】fall asleep 入睡;show up 出现;run away 跑开;look around 环顾四周。根据语境可知,他环顾四周,看到一棵树的高处有一个洞。故选 D。
11. B 【点拨】hit 撞击;climb 爬;pull 拉;shake 摇动。根据后句“But the gourd was too big and he couldn't climb.”可知,他想爬上树。故选 B。
12. D 【点拨】send 发送;hand 分发;turn 转身;tie 系。根据语境可知,他的儿子建议把葫芦绑在背上。故选 D。
13. B 【点拨】simple 简单的;useful 有用的;interesting 有趣的;real 真的。根据语境可知,Anansi 意识到建议只有在我们与他人分享时才有用。故选 B。
14. A 【点拨】top 顶部;house 房子;ground 地面;mountain 山。根据语境可知,Anansi 到了树顶。故选 A。
15. A 【点拨】across 穿过;with 和;into 到……里面;under 在下面。根据语境可知,建议传遍了大地。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看