2025年创新设计高中英语必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



Step One:Pre - reading
Look at the following picture and answer the question.
Can you tell from the photo who won the women's singles final at the 2024 Paris Olympics, and what was the score?

Example:Chen Meng won the match 4—2. As the defending champion, she successfully defended her title against her teammate Sun Yingsha, who was also a strong opponent.


答案: Example:Chen Meng won the match 4—2. As the defending champion, she successfully defended her title against her teammate Sun Yingsha, who was also a strong opponent.
Ⅰ.Read for the main idea
1. What is the main idea of the passage?
A. An unexpected basketball game.
B. A great athlete won't let anybody down.
C. The shorter a player is, the better he plays.
D. How Paul earned his place on the team by practising hard.
2. (1)Read Part 1 quickly to match the main idea with each part.
Para.1 A. The chance was coming.
Paras.2&3 B. Introduction of Paul.
Para.4 C. Paul practiced hard, but only remained a replacement.
(2)Read Part 2 quickly to match the main idea with each part.
Paras.1&2 A. Paul helped the team win the game and won respect.
Paras.3 - 9 B. Paul was recommended to play.
Paras.10 - 12 C. I was injured badly and couldn't play.
答案: I.1.D
2.
(1)Para.1 B Paras.2&3 C Para.4 A
(2)Paras.1&2 C Paras.3—9 B Paras.10—12 A
Ⅱ.Read for the structure
Read the passage again and fill in the blanks.
答案: II.①basketball players ②replacement ③game/competition ④chance ⑤his place
Ⅲ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answers.
1. What is the style of the text?
A. Narration (记叙文).
B. Argumentative Essay(议论文).
C. Expository Writing(说明文).
D. Practical Writing(应用文).
2. What is the main reason why Paul didn't get a chance to make the team?
A. His coach was not confident about his height.
B. He didn't have the skills to play for the team.
C. He didn't have a desire to play for the team.
D. He didn't practice as hard as his teammates.
3. What does the sentence "It's your time to shine." mean?
A. It's time to try your best.
B. It's your duty to play well.
C. It's important to win the game.
D. It's a good chance to show us your ability.
4. What can be inferred from the last two paragraphs of Part 1?
A. Paul was happy to be a replacement of The Lions.
B. His teammates doubted Paul's ability.
C. The Bears was unable to beat The Lions.
D. Paul was likely to get a chance.
5. What lesson can we learn from the passage?
A. Nobody is perfect.
B. One false move may lose the game.
C. Hard work can make up for lack of talent.
D. Honesty is the best policy.
答案: III.1.A 2.A 3.D 4.D 5.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭