第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
一、短文缺词填空
Astronauts: the brave explorers (探索者) of space
In recent years, Chinese astronauts have made great achievements in space exploration. For example, on 25 April 2024, the Shenzhou-18 spacecraft (1)w________ three astronauts was successfully launched (发射) from the Jiuquan Satellite Launch Centre. The astronauts are Ye Guangfu, Li Cong and Li Guangsu. It is Ye's second time to go to space, while it is the (2)f________ space flight for Li Cong and Li Guangsu.
Astronauts are some of the bravest people in the world. They (3)l________ the Earth to explore the unknown depths of space. What they do is not only amazing but also important for all of us. To become an astronaut, one needs to have a strong body and a sharp mind. Astronauts train hard for (4)y________. On the one hand, they have to study a lot, (5)i________ maths, science and technology. On the other hand, they have to learn many (6)s________, like how to operate complex machines and how to stay calm in difficult situations. And they will also do spacewalks and keep the safety of the space station.
In space, astronauts face many challenges. The lack of gravity (重力) makes (7)e________ simple tasks like eating and sleeping difficult. They have to wear special spacesuits to protect (8)t________ from the cold and dangerous radiation. And they need to work together as a team to complete their tasks. During their tasks, astronauts do many important things. They conduct scientific experiments to learn more about space, which helps us (9)b________ understand the universe. They also repair satellites and space stations to keep them working well.
Astronauts are true heroes. They inspire us to reach for the stars and (10)n________ to stop exploring. They are the pride of our nation and their courage and hard work make them role models for everyone.
Astronauts: the brave explorers (探索者) of space
In recent years, Chinese astronauts have made great achievements in space exploration. For example, on 25 April 2024, the Shenzhou-18 spacecraft (1)w________ three astronauts was successfully launched (发射) from the Jiuquan Satellite Launch Centre. The astronauts are Ye Guangfu, Li Cong and Li Guangsu. It is Ye's second time to go to space, while it is the (2)f________ space flight for Li Cong and Li Guangsu.
Astronauts are some of the bravest people in the world. They (3)l________ the Earth to explore the unknown depths of space. What they do is not only amazing but also important for all of us. To become an astronaut, one needs to have a strong body and a sharp mind. Astronauts train hard for (4)y________. On the one hand, they have to study a lot, (5)i________ maths, science and technology. On the other hand, they have to learn many (6)s________, like how to operate complex machines and how to stay calm in difficult situations. And they will also do spacewalks and keep the safety of the space station.
In space, astronauts face many challenges. The lack of gravity (重力) makes (7)e________ simple tasks like eating and sleeping difficult. They have to wear special spacesuits to protect (8)t________ from the cold and dangerous radiation. And they need to work together as a team to complete their tasks. During their tasks, astronauts do many important things. They conduct scientific experiments to learn more about space, which helps us (9)b________ understand the universe. They also repair satellites and space stations to keep them working well.
Astronauts are true heroes. They inspire us to reach for the stars and (10)n________ to stop exploring. They are the pride of our nation and their courage and hard work make them role models for everyone.
答案:
(1)with
解析:此处表示“载有三名宇航员的神舟十八号飞船”,with意为“带有;具有”,符合语境。
(2)first
解析:根据前文“It is Ye's second time...”可知,此处指这是李聪和李光洁的第一次太空飞行,first意为“第一次”。
(3)leave
解析:宇航员离开地球去探索太空未知的深处,leave意为“离开”,主语是they,时态为一般现在时,用动词原形。
(4)years
解析:宇航员需要刻苦训练很多年,year是可数名词,此处应用复数形式years。
(5)including
解析:此处表示“包括数学、科学和技术”,including意为“包括”,是介词,符合语境。
(6)skills
解析:根据后文“like how to operate complex machines...”可知,这些是技能,skill是可数名词,many后接复数形式skills。
(7)even
解析:此处表示“甚至简单的任务”,even意为“甚至”,加强语气。
(8)themselves
解析:此处表示“保护他们自己”,应用they的反身代词themselves。
(9)better
解析:帮助我们更好地了解宇宙,better意为“更好地”,修饰动词understand。
(10)never
解析:他们激励我们去摘星,永不停止探索,never意为“从不”,符合语境。
(1)with
解析:此处表示“载有三名宇航员的神舟十八号飞船”,with意为“带有;具有”,符合语境。
(2)first
解析:根据前文“It is Ye's second time...”可知,此处指这是李聪和李光洁的第一次太空飞行,first意为“第一次”。
(3)leave
解析:宇航员离开地球去探索太空未知的深处,leave意为“离开”,主语是they,时态为一般现在时,用动词原形。
(4)years
解析:宇航员需要刻苦训练很多年,year是可数名词,此处应用复数形式years。
(5)including
解析:此处表示“包括数学、科学和技术”,including意为“包括”,是介词,符合语境。
(6)skills
解析:根据后文“like how to operate complex machines...”可知,这些是技能,skill是可数名词,many后接复数形式skills。
(7)even
解析:此处表示“甚至简单的任务”,even意为“甚至”,加强语气。
(8)themselves
解析:此处表示“保护他们自己”,应用they的反身代词themselves。
(9)better
解析:帮助我们更好地了解宇宙,better意为“更好地”,修饰动词understand。
(10)never
解析:他们激励我们去摘星,永不停止探索,never意为“从不”,符合语境。
二、书面表达
请以The person I admire most为题写一篇词数100左右的短文。
要点:1. 你最崇拜的人是谁,他(她)的大致情况(年龄、外貌、性格等);
2. 举例说明你为什么崇拜他(她);
3. 他(她)在你心目中的地位。
请以The person I admire most为题写一篇词数100左右的短文。
要点:1. 你最崇拜的人是谁,他(她)的大致情况(年龄、外貌、性格等);
2. 举例说明你为什么崇拜他(她);
3. 他(她)在你心目中的地位。
答案:
The person I admire most
The person I admire most is my mother. She is 45 years old, with a kind smile and gentle eyes. She is always patient and optimistic.
Last year, I was seriously ill and had to stay in hospital. My mother took care of me day and night. She cooked delicious food for me, told me stories to make me happy, and never complained. Even when she was very tired, she still smiled at me. Her love and strength helped me get better soon.
In my heart, my mother is the greatest person. She teaches me to be kind and strong. I will always learn from her and love her deeply.
The person I admire most is my mother. She is 45 years old, with a kind smile and gentle eyes. She is always patient and optimistic.
Last year, I was seriously ill and had to stay in hospital. My mother took care of me day and night. She cooked delicious food for me, told me stories to make me happy, and never complained. Even when she was very tired, she still smiled at me. Her love and strength helped me get better soon.
In my heart, my mother is the greatest person. She teaches me to be kind and strong. I will always learn from her and love her deeply.
查看更多完整答案,请扫码查看