第108页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
B(2024·江苏扬州仪征一模)
“Do you like my dress?” she asked a passing stranger. “My mummy made it just for me,” she said 1 tears in her eyes.
“I think it's very pretty, but why are you 2 ?”
With a shake in her voice, the girl answered, “Mummy passed away after making this dress for me. ”
Finally the woman realized 3 the child meant. She gently held the child in her arms. Then suddenly the little girl stopped crying, stepped back and began to 4 . She sang so 5 that it was almost a whisper. It was the sweetest sound that the woman had ever heard, almost 6 the song of a very small bird.
After the child stopped singing, she explained to the lady, “My mummy sang that song to me 7 she passed away, and she made me promise to sing it whenever I started crying and it would make 8 stop. ”
“See,” she said, “it did, and now my eyes are 9 !”
As the woman turned to go, the little girl grabbed(抓住) her. “Madam, can you stay just a minute? I want to show you 10 .”
“Of course,” she answered.
Pointing to a spot(斑点) on her dress, she said, “Right here is where my mummy kissed my dress and here,” pointing to 11 spot, “and here is another kiss, and here, and here. Mummy said that she put all those kisses there so that I would have her kisses for everything that made me cry. ”
Then the lady 12 that she wasn't just looking at a dress, but a 13 who kissed away the hurt that her daughter would get. She thought the girl's mother gave all the 14 she had to her daughter and put it into this dress.
She no longer saw a little girl in a simple 15 . She saw a child wrapped in her mother's love.
( )1. A. on B. with C. by D. of
( )2. A. crying B. sleeping C. dancing D. walking
( )3. A. when B. that C. what D. how
( )4. A. sing B. leave C. draw D. write
( )5. A. quickly B. easily C. loudly D. softly
( )6. A. in B. like C. from D. among
( )7. A. if B. because C. before D. while
( )8. A. me B. her C. him D. them
( )9. A. wet B. dry C. red D. big
( )10. A. someone B. anything C. anyone D. something
( )11. A. another B. other C. others D. the other
( )12. A. hoped B. realized C. explained D. heard
( )13. A. brother B. sister C. father D. mother
( )14. A. luck B. time C. love D. money
( )15. A. sweater B. blouse C. skirt D. dress
“Do you like my dress?” she asked a passing stranger. “My mummy made it just for me,” she said 1 tears in her eyes.
“I think it's very pretty, but why are you 2 ?”
With a shake in her voice, the girl answered, “Mummy passed away after making this dress for me. ”
Finally the woman realized 3 the child meant. She gently held the child in her arms. Then suddenly the little girl stopped crying, stepped back and began to 4 . She sang so 5 that it was almost a whisper. It was the sweetest sound that the woman had ever heard, almost 6 the song of a very small bird.
After the child stopped singing, she explained to the lady, “My mummy sang that song to me 7 she passed away, and she made me promise to sing it whenever I started crying and it would make 8 stop. ”
“See,” she said, “it did, and now my eyes are 9 !”
As the woman turned to go, the little girl grabbed(抓住) her. “Madam, can you stay just a minute? I want to show you 10 .”
“Of course,” she answered.
Pointing to a spot(斑点) on her dress, she said, “Right here is where my mummy kissed my dress and here,” pointing to 11 spot, “and here is another kiss, and here, and here. Mummy said that she put all those kisses there so that I would have her kisses for everything that made me cry. ”
Then the lady 12 that she wasn't just looking at a dress, but a 13 who kissed away the hurt that her daughter would get. She thought the girl's mother gave all the 14 she had to her daughter and put it into this dress.
She no longer saw a little girl in a simple 15 . She saw a child wrapped in her mother's love.
( )1. A. on B. with C. by D. of
( )2. A. crying B. sleeping C. dancing D. walking
( )3. A. when B. that C. what D. how
( )4. A. sing B. leave C. draw D. write
( )5. A. quickly B. easily C. loudly D. softly
( )6. A. in B. like C. from D. among
( )7. A. if B. because C. before D. while
( )8. A. me B. her C. him D. them
( )9. A. wet B. dry C. red D. big
( )10. A. someone B. anything C. anyone D. something
( )11. A. another B. other C. others D. the other
( )12. A. hoped B. realized C. explained D. heard
( )13. A. brother B. sister C. father D. mother
( )14. A. luck B. time C. love D. money
( )15. A. sweater B. blouse C. skirt D. dress
答案:
1. B 【点拨】on 在……上面;with 具有;by 被;of ……的。with tears“充满泪水的”,表伴随着泪水。故选 B。
2. A 【点拨】cry 哭;sleep 睡觉;dance 跳舞;walk 走路。根据“tears in her eyes”可知,小女孩眼中带泪,是在哭泣。故选 A。
3. C 【点拨】when 当……时候;that 那个;what 什么;how 如何。根据“Mummy passed away after making this dress for me.”可知,此时这个女人才明白小女孩的意思是什么。故选 C。
4. A 【点拨】sing 唱歌;leave 离开;draw 画画;write 写字。根据“After the child stopped singing”可知,这个小女孩是在唱歌。故选 A。
5. D 【点拨】quickly 快地;easily 简单地;loudly 大声地;softly 轻柔地。根据“it was almost a whisper”可知,唱的声音很轻柔,几乎是低语。故选 D。
6. B 【点拨】in 在……里;like 像……一样;from 来自;among 在……当中。根据“the song of a very small bird”可知,是像小鸟的声音一样。故选 B。
7. C 【点拨】if 如果;because 因为;before 在……之前;while 当……的时候。根据“My mummy sang that song to me”可知,应该是在去世之前才可以唱歌。故选 C。
8. A 【点拨】me 我;her 她;him 他;them 他(她、它)们。根据“whenever I started crying”可知,当“我”哭泣的时候,应该是让“我”停止哭泣。故选 A。
9. B 【点拨】wet 湿的;dry 干的;red 红色的;big 大的。根据“whenever I started crying and it would make me stop”可知,让“我”停止哭泣,所以是眼睛干了。故选 B。
10. D 【点拨】someone 某人;anything 任何事;anyone 任何人;something 一些事。根据“Pointing to a spot(斑点) on her dress”可知,她在给这个女士展示裙子上的一些东西。故选 D。
11. A 【点拨】another 另一个;other 其他的;others 其他的;the other 另一个。根据“and here is another kiss, and here, and here”可知,她妈妈在她的裙子上留下了很多吻,需要用 another 来表示“另一个”,范围大于等于三,而 the other 表示两者中的另一个。故选 A。
12. B 【点拨】hope 希望;realize 意识到;explain 解释;hear 听到。根据“Mummy said that she put all those kisses there so that I would have her kisses for everything that made me cry.”可知,此时女士才意识到这不是一条普通的裙子。故选 B。
13. D 【点拨】brother 兄弟;sister 姐妹;father 父亲;mother 母亲。根据“her daughter”可知,此处指一位妈妈。故选 D。
14. C 【点拨】luck 运气;time 时间;love 爱;money 钱。根据“She saw a child wrapped in her mother’s love.”可知,这个女孩的妈妈把爱都给了女儿,女儿被妈妈的爱包裹着。故选 C。
15. D 【点拨】sweater 毛衣;blouse 女式衬衣;skirt 短裙;dress 连衣裙。根据“Do you like my dress?”可知,这个小女孩穿的是连衣裙。故选 D。
2. A 【点拨】cry 哭;sleep 睡觉;dance 跳舞;walk 走路。根据“tears in her eyes”可知,小女孩眼中带泪,是在哭泣。故选 A。
3. C 【点拨】when 当……时候;that 那个;what 什么;how 如何。根据“Mummy passed away after making this dress for me.”可知,此时这个女人才明白小女孩的意思是什么。故选 C。
4. A 【点拨】sing 唱歌;leave 离开;draw 画画;write 写字。根据“After the child stopped singing”可知,这个小女孩是在唱歌。故选 A。
5. D 【点拨】quickly 快地;easily 简单地;loudly 大声地;softly 轻柔地。根据“it was almost a whisper”可知,唱的声音很轻柔,几乎是低语。故选 D。
6. B 【点拨】in 在……里;like 像……一样;from 来自;among 在……当中。根据“the song of a very small bird”可知,是像小鸟的声音一样。故选 B。
7. C 【点拨】if 如果;because 因为;before 在……之前;while 当……的时候。根据“My mummy sang that song to me”可知,应该是在去世之前才可以唱歌。故选 C。
8. A 【点拨】me 我;her 她;him 他;them 他(她、它)们。根据“whenever I started crying”可知,当“我”哭泣的时候,应该是让“我”停止哭泣。故选 A。
9. B 【点拨】wet 湿的;dry 干的;red 红色的;big 大的。根据“whenever I started crying and it would make me stop”可知,让“我”停止哭泣,所以是眼睛干了。故选 B。
10. D 【点拨】someone 某人;anything 任何事;anyone 任何人;something 一些事。根据“Pointing to a spot(斑点) on her dress”可知,她在给这个女士展示裙子上的一些东西。故选 D。
11. A 【点拨】another 另一个;other 其他的;others 其他的;the other 另一个。根据“and here is another kiss, and here, and here”可知,她妈妈在她的裙子上留下了很多吻,需要用 another 来表示“另一个”,范围大于等于三,而 the other 表示两者中的另一个。故选 A。
12. B 【点拨】hope 希望;realize 意识到;explain 解释;hear 听到。根据“Mummy said that she put all those kisses there so that I would have her kisses for everything that made me cry.”可知,此时女士才意识到这不是一条普通的裙子。故选 B。
13. D 【点拨】brother 兄弟;sister 姐妹;father 父亲;mother 母亲。根据“her daughter”可知,此处指一位妈妈。故选 D。
14. C 【点拨】luck 运气;time 时间;love 爱;money 钱。根据“She saw a child wrapped in her mother’s love.”可知,这个女孩的妈妈把爱都给了女儿,女儿被妈妈的爱包裹着。故选 C。
15. D 【点拨】sweater 毛衣;blouse 女式衬衣;skirt 短裙;dress 连衣裙。根据“Do you like my dress?”可知,这个小女孩穿的是连衣裙。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看