第112页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
F(2024·江苏盐城响水三模)
Our house was across the street from a big hospital, so we rented(租) our empty upstairs rooms to outpatients(门诊病人). One evening, there was a 1 at the door. I opened it and saw a truly sick - looking man.
His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red. Yet his voice was 2 . He told me that he came for treatment and that he'd been looking for a spare room since noon, but no one would give him one because of 3 .
For a moment I said nothing but he said he would be 4 to just sleep on the hallway. I agreed.
The old man had a huge heart inside his tiny body. He told me that he fished for a living to 5 his daughter, her five children, and her disabled husband.
He didn't complain while telling 6 his story. He was grateful that he didn't feel any 7 from his disease which was seemingly a form of skin cancer.
The next morning, he said, “Can I come back and stay the 8 time I need treatment?” I told him he was welcome to come again.
On his next trip, as a 9 , he brought a big fish and some large oysters(牡蛎). In the years that he stayed with us, there was 10 a time that he did not bring us gifts like these.
My neighbour 11 me that I could lose some renters by putting up the old man after he left the first morning.
Maybe we did 12 renters once or twice. But if only they could have known him, perhaps their illnesses would have been 13 to bear(忍受). I know our family always will be 14 to have known him. From him, we learned 15 it was to accept the bad without complaint and the good with gratitude(谢意).
( )1. A. knock B. sign C. notice D. call
( )2. A. worrying B. upset C. traditional D. pleasant
( )3. A. huge heart B. his face C. tiny body D. his daughter
( )4. A. happy B. brave C. lonely D. friendly
( )5. A. forget B. surprise C. support D. change
( )6. A. them B. him C. me D. her
( )7. A. luck B. experience C. pain D. joy
( )8. A. second B. next C. last D. first
( )9. A. gift B. job C. hobby D. business
( )10. A. sometimes B. never C. always D. often
( )11. A. encouraged B. reported C. hated D. warned
( )12. A. expect B. choose C. refuse D. lose
( )13. A. worse B. better C. harder D. easier
( )14. A. thankful B. silly C. funny D. polite
( )15. A. how B. what C. where D. when
Our house was across the street from a big hospital, so we rented(租) our empty upstairs rooms to outpatients(门诊病人). One evening, there was a 1 at the door. I opened it and saw a truly sick - looking man.
His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red. Yet his voice was 2 . He told me that he came for treatment and that he'd been looking for a spare room since noon, but no one would give him one because of 3 .
For a moment I said nothing but he said he would be 4 to just sleep on the hallway. I agreed.
The old man had a huge heart inside his tiny body. He told me that he fished for a living to 5 his daughter, her five children, and her disabled husband.
He didn't complain while telling 6 his story. He was grateful that he didn't feel any 7 from his disease which was seemingly a form of skin cancer.
The next morning, he said, “Can I come back and stay the 8 time I need treatment?” I told him he was welcome to come again.
On his next trip, as a 9 , he brought a big fish and some large oysters(牡蛎). In the years that he stayed with us, there was 10 a time that he did not bring us gifts like these.
My neighbour 11 me that I could lose some renters by putting up the old man after he left the first morning.
Maybe we did 12 renters once or twice. But if only they could have known him, perhaps their illnesses would have been 13 to bear(忍受). I know our family always will be 14 to have known him. From him, we learned 15 it was to accept the bad without complaint and the good with gratitude(谢意).
( )1. A. knock B. sign C. notice D. call
( )2. A. worrying B. upset C. traditional D. pleasant
( )3. A. huge heart B. his face C. tiny body D. his daughter
( )4. A. happy B. brave C. lonely D. friendly
( )5. A. forget B. surprise C. support D. change
( )6. A. them B. him C. me D. her
( )7. A. luck B. experience C. pain D. joy
( )8. A. second B. next C. last D. first
( )9. A. gift B. job C. hobby D. business
( )10. A. sometimes B. never C. always D. often
( )11. A. encouraged B. reported C. hated D. warned
( )12. A. expect B. choose C. refuse D. lose
( )13. A. worse B. better C. harder D. easier
( )14. A. thankful B. silly C. funny D. polite
( )15. A. how B. what C. where D. when
答案:
1. A 【点拨】knock 敲门声;sign 标志;notice 告示;call 电话。根据“I opened it and saw a truly sick - looking man”可知作者开门看到一个病态的男人。由此推断作者先听到“敲门声”才去开门。故选 A。
2. D 【点拨】worrying 担忧的;upset 沮丧的;traditional 传统的;pleasant 令人愉快的。根据“His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red.”可知他的脸因为红肿而看起来很糟糕。根据“Yet”可推断作者认为这个病人的声音和外貌给人的感觉是相反的,作者认为他的外貌是“糟糕的”,声音却是“好的”。故选 D。
3. B 【点拨】huge heart 大心脏;his face 他的脸;tiny body 小小的身体;his daughter 他的女儿。根据“His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red.”可知他的脸看起来太糟糕了,别的房主都不收留他。由此推断别的房主不收留他是因为他的脸。故选 B。
4. A 【点拨】happy 高兴的;brave 勇敢的;lonely 孤独的;friendly 友好的。根据上文“he’d been looking for a spare room”和“just sleep on the hallway”可知这个病人从中午开始就一直找住的地方,但是没人愿意收留他,由此推断这个病人此刻如果能有一家房主收留他,让他睡到走廊也很“开心”。故选 A。
5. C 【点拨】forget 忘记;surprise 惊讶;support 支持,帮助;change 改变。根据“fished for a living”和“her disabled husband”可知这个病人以捕鱼为生,并且他女儿的丈夫是个残疾人,由此推断这个病人“帮助”女儿养家。故选 C。
6. C 【点拨】them 他们;him 他;me 我;her 她。根据上文“He told me that he fished for a living to support his daughter, her five children, and her disabled husband.”可知老人告诉“我”他自己的故事。故选 C。
7. C 【点拨】luck 幸运;experience 经历;pain 疼痛;joy 喜悦。根据“He was so grateful that he didn’t feel any 7 from his disease”可知老人对疾病带来的感觉是感激的,由此推断疾病给他的感受应该是“好的”,又根据“didn’t”可知,空格处应该是填“不好的”一类词。故选 C。
8. B 【点拨】second 第二;next 下一个;last 最后的;first 第一个。根据“I told him he was welcome to come again.”可知作者欢迎他再来住。由此推断这个老人是询问能否“下次”再来住,the next time“下一次”。故选 B。
9. A 【点拨】gift 礼物;job 工作;hobby 爱好;business 商业。根据“there was 10 a time that he did not bring us gifts like these”可知他每次都给我们带这些“礼物”。故选 A。
10. B 【点拨】sometimes 有时候;never 从未;always 总是;often 经常。根据“he did not bring us gifts like these”可知双重否定表肯定,表示每次都带,用 never。故选 B。
11. D 【点拨】encourage 鼓励;report 报道;hate 讨厌;warn 提醒,警告。根据“I could lose some renters by putting up the old man after he left the first morning”可知这里是作者的邻居给作者的劝告,由此推断空格处应该填“warned”。故选 D。
12. D 【点拨】expect 期待;choose 选择;refuse 拒绝;lose 失去。根据“I could lose some renters”可知邻居提醒作者可能会失去一些潜在租客,由此推断作者认同邻居的观点,即他们可能会“失去”一些租客。故选 D。
13. D 【点拨】worse 更糟的;better 更好的;harder 更难的;easier 更容易的。根据上文“He was grateful that he didn’t feel any pain from his disease which was seemingly a form of skin cancer.”可知老人得了一种皮肤癌,但是他却心怀感激,没跟别人说自己的疼痛。由此推断作者希望别的病人能从这个老人身上学到对待疾病乐观积极的态度,从而“更容易”忍受他们的疾病。故选 D。
14. A 【点拨】thankful 感谢的;silly 愚蠢的;funny 好笑的;polite 有礼貌的。根据“But if only they could have known him, perhaps their illnesses would have been easier to bear(忍受).”可知作者认为如果那些病人都认识这个老人,或者会有助于他们对抗疾病。由此推断作者应该是“感激”自己及家人认识这个老人。故选 A。
15. B 【点拨】how 如何;what 什么;where 在哪里;when 什么时候。空格所在句是宾语从句,从句“it was”后缺表语,指物或事情,用 what。故选 B。
2. D 【点拨】worrying 担忧的;upset 沮丧的;traditional 传统的;pleasant 令人愉快的。根据“His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red.”可知他的脸因为红肿而看起来很糟糕。根据“Yet”可推断作者认为这个病人的声音和外貌给人的感觉是相反的,作者认为他的外貌是“糟糕的”,声音却是“好的”。故选 D。
3. B 【点拨】huge heart 大心脏;his face 他的脸;tiny body 小小的身体;his daughter 他的女儿。根据“His face looked terrible—it was swollen(肿胀的) and red.”可知他的脸看起来太糟糕了,别的房主都不收留他。由此推断别的房主不收留他是因为他的脸。故选 B。
4. A 【点拨】happy 高兴的;brave 勇敢的;lonely 孤独的;friendly 友好的。根据上文“he’d been looking for a spare room”和“just sleep on the hallway”可知这个病人从中午开始就一直找住的地方,但是没人愿意收留他,由此推断这个病人此刻如果能有一家房主收留他,让他睡到走廊也很“开心”。故选 A。
5. C 【点拨】forget 忘记;surprise 惊讶;support 支持,帮助;change 改变。根据“fished for a living”和“her disabled husband”可知这个病人以捕鱼为生,并且他女儿的丈夫是个残疾人,由此推断这个病人“帮助”女儿养家。故选 C。
6. C 【点拨】them 他们;him 他;me 我;her 她。根据上文“He told me that he fished for a living to support his daughter, her five children, and her disabled husband.”可知老人告诉“我”他自己的故事。故选 C。
7. C 【点拨】luck 幸运;experience 经历;pain 疼痛;joy 喜悦。根据“He was so grateful that he didn’t feel any 7 from his disease”可知老人对疾病带来的感觉是感激的,由此推断疾病给他的感受应该是“好的”,又根据“didn’t”可知,空格处应该是填“不好的”一类词。故选 C。
8. B 【点拨】second 第二;next 下一个;last 最后的;first 第一个。根据“I told him he was welcome to come again.”可知作者欢迎他再来住。由此推断这个老人是询问能否“下次”再来住,the next time“下一次”。故选 B。
9. A 【点拨】gift 礼物;job 工作;hobby 爱好;business 商业。根据“there was 10 a time that he did not bring us gifts like these”可知他每次都给我们带这些“礼物”。故选 A。
10. B 【点拨】sometimes 有时候;never 从未;always 总是;often 经常。根据“he did not bring us gifts like these”可知双重否定表肯定,表示每次都带,用 never。故选 B。
11. D 【点拨】encourage 鼓励;report 报道;hate 讨厌;warn 提醒,警告。根据“I could lose some renters by putting up the old man after he left the first morning”可知这里是作者的邻居给作者的劝告,由此推断空格处应该填“warned”。故选 D。
12. D 【点拨】expect 期待;choose 选择;refuse 拒绝;lose 失去。根据“I could lose some renters”可知邻居提醒作者可能会失去一些潜在租客,由此推断作者认同邻居的观点,即他们可能会“失去”一些租客。故选 D。
13. D 【点拨】worse 更糟的;better 更好的;harder 更难的;easier 更容易的。根据上文“He was grateful that he didn’t feel any pain from his disease which was seemingly a form of skin cancer.”可知老人得了一种皮肤癌,但是他却心怀感激,没跟别人说自己的疼痛。由此推断作者希望别的病人能从这个老人身上学到对待疾病乐观积极的态度,从而“更容易”忍受他们的疾病。故选 D。
14. A 【点拨】thankful 感谢的;silly 愚蠢的;funny 好笑的;polite 有礼貌的。根据“But if only they could have known him, perhaps their illnesses would have been easier to bear(忍受).”可知作者认为如果那些病人都认识这个老人,或者会有助于他们对抗疾病。由此推断作者应该是“感激”自己及家人认识这个老人。故选 A。
15. B 【点拨】how 如何;what 什么;where 在哪里;when 什么时候。空格所在句是宾语从句,从句“it was”后缺表语,指物或事情,用 what。故选 B。
G
Hu Ming, a Guizhou University teacher, whose 85 - year - old mother has Alzheimer's disease(阿尔茨海默病), has to take his mother to class with him. And he has done this for years.
Maybe you will say he can have some other people take care of his 1 . Indeed, he has sisters. But they 2 do it because his mother only recognizes him. And she 3 him wherever he goes. He also tried a nurse but failed.
“My mother's illness was 4 . She drank dishwater, and she mistook washing powder(洗衣粉) for salt or sugar,” explained 58 - year - old Hu. “I couldn't imagine she stayed at home without me and that always made me 5 , so I began to take her with me to class. With my mother sitting 6 in class, I was able to pay more attention to teaching,” Hu added. But still, there are many different voices. Then Hu told a 7 .
A son took his mother, old and 8 , to a restaurant for dinner. While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor. Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was 10 .
When the mother 11 eating, the son quietly took her to the washroom, cleaned the food on the clothes, smoothed her hair and fitted her glasses. When they came out, all the people were 12 them. Without saying anything or watching anybody, the son walked 13 to pay the bill and started walking peacefully out with his mother.
At that time, an old woman called out to the son and asked him, “Don't you think you left something behind you?”
The son thought for a few seconds, “No, madam, I didn't,” he replied.
The old woman said, “Yes, you did! You gave a lesson to every son and 14 to every mother. ”
“To care for those who once 15 for us is our duty. I am a son, and what's wrong with being the hope for my mother?” Hu said.
( )1. A. student B. sister C. mother D. teacher
( )2. A. mustn't B. can't C. shouldn't D. needn't
( )3. A. catches B. carries C. follows D. watches
( )4. A. pleasant B. hopeful C. serious D. common
( )5. A. worried B. surprised C. interested D. excited
( )6. A. noisily B. quietly C. sadly D. politely
( )7. A. joke B. lie C. story D. truth
( )8. A. humorous B. impolite C. kind D. weak
( )9. A. everywhere B. somewhere C. anywhere D. nowhere
( )10. A. nervous B. calm C. angry D. amazed
( )11. A. started B. remembered C. finished D. continued
( )12. A. welcoming B. watching C. greeting D. teaching
( )13. A. shamefully B. difficultly C. suddenly D. directly
( )14. A. money B. hope C. room D. advice
( )15. A. cared B. looked C. waited D. paid
Hu Ming, a Guizhou University teacher, whose 85 - year - old mother has Alzheimer's disease(阿尔茨海默病), has to take his mother to class with him. And he has done this for years.
Maybe you will say he can have some other people take care of his 1 . Indeed, he has sisters. But they 2 do it because his mother only recognizes him. And she 3 him wherever he goes. He also tried a nurse but failed.
“My mother's illness was 4 . She drank dishwater, and she mistook washing powder(洗衣粉) for salt or sugar,” explained 58 - year - old Hu. “I couldn't imagine she stayed at home without me and that always made me 5 , so I began to take her with me to class. With my mother sitting 6 in class, I was able to pay more attention to teaching,” Hu added. But still, there are many different voices. Then Hu told a 7 .
A son took his mother, old and 8 , to a restaurant for dinner. While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor. Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was 10 .
When the mother 11 eating, the son quietly took her to the washroom, cleaned the food on the clothes, smoothed her hair and fitted her glasses. When they came out, all the people were 12 them. Without saying anything or watching anybody, the son walked 13 to pay the bill and started walking peacefully out with his mother.
At that time, an old woman called out to the son and asked him, “Don't you think you left something behind you?”
The son thought for a few seconds, “No, madam, I didn't,” he replied.
The old woman said, “Yes, you did! You gave a lesson to every son and 14 to every mother. ”
“To care for those who once 15 for us is our duty. I am a son, and what's wrong with being the hope for my mother?” Hu said.
( )1. A. student B. sister C. mother D. teacher
( )2. A. mustn't B. can't C. shouldn't D. needn't
( )3. A. catches B. carries C. follows D. watches
( )4. A. pleasant B. hopeful C. serious D. common
( )5. A. worried B. surprised C. interested D. excited
( )6. A. noisily B. quietly C. sadly D. politely
( )7. A. joke B. lie C. story D. truth
( )8. A. humorous B. impolite C. kind D. weak
( )9. A. everywhere B. somewhere C. anywhere D. nowhere
( )10. A. nervous B. calm C. angry D. amazed
( )11. A. started B. remembered C. finished D. continued
( )12. A. welcoming B. watching C. greeting D. teaching
( )13. A. shamefully B. difficultly C. suddenly D. directly
( )14. A. money B. hope C. room D. advice
( )15. A. cared B. looked C. waited D. paid
答案:
1. C 【点拨】student 学生;sister 姐妹;mother 母亲;teacher 教师。根据“has to take his mother to class with him”可知,是照顾母亲。故选 C。
2. B 【点拨】mustn’t 禁止;can’t 不可能;shouldn’t 不应该;needn’t 不需要。根据“But they 2 do it because his mother only recognizes him.”可知,妈妈只认得他,所以其他人做不了。故选 B。
3. C 【点拨】catch 抓住;carry 携带;follow 跟随;watch 观看。根据“And she 3 him wherever he goes.”可知,无论他走到哪里,她都跟着他。故选 C。
4. C 【点拨】pleasant 令人愉快的;hopeful 满怀希望的;serious 严肃的;common 共同的。根据“She drank dishwater, and she mistook washing powder(洗衣粉) for salt or sugar.”可知,她喝了洗碗水,还把洗衣粉错当成了盐或糖。所以母亲病得很严重。故选 C。
5. A 【点拨】worried 担心的;surprised 惊讶的;interested 感兴趣的;excited 激动的。根据“I couldn’t imagine she stayed at home without me and that always made me 5 , so I began to take her with me to class.”可知,担心母亲的情况。故选 A。
6. B 【点拨】noisily 吵闹地;quietly 安静地;sadly 悲伤地;politely 礼貌地。根据“With my mother sitting 6 in class, I was able to pay more attention to teaching”可知,可以安心上课了,所以母亲是很安静地坐着。故选 B。
7. C 【点拨】joke 玩笑;lie 谎言;story 故事;truth 真相。根据后文内容可知,胡讲了一个故事。故选 C。
8. D 【点拨】humorous 幽默的;impolite 不礼貌的;kind 善良的;weak 虚弱的。根据“old and”及“While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor.”可知,母亲吃饭时掉饭,年迈,应是虚弱的。故选 D。
9. A 【点拨】everywhere 到处;somewhere 某处;anywhere 任何地方;nowhere 无处。根据“While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor.”可知,母亲掉的食物到处都是。故选 A。
10. B 【点拨】nervous 紧张的;calm 冷静的;angry 生气的;amazed 惊讶的。根据“Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was 10 .”可知,儿子习惯了母亲的做法,所以很平静。故选 B。
11. C 【点拨】start 开始;remember 记住;finish 结束;continue 继续。根据“When the mother 11 eating, the son quietly took her to the washroom, cleaned the food on the clothes, smoothed her hair and fitted her glasses.”可知,吃完饭后儿子给母亲收拾。故选 C。
12. B 【点拨】welcome 欢迎;watch 观看;greet 问候;teach 教。根据“When they came out, all the people were 12 them.”可知,其他人都在看着他们。故选 B。
13. D 【点拨】shamefully 可耻地;difficultly 困难地;suddenly 突然;directly 直接地。根据“the son walked 13 to pay the bill”可知,儿子径直去付钱。故选 D。
14. B 【点拨】money 钱;hope 希望;room 房间;advice 建议。根据“You gave a lesson to every son and 14 to every mother.”可知,儿子让其他母亲看到了希望。故选 B。
15. A 【点拨】care 关心;look 看;wait 等待;pay 付款。根据“To care for those who once 15 for us is our duty.”可知,要关心那些曾经关心过我们的人。故选 A。
2. B 【点拨】mustn’t 禁止;can’t 不可能;shouldn’t 不应该;needn’t 不需要。根据“But they 2 do it because his mother only recognizes him.”可知,妈妈只认得他,所以其他人做不了。故选 B。
3. C 【点拨】catch 抓住;carry 携带;follow 跟随;watch 观看。根据“And she 3 him wherever he goes.”可知,无论他走到哪里,她都跟着他。故选 C。
4. C 【点拨】pleasant 令人愉快的;hopeful 满怀希望的;serious 严肃的;common 共同的。根据“She drank dishwater, and she mistook washing powder(洗衣粉) for salt or sugar.”可知,她喝了洗碗水,还把洗衣粉错当成了盐或糖。所以母亲病得很严重。故选 C。
5. A 【点拨】worried 担心的;surprised 惊讶的;interested 感兴趣的;excited 激动的。根据“I couldn’t imagine she stayed at home without me and that always made me 5 , so I began to take her with me to class.”可知,担心母亲的情况。故选 A。
6. B 【点拨】noisily 吵闹地;quietly 安静地;sadly 悲伤地;politely 礼貌地。根据“With my mother sitting 6 in class, I was able to pay more attention to teaching”可知,可以安心上课了,所以母亲是很安静地坐着。故选 B。
7. C 【点拨】joke 玩笑;lie 谎言;story 故事;truth 真相。根据后文内容可知,胡讲了一个故事。故选 C。
8. D 【点拨】humorous 幽默的;impolite 不礼貌的;kind 善良的;weak 虚弱的。根据“old and”及“While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor.”可知,母亲吃饭时掉饭,年迈,应是虚弱的。故选 D。
9. A 【点拨】everywhere 到处;somewhere 某处;anywhere 任何地方;nowhere 无处。根据“While eating, the mother dropped the food 9 , on her shirt and trousers, the table, the chair and the floor.”可知,母亲掉的食物到处都是。故选 A。
10. B 【点拨】nervous 紧张的;calm 冷静的;angry 生气的;amazed 惊讶的。根据“Other people watched her in disgust(厌恶) while the son was 10 .”可知,儿子习惯了母亲的做法,所以很平静。故选 B。
11. C 【点拨】start 开始;remember 记住;finish 结束;continue 继续。根据“When the mother 11 eating, the son quietly took her to the washroom, cleaned the food on the clothes, smoothed her hair and fitted her glasses.”可知,吃完饭后儿子给母亲收拾。故选 C。
12. B 【点拨】welcome 欢迎;watch 观看;greet 问候;teach 教。根据“When they came out, all the people were 12 them.”可知,其他人都在看着他们。故选 B。
13. D 【点拨】shamefully 可耻地;difficultly 困难地;suddenly 突然;directly 直接地。根据“the son walked 13 to pay the bill”可知,儿子径直去付钱。故选 D。
14. B 【点拨】money 钱;hope 希望;room 房间;advice 建议。根据“You gave a lesson to every son and 14 to every mother.”可知,儿子让其他母亲看到了希望。故选 B。
15. A 【点拨】care 关心;look 看;wait 等待;pay 付款。根据“To care for those who once 15 for us is our duty.”可知,要关心那些曾经关心过我们的人。故选 A。
查看更多完整答案,请扫码查看