2026年课课练江苏九年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年课课练江苏九年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年课课练江苏九年级英语下册译林版》

三、短文缺词填空
One day, Hobo and Eddie visited the Great Wall. Hobo thought the Great Wall (1) _______ while Eddie thought it very (2) _______ to climb the steps. Eddie wanted to have a (3) _______. His right foot really (4) _______, but Hobo didn't (5) _______. He knew there was still a long way to (6) _______. He encouraged Eddie to keep (7) _______. However, Eddie was too (8) _______ to go on. He decided to have a (9) _______. He lay on the ground and told Hobo to (10) _______ him up on his way back. Eddie really needed exercise!
答案: 1. wonderful/amazing
解析:根据语境,Hobo可能觉得长城很壮观,用wonderful或amazing等词。
2. tiring/hard/difficult
解析:Eddie觉得爬台阶很累或困难,用tiring/hard/difficult。
3. rest/break
解析:由下文Eddie躺在地上可知他想休息,have a rest/break 休息一下。
4. hurt
解析:由语境可知Eddie的右脚受伤了,用hurt。
5. care/mind
解析:Hobo没有在意Eddie的脚伤,用care或mind。
6. go
解析:a long way to go 还有很长的路要走,是固定搭配。
7. moving/walking
解析:keep moving/walking 继续前进,符合语境。
8. tired/exhausted
解析:Eddie太累了不能继续,用tired或exhausted。
9. rest/break
解析:他决定休息一下,用rest或break。
10. pick
解析:pick sb. up 接某人,符合语境“在回来的路上接他”。
技能提升 阅读理解
There are several ways you can find out about the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have travelled to the places, you can go and see a documentary about them, or you can read travel books.
It seems that there are three kinds of travel books. The first is those that give a personal, subjective (主观的) idea of travels which the writer has got on his or her own. These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others. The second kind is those books which give objective (客观的) information on things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind is those books which are called "a guide" to someplace or other. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind, they can be interesting and exciting, but their main purpose is to help the reader plan his travel in the most practical way.
Whatever kind of travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an open eye on its date of publication (出版) because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it's easy to find the useful information for your travel.
( ) 1. This passage was written to introduce _______.
A. travel maps
B. travel books
C. travel films
D. travel places
( ) 2. The writer of the first kind of travel books gave his or her ideas after he or she _______.
A. travelled
B. read books
C. watched films
D. surfed the internet
( ) 3. The underlined phrase "a cultured person" means a person with _______.
A. a good appearance
B. a good education
C. a lot of experience
D. a lot of money
( ) 4. The date of publication must be noticed because _______.
A. the prices of travel books may be different
B. the writers of travel books may be different
C. the information in travel books is always the same
D. the information in travel books is always changing
答案: 1. B
解析:文章主要介绍了三种旅行书籍,所以是为了介绍旅行书籍,选B。
2. A
解析:由第二段第二句“The first is those that give a personal, subjective idea of travels which the writer has got on his or her own.”可知作者是在自己旅行后给出的想法,选A。
3. B
解析:“a cultured person”意为“有教养的人”,即受过良好教育的人,选B。
4. D
解析:由第三段第二句“because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century”可知旅行书中的信息变化很快,所以要注意出版日期,选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭