第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
第二部分 听对话和短文回答问题(听两遍)
听一段对话,回答第6—7小题。
( ) 6. Who does Daniel admire the most?
A. Yuan Longping.
B. Neil Armstrong.
C. J.K. Rowling.
( ) 7. When was Yuan Longping born?
A. In 1930.
B. In 1933.
C. In 1935.
听一篇短文,回答第8—10小题,完成信息记录表。
The Sunshine Centre
Price for a student 8 with a student card
Time for mothers and babies only 9 morning
The new cafe Open from 10
( ) 8. A. ¥25 B. ¥50 C. ¥15
( ) 9. A. Wednesday B. Sunday C. Monday
( ) 10. A. 20 June B. 2 June C. 22 June
听一段对话,回答第6—7小题。
( ) 6. Who does Daniel admire the most?
A. Yuan Longping.
B. Neil Armstrong.
C. J.K. Rowling.
( ) 7. When was Yuan Longping born?
A. In 1930.
B. In 1933.
C. In 1935.
听一篇短文,回答第8—10小题,完成信息记录表。
The Sunshine Centre
Price for a student 8 with a student card
Time for mothers and babies only 9 morning
The new cafe Open from 10
( ) 8. A. ¥25 B. ¥50 C. ¥15
( ) 9. A. Wednesday B. Sunday C. Monday
( ) 10. A. 20 June B. 2 June C. 22 June
答案:
由于听力题无音频内容,无法提供答案及解析。
二、阅读短文,回答问题
Zheng He was a Ming dynasty explorer whom the Chinese people are proud of. He was born in 1371 and, ll years later, was caught by the army of a rich young man called Zhu Di and made to work for him. Over time the rich man saw that Zheng He was very clever and strong and they became close friends. In 1402 Zhu Di was made the King of China and he asked Zheng He to join his new government.
The King wanted to learn more about the world and show other countries his power. He ordered many new ships to be built and made Zheng He their leader. Between 1405 and 1433, Zheng He led seven sea trips to different parts of the world. He certainly travelled to India, Africa and so on. A few people think his ships may have even reached South America and Australia.
Each trip lasted between two and four years and it is believed he sailed more than 50,000 km during the years of his travels. With 28,000 men and over 200 ships, including boats for food, water and even soldiers' horses, Zheng He led a fleet (舰队) whose size would not be equaled by Europeans for over 500 years!
On these trips he brought with him many Chinese goods like silk and medicine to give to foreign kings or to sell for local goods. He returned from each trip with boats filled with expensive things such as gold and jewellery, foreign guests and strange animals like a giraffe.
It is a pity that we may never learn everything about Zheng He's travels. After he died in 1433, the new king, who believed these trips were unlucky and too expensive, had them stop and he burned almost all the books about Zheng He's travels. It is only in the last 50 years that historians have begun to carefully study the adventures of the great Zheng He.
1. How old was Zheng He when he was caught by the army of Zhu Di?
2. Why did the King, Zhu Di, want Zheng He to sail to many different countries?
Zheng He was a Ming dynasty explorer whom the Chinese people are proud of. He was born in 1371 and, ll years later, was caught by the army of a rich young man called Zhu Di and made to work for him. Over time the rich man saw that Zheng He was very clever and strong and they became close friends. In 1402 Zhu Di was made the King of China and he asked Zheng He to join his new government.
The King wanted to learn more about the world and show other countries his power. He ordered many new ships to be built and made Zheng He their leader. Between 1405 and 1433, Zheng He led seven sea trips to different parts of the world. He certainly travelled to India, Africa and so on. A few people think his ships may have even reached South America and Australia.
Each trip lasted between two and four years and it is believed he sailed more than 50,000 km during the years of his travels. With 28,000 men and over 200 ships, including boats for food, water and even soldiers' horses, Zheng He led a fleet (舰队) whose size would not be equaled by Europeans for over 500 years!
On these trips he brought with him many Chinese goods like silk and medicine to give to foreign kings or to sell for local goods. He returned from each trip with boats filled with expensive things such as gold and jewellery, foreign guests and strange animals like a giraffe.
It is a pity that we may never learn everything about Zheng He's travels. After he died in 1433, the new king, who believed these trips were unlucky and too expensive, had them stop and he burned almost all the books about Zheng He's travels. It is only in the last 50 years that historians have begun to carefully study the adventures of the great Zheng He.
1. How old was Zheng He when he was caught by the army of Zhu Di?
2. Why did the King, Zhu Di, want Zheng He to sail to many different countries?
答案:
1. He was 11 years old.
解析:文中提到“He was born in 1371 and, 11 years later, was caught by the army of a rich young man called Zhu Di”,所以1371+11=1382年被抓,当时11岁。
2. Because he wanted to learn more about the world and show other countries his power.
解析:文中明确提到“The King wanted to learn more about the world and show other countries his power.”
解析:文中提到“He was born in 1371 and, 11 years later, was caught by the army of a rich young man called Zhu Di”,所以1371+11=1382年被抓,当时11岁。
2. Because he wanted to learn more about the world and show other countries his power.
解析:文中明确提到“The King wanted to learn more about the world and show other countries his power.”
查看更多完整答案,请扫码查看