2026年课课练江苏九年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年课课练江苏九年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年课课练江苏九年级英语下册译林版》

( ) 41. A. body
B. brain
C. head
D. heart
答案: B
解析:根据上文“the way our brains deal with music”可知,此处指大脑的几个部分,brain“大脑”符合语境。body“身体”;head“头”;heart“心脏”,均不符合。
( ) 42. A. medical
B. interesting
C. personal
D. practical
答案: A
解析:根据下文“such as the treatment of diseases”可知,音乐用于医疗目的,medical“医疗的”符合语境。interesting“有趣的”;personal“个人的”;practical“实际的”,均不符合。
( ) 43. A. memories
B. diseases
C. music
D. process
答案: C
解析:根据上下文,大脑处理音乐的方式是关键,music“音乐”符合语境。memories“记忆”;diseases“疾病”;process“过程”,均不符合。
( ) 44. A. think
B. remind
C. cure
D. rob
答案: B
解析:remind sb. of sth.意为“使某人想起某事”,符合语境,老歌能让人想起多年前的事。think“思考”;cure“治愈”;rob“抢劫”,均不符合。
( ) 45. A. separating
B. escaping
C. preventing
D. suffering
答案: D
解析:suffer from意为“遭受……之苦”,patients suffering from diseases“患疾病的病人”,符合语境。separating“分开”;escaping“逃跑”;preventing“阻止”,均不符合。
( ) 46. A. by
B. with
C. in
D. at
答案: A
解析:by doing sth.意为“通过做某事”,by building up...“通过建立……”,符合语境。
( ) 47. A. if
B. since
C. though
D. unless
答案: B
解析:since“因为”,引导原因状语从句,说明研究集中在古典音乐上的原因,符合语境。if“如果”;though“虽然”;unless“除非”,均不符合。
( ) 48. A. writer
B. doctor
C. teacher
D. composer
答案: D
解析:William Boyce是作曲家,composer“作曲家”符合语境。writer“作家”;doctor“医生”;teacher“老师”,均不符合。
( ) 49. A. highest
B. lowest
C. funniest
D. cleverest
答案: A
解析:根据下文,大脑在乐章间歇期间活动最高,highest“最高的”符合语境。lowest“最低的”;funniest“最有趣的”;cleverest“最聪明的”,均不符合。
( ) 50. A. heard
B. sung
C. said
D. done
答案: A
解析:根据上文“listened to music”可知,此处指组织刚刚听到的内容,heard“听到”符合语境。sung“唱”;said“说”;done“做”,均不符合。
四、阅读理解(共15分,每小题1分)
A
For hundreds of years, people have dreamed of a language that everyone in the world could speak. Some people today use an invented language known as Esperanto (世界语), which means "one who hopes".
Esperanto was invented in 1887 by a doctor in Poland. Since then many people have learnt to speak and write the language. Esperanto is easy to learn because it has only a few simple rules. All nouns end in "o", and each letter has just one sound. Also, many of Esperanto's words are borrowed from other languages. For example, the Esperanto word for "telephone" is telefono. Some people say that Esperanto sounds similar to Spanish.
Some people would like to see Esperanto become more widely used. They believe that if all the people of the world could speak the same language, countries would get along better. Trade would be easier. Cultures could be shared, and close friendships would grow. Other people believe that Esperanto will never work. They think that people should use languages that have developed over time rather than ones that have been created all at once.
But Esperanto is becoming more popular. So far thousands of books and magazines have been printed in Esperanto. Some children in Hawaii even study Esperanto in schools. Will Esperanto be spoken by all the people in the future? It is difficult to predict, and only time will tell.
( ) 51. This article is mainly about ________.
A. a widely used language
B. an invented language
C. how to learn and speak a foreign language
D. the inventor of a new language
答案: B
解析:文章主要介绍了世界语这种人造语言,包括其发明时间、特点、人们对它的不同看法等,an invented language“一种人造语言”符合主旨。
( ) 52. Which of the following is a fact in the article?
A. Thousands of books and magazines have been printed in Esperanto.
B. If everyone speaks Esperanto, trade will be easier.
C. People should use languages that have developed over time.
D. Esperanto will never work as a worldwide language.
答案: A
解析:根据文章第四段“So far thousands of books and magazines have been printed in Esperanto.”可知,A选项是事实。B、C、D选项是人们的观点,不是事实。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭