第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
四、完形填空。(2024·江苏连云港)
“Meera, do you remember what day it is tomorrow?” asked Rani.
“It's Mummy's birthday!” cried Meera. “What are we going to give her as a 1 ?”
That was the 2 . They couldn't think of anything! Maybe they could buy her some flowers or make her a birthday card. But that didn't seem 3 enough for Mummy!
Both girls 4 how they could make Mummy's birthday an extra surprise. They asked Papa for help. After an hour of discussing with Papa, the girls nodded to each other. They finally had a 5 !
Next morning Papa 6 the girls very early, even before the Sun had risen properly. Quickly and quietly, the three of them started to 7 . Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera 8 them all around. Soon the room was looking very 9 indeed.
Then they got into the 10 . “Let's make breakfast!” Papa began giving 11 in a low voice. Rani and Meera did as Papa said. 12 the children made the breakfast ready. There were sandwiches, a fruit salad, a glass full of 13 orange juice and another full of warm milk.
Mummy came out of her room. The girls 14 to her and hugged(拥抱)her. “Happy birthday!”
“What a wonderful 15 !” cried Mummy, looking at the balloons and the breakfast table. It was the best breakfast Mummy had ever eaten.
( )1. A. praise B. present C. promise D. prize
( )2. A. answer B. reason C. problem D. decision
( )3. A. special B. simple C. expensive D. easy
( )4. A. knew B. learned C. forgot D. wondered
( )5. A. dream B. plan C. chance D. product
( )6. A. woke up B. made up C. looked after D. ran after
( )7. A. exercise B. read C. work D. play
( )8. A. broke B. bought C. hid D. hung
( )9. A. clean B. empty C. beautiful D. huge
( )10. A. garden B. bedroom C. kitchen D. study
( )11. A. choices B. challenges C. invitations D. instructions
( )12. A. Quietly B. Carelessly C. Suddenly D. Usually
( )13. A. free B. fresh C. strange D. terrible
( )14. A. agreed B. rushed C. pointed D. complained
( )15. A. surprise B. joke C. flower D. card
“Meera, do you remember what day it is tomorrow?” asked Rani.
“It's Mummy's birthday!” cried Meera. “What are we going to give her as a 1 ?”
That was the 2 . They couldn't think of anything! Maybe they could buy her some flowers or make her a birthday card. But that didn't seem 3 enough for Mummy!
Both girls 4 how they could make Mummy's birthday an extra surprise. They asked Papa for help. After an hour of discussing with Papa, the girls nodded to each other. They finally had a 5 !
Next morning Papa 6 the girls very early, even before the Sun had risen properly. Quickly and quietly, the three of them started to 7 . Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera 8 them all around. Soon the room was looking very 9 indeed.
Then they got into the 10 . “Let's make breakfast!” Papa began giving 11 in a low voice. Rani and Meera did as Papa said. 12 the children made the breakfast ready. There were sandwiches, a fruit salad, a glass full of 13 orange juice and another full of warm milk.
Mummy came out of her room. The girls 14 to her and hugged(拥抱)her. “Happy birthday!”
“What a wonderful 15 !” cried Mummy, looking at the balloons and the breakfast table. It was the best breakfast Mummy had ever eaten.
( )1. A. praise B. present C. promise D. prize
( )2. A. answer B. reason C. problem D. decision
( )3. A. special B. simple C. expensive D. easy
( )4. A. knew B. learned C. forgot D. wondered
( )5. A. dream B. plan C. chance D. product
( )6. A. woke up B. made up C. looked after D. ran after
( )7. A. exercise B. read C. work D. play
( )8. A. broke B. bought C. hid D. hung
( )9. A. clean B. empty C. beautiful D. huge
( )10. A. garden B. bedroom C. kitchen D. study
( )11. A. choices B. challenges C. invitations D. instructions
( )12. A. Quietly B. Carelessly C. Suddenly D. Usually
( )13. A. free B. fresh C. strange D. terrible
( )14. A. agreed B. rushed C. pointed D. complained
( )15. A. surprise B. joke C. flower D. card
答案:
四、1. B 【点拨】praise 赞扬;present 礼物;promise 承诺;prize 奖品。根据“It's Mummy's birthday!”可知是为妈妈的生日准备礼物。故选 B。
2. C 【点拨】answer 答案;reason 原因;problem 问题;decision 决定。根据“They couldn't think of anything!”可知,她们想不出送给妈妈什么礼物,这是一个问题。故选 C。
3. A 【点拨】special 特别的;simple 简单的;expensive 昂贵的;easy 容易的。根据“Maybe they could buy her some flowers or make her a birthday card. But that didn't seem...”可知,买花或者送生日卡片不够特别。故选 A。
4. D 【点拨】know 知道;learn 学习;forget 忘记;wonder 想知道。根据“how they could make Mummy's birthday an extra surprise”可知是想知道怎样才能给妈妈一个额外的生日惊喜。故选 D。
5. B 【点拨】dream 梦想;plan 计划;chance 机会;product 产品。根据“After an hour of discussing with Papa”可知讨论之后,他们有了一个计划。故选 B。
6. A 【点拨】wake up 唤醒;make up 编造;look after 照顾;run after 追赶。根据“the girls very early”可知早上把她们叫醒。故选 A。
7. C 【点拨】exercise 练习;read 读;work 工作;play 玩。根据“Quickly and quietly, the three of them started to”可知他们开始工作,为妈妈的生日做准备。故选 C。
8. D 【点拨】break 打破;buy 买;hide 隐藏;hang 悬挂。根据“Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera 8 them all around.”可知是把气球挂在四周。故选 D。
9. C 【点拨】clean 干净的;empty 空的;beautiful 美丽的;huge 巨大的。根据“Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera hung them all around.”可知是把气球挂在四周,房间很漂亮。故选 C。
10. C 【点拨】garden 花园;bedroom 卧室;kitchen 厨房;study 书房。根据“Let's make breakfast!”可知是进入厨房做早饭。故选 C。
11. D 【点拨】choice 选择;challenge 挑战;invitation 发明;instruction 指导。根据“Rani and Meera did as Papa said.”可知她们的爸爸“指导”她们做早饭。故选 D。
12. A 【点拨】quietly 安静地;carelessly 粗心地;suddenly 突然;usually 通常。根据上文的“Quickly and quietly”可知是安静地做完了早餐。故选 A。
13. B 【点拨】free 自由的;fresh 新鲜的;strange 奇怪的;terrible 糟糕的。根据“orange juice”可知是新鲜的橙汁。故选 B。
14. B 【点拨】agree 同意;rush 冲;point 指;complain 抱怨。根据“to her and hugged(拥抱) her”可知是冲过去拥抱妈妈。故选 B。
15. A 【点拨】surprise 惊喜;joke 玩笑;flower 花;card 卡片。根据“What a wonderful”可知这是他们给妈妈的生日惊喜。故选 A。
2. C 【点拨】answer 答案;reason 原因;problem 问题;decision 决定。根据“They couldn't think of anything!”可知,她们想不出送给妈妈什么礼物,这是一个问题。故选 C。
3. A 【点拨】special 特别的;simple 简单的;expensive 昂贵的;easy 容易的。根据“Maybe they could buy her some flowers or make her a birthday card. But that didn't seem...”可知,买花或者送生日卡片不够特别。故选 A。
4. D 【点拨】know 知道;learn 学习;forget 忘记;wonder 想知道。根据“how they could make Mummy's birthday an extra surprise”可知是想知道怎样才能给妈妈一个额外的生日惊喜。故选 D。
5. B 【点拨】dream 梦想;plan 计划;chance 机会;product 产品。根据“After an hour of discussing with Papa”可知讨论之后,他们有了一个计划。故选 B。
6. A 【点拨】wake up 唤醒;make up 编造;look after 照顾;run after 追赶。根据“the girls very early”可知早上把她们叫醒。故选 A。
7. C 【点拨】exercise 练习;read 读;work 工作;play 玩。根据“Quickly and quietly, the three of them started to”可知他们开始工作,为妈妈的生日做准备。故选 C。
8. D 【点拨】break 打破;buy 买;hide 隐藏;hang 悬挂。根据“Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera 8 them all around.”可知是把气球挂在四周。故选 D。
9. C 【点拨】clean 干净的;empty 空的;beautiful 美丽的;huge 巨大的。根据“Papa and Rani blew up balloons—red, yellow, green, blue—and Meera hung them all around.”可知是把气球挂在四周,房间很漂亮。故选 C。
10. C 【点拨】garden 花园;bedroom 卧室;kitchen 厨房;study 书房。根据“Let's make breakfast!”可知是进入厨房做早饭。故选 C。
11. D 【点拨】choice 选择;challenge 挑战;invitation 发明;instruction 指导。根据“Rani and Meera did as Papa said.”可知她们的爸爸“指导”她们做早饭。故选 D。
12. A 【点拨】quietly 安静地;carelessly 粗心地;suddenly 突然;usually 通常。根据上文的“Quickly and quietly”可知是安静地做完了早餐。故选 A。
13. B 【点拨】free 自由的;fresh 新鲜的;strange 奇怪的;terrible 糟糕的。根据“orange juice”可知是新鲜的橙汁。故选 B。
14. B 【点拨】agree 同意;rush 冲;point 指;complain 抱怨。根据“to her and hugged(拥抱) her”可知是冲过去拥抱妈妈。故选 B。
15. A 【点拨】surprise 惊喜;joke 玩笑;flower 花;card 卡片。根据“What a wonderful”可知这是他们给妈妈的生日惊喜。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看