第69页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、根据句意和所给汉语释义写出单词
1. The picture shows six of the eight _______ (行星) in the solar system.
2. This coach can carry 45 _______ (乘客) at most at a time.
3. The factory dumped a lot of waste into the river and made the river _______ (被污染的).
4. It is interesting to _______ (比较) their situation with ours.
5. Some actions must be taken to control the _______ (增加) in pollution.
1. The picture shows six of the eight _______ (行星) in the solar system.
2. This coach can carry 45 _______ (乘客) at most at a time.
3. The factory dumped a lot of waste into the river and made the river _______ (被污染的).
4. It is interesting to _______ (比较) their situation with ours.
5. Some actions must be taken to control the _______ (增加) in pollution.
答案:
1. planets
解析:“行星”为“planet”,eight后接名词复数,所以填“planets”。
2. passengers
解析:“乘客”为“passenger”,45后接复数,填“passengers”。
3. polluted
解析:“被污染的”为“polluted”,此处作宾语补足语。
4. compare
解析:“比较”为“compare”,“It is interesting to do sth.”后接动词原形,填“compare”。
5. increase
解析:“增加”为“increase”,此处为名词,填“increase”。
解析:“行星”为“planet”,eight后接名词复数,所以填“planets”。
2. passengers
解析:“乘客”为“passenger”,45后接复数,填“passengers”。
3. polluted
解析:“被污染的”为“polluted”,此处作宾语补足语。
4. compare
解析:“比较”为“compare”,“It is interesting to do sth.”后接动词原形,填“compare”。
5. increase
解析:“增加”为“increase”,此处为名词,填“increase”。
二、根据句意,用括号中所给单词的适当形式填空
1. The low-sugar cakes are _______ (special) made for the elderly.
2. More and more people rushed into the hall and it became very _______ (crowd).
3. At present, our _______ (spacecraft) are too slow to carry large numbers of passengers to Mars.
4. Jack couldn't sleep well because the bed was so _______ (comfort).
5. When I get home from work, I prefer _______ (relax) with the newspaper.
1. The low-sugar cakes are _______ (special) made for the elderly.
2. More and more people rushed into the hall and it became very _______ (crowd).
3. At present, our _______ (spacecraft) are too slow to carry large numbers of passengers to Mars.
4. Jack couldn't sleep well because the bed was so _______ (comfort).
5. When I get home from work, I prefer _______ (relax) with the newspaper.
答案:
1. specially
解析:此处修饰动词“made”,需用副词,“special”的副词形式为“specially”。
2. crowded
解析:“become”后接形容词,“crowd”的形容词形式为“crowded”(拥挤的)。
3. spacecraft
解析:“spacecraft”单复数同形,根据“are”可知用复数,仍为“spacecraft”。
4. uncomfortable
解析:根据“couldn't sleep well”可知床不舒服,“comfort”的形容词否定形式为“uncomfortable”。
5. to relax/relaxing
解析:“prefer to do sth./prefer doing sth.”均表示“更喜欢做某事”,所以填“to relax/relaxing”。
解析:此处修饰动词“made”,需用副词,“special”的副词形式为“specially”。
2. crowded
解析:“become”后接形容词,“crowd”的形容词形式为“crowded”(拥挤的)。
3. spacecraft
解析:“spacecraft”单复数同形,根据“are”可知用复数,仍为“spacecraft”。
4. uncomfortable
解析:根据“couldn't sleep well”可知床不舒服,“comfort”的形容词否定形式为“uncomfortable”。
5. to relax/relaxing
解析:“prefer to do sth./prefer doing sth.”均表示“更喜欢做某事”,所以填“to relax/relaxing”。
三、用方框中所给词组的适当形式填空
in the form of connect...to in spacecraft compare with in some ways over again feel ill at the speed of
1. We believe the journey to other planets _______ will be easy and fast one day.
2. He left his hometown and started _______ in a new city.
3. Martin _______ whenever he takes a coach.
4. Donation _______ money is welcome in this area.
5. _______, life in the countryside is much better than that in a big city.
6. Make sure the printer is _______ your computer before you print.
7. I've done some work, but it was nothing _______ yours.
8. If you want to go to Beijing, you can take the high-speed train, which runs _______ 300 kilometres per hour.
in the form of connect...to in spacecraft compare with in some ways over again feel ill at the speed of
1. We believe the journey to other planets _______ will be easy and fast one day.
2. He left his hometown and started _______ in a new city.
3. Martin _______ whenever he takes a coach.
4. Donation _______ money is welcome in this area.
5. _______, life in the countryside is much better than that in a big city.
6. Make sure the printer is _______ your computer before you print.
7. I've done some work, but it was nothing _______ yours.
8. If you want to go to Beijing, you can take the high-speed train, which runs _______ 300 kilometres per hour.
答案:
1. in spacecraft
解析:在宇宙飞船中的旅行,“in spacecraft”符合语境。
2. over again
解析:“start over again”表示“重新开始”,符合句意。
3. feels ill
解析:坐长途汽车时生病,“feels ill”正确,主语为第三人称单数,动词用三单形式。
4. in the form of
解析:以钱的形式捐赠,“in the form of”合适。
5. In some ways
解析:在某些方面,乡村生活更好,“In some ways”符合。
6. connected to
解析:“connect...to...”表示“把……连接到……”,此处为被动语态,填“connected to”。
7. compared with
解析:与你的工作相比,“compared with”正确。
8. at the speed of
解析:以每小时300公里的速度运行,“at the speed of”符合。
解析:在宇宙飞船中的旅行,“in spacecraft”符合语境。
2. over again
解析:“start over again”表示“重新开始”,符合句意。
3. feels ill
解析:坐长途汽车时生病,“feels ill”正确,主语为第三人称单数,动词用三单形式。
4. in the form of
解析:以钱的形式捐赠,“in the form of”合适。
5. In some ways
解析:在某些方面,乡村生活更好,“In some ways”符合。
6. connected to
解析:“connect...to...”表示“把……连接到……”,此处为被动语态,填“connected to”。
7. compared with
解析:与你的工作相比,“compared with”正确。
8. at the speed of
解析:以每小时300公里的速度运行,“at the speed of”符合。
四、根据汉语意思完成句子
1. 有很多人参加了音乐会。
There are _______ _______ _______ of people attending the concert.
2. 这一课程经过特别设计以满足残疾儿童的需求。
The course _______ _______ _______ _______ the needs of disabled children.
3. 由于人口的快速增长,地球上的资源也许会被耗尽。
The resources on Earth may run out _______ _______ _______ _______ in population.
4. 政府提供了三分之二的资金帮助完成这个研究项目。
The government provided _______ _______ _______ of the whole money to help finish the research project.
5. 这座购物中心有望在年底开业。
_______ _______ _______ that this shopping mall will be open at the end of this year.
1. 有很多人参加了音乐会。
There are _______ _______ _______ of people attending the concert.
2. 这一课程经过特别设计以满足残疾儿童的需求。
The course _______ _______ _______ _______ the needs of disabled children.
3. 由于人口的快速增长,地球上的资源也许会被耗尽。
The resources on Earth may run out _______ _______ _______ _______ in population.
4. 政府提供了三分之二的资金帮助完成这个研究项目。
The government provided _______ _______ _______ of the whole money to help finish the research project.
5. 这座购物中心有望在年底开业。
_______ _______ _______ that this shopping mall will be open at the end of this year.
答案:
1. a large number
解析:“很多人”可译为“a large number of people”,所以填“a large number”。
2. is specially designed to meet
解析:“特别设计”为“be specially designed”,“满足需求”为“to meet the needs”,主语为单数,所以填“is specially designed to meet”。
3. because of the rapid increase
解析:“由于”为“because of”,“快速增长”为“the rapid increase”,所以填“because of the rapid increase”。
4. two thirds
解析:“三分之二”为“two thirds”,所以填“two thirds”。
5. It is hoped
解析:“有望……”常用句型“It is hoped that...”,所以填“It is hoped”。
解析:“很多人”可译为“a large number of people”,所以填“a large number”。
2. is specially designed to meet
解析:“特别设计”为“be specially designed”,“满足需求”为“to meet the needs”,主语为单数,所以填“is specially designed to meet”。
3. because of the rapid increase
解析:“由于”为“because of”,“快速增长”为“the rapid increase”,所以填“because of the rapid increase”。
4. two thirds
解析:“三分之二”为“two thirds”,所以填“two thirds”。
5. It is hoped
解析:“有望……”常用句型“It is hoped that...”,所以填“It is hoped”。
技能提升 一、阅读理解
We know that it is hard to drink in space because of the low gravity, but Chinese astronauts Jing Haipeng and Chen Dong showed us how they drank tea on a TV show during the month-long trip in Shenzhou XI spacecraft in 2016. They used a specially-made tea cup and a special Pu'er cream to drink tea while standing upside down.
“Drinking hot tea is harder,” said Jing Haipeng. “The difficult part of drinking tea in space is that there should not be anything left after the tea dissolves (溶解) in water. Also, the solubility (溶解度) of the tea should be low since water in space can only be heated to 60 degrees at most.”
The tea cream the astronauts drank was produced by a tea industry corporation in Kunming. Zhang Guanghui, manager of the corporation, said that the company tried to produce a tea cream that was safe and healthy. Some tea products are reported to be polluted by air and heavy metals. “I never imagined that one day our tea cream would help astronauts to drink tea in space,” Zhang said. “For us, astronauts' drinking tea in space means our technology used in the tea industry has had some achievements,” Zhang said. “In the future, more tea producers will use it to improve the tea industry.”
( ) 1. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. The technology.
B. The industry.
C. The tea.
D. The space.
( ) 2. We can learn from the passage that _______.
A. astronauts are able to enjoy many kinds of tea in space
B. the tea cream is reported to be polluted by air and heavy metals
C. the astronauts stood upside down and showed how to drink tea
D. the technology used in the tea industry helped the astronauts drink tea
( ) 3. Which is NOT the reason why it's difficult for the astronauts to drink hot tea in space?
A. Drinking is very hard in the low-gravity situation.
B. The solubility of the tea should remain the same.
C. They have to use a kind of specially-made tea cup.
D. There should be nothing left after the tea dissolves in water.
( ) 4. Which of the following is the best title for the passage?
A. Drinking tea in space
B. A turning point for the tea industry
C. The month-long trip in space
D. Time to improve the tea industry
We know that it is hard to drink in space because of the low gravity, but Chinese astronauts Jing Haipeng and Chen Dong showed us how they drank tea on a TV show during the month-long trip in Shenzhou XI spacecraft in 2016. They used a specially-made tea cup and a special Pu'er cream to drink tea while standing upside down.
“Drinking hot tea is harder,” said Jing Haipeng. “The difficult part of drinking tea in space is that there should not be anything left after the tea dissolves (溶解) in water. Also, the solubility (溶解度) of the tea should be low since water in space can only be heated to 60 degrees at most.”
The tea cream the astronauts drank was produced by a tea industry corporation in Kunming. Zhang Guanghui, manager of the corporation, said that the company tried to produce a tea cream that was safe and healthy. Some tea products are reported to be polluted by air and heavy metals. “I never imagined that one day our tea cream would help astronauts to drink tea in space,” Zhang said. “For us, astronauts' drinking tea in space means our technology used in the tea industry has had some achievements,” Zhang said. “In the future, more tea producers will use it to improve the tea industry.”
( ) 1. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. The technology.
B. The industry.
C. The tea.
D. The space.
( ) 2. We can learn from the passage that _______.
A. astronauts are able to enjoy many kinds of tea in space
B. the tea cream is reported to be polluted by air and heavy metals
C. the astronauts stood upside down and showed how to drink tea
D. the technology used in the tea industry helped the astronauts drink tea
( ) 3. Which is NOT the reason why it's difficult for the astronauts to drink hot tea in space?
A. Drinking is very hard in the low-gravity situation.
B. The solubility of the tea should remain the same.
C. They have to use a kind of specially-made tea cup.
D. There should be nothing left after the tea dissolves in water.
( ) 4. Which of the following is the best title for the passage?
A. Drinking tea in space
B. A turning point for the tea industry
C. The month-long trip in space
D. Time to improve the tea industry
答案:
1. A
解析:根据前文“our technology used in the tea industry has had some achievements”可知,“it”指代“the technology”,A正确。
2. D
解析:根据第三段“astronauts' drinking tea in space means our technology used in the tea industry has had some achievements”可知,茶业技术帮助宇航员喝茶,D正确。A选项,文中只提到普洱茶膏,“many kinds”错误;B选项,是“some tea products”被污染,不是茶膏,B错误;C选项,“stood upside down and showed”是在电视节目中,C错误。
3. C
解析:A选项,低重力下喝水难,是原因;B选项,溶解度应低,即保持低溶解度,是原因;C选项,使用特制茶杯是解决方法,不是困难的原因;D选项,溶解后无残留,是原因。所以选C。
4. A
解析:文章主要围绕宇航员在太空喝茶展开,介绍了困难、方法及相关技术,A选项“在太空喝茶”最适合作为标题。B、D选项侧重茶业,C选项侧重太空旅行,均偏离主旨。
解析:根据前文“our technology used in the tea industry has had some achievements”可知,“it”指代“the technology”,A正确。
2. D
解析:根据第三段“astronauts' drinking tea in space means our technology used in the tea industry has had some achievements”可知,茶业技术帮助宇航员喝茶,D正确。A选项,文中只提到普洱茶膏,“many kinds”错误;B选项,是“some tea products”被污染,不是茶膏,B错误;C选项,“stood upside down and showed”是在电视节目中,C错误。
3. C
解析:A选项,低重力下喝水难,是原因;B选项,溶解度应低,即保持低溶解度,是原因;C选项,使用特制茶杯是解决方法,不是困难的原因;D选项,溶解后无残留,是原因。所以选C。
4. A
解析:文章主要围绕宇航员在太空喝茶展开,介绍了困难、方法及相关技术,A选项“在太空喝茶”最适合作为标题。B、D选项侧重茶业,C选项侧重太空旅行,均偏离主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看