2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
听下面一篇短文。请用你所听到的内容,填写表格中所缺单词,每空限填一词。短文读两遍。(10分)

答案:
11.books 12.chores 13.fun 14.cleans
15.almost
15.almost
A
Home is not just a place,
It's a feeling in our heart.
Where love and warmth hug,
And we never want to part.
The walls may hold the roof,
But memories hold our soul.
Through laughter, tears, and truth,
Home makes us feel the whole.
No matter where we go,
Through rain or skies of blue,
Home calls us back, we know,
To start our life anew (重新).
It's the smell of fresh - baked bread,
The sound of a favourite song,
The comfort of a soft bed,
Where we know we belong.
It's the stories shared at night,
The dreams we hope to have,
The warmth of morning light,
That puts a smile on our face.
Home is where we find our peace,
A safe place from the rain,
A spot where worries stop,
And joy begins again.
【 】1. What kind of style is the material?
A. A song B. A poem. C. A story. D. A poster.
【 】2. What does the underlined (画线的) word “part” mean?
A. 部分 B. 属于 C. 聚集 D. 分开
【 】3. What holds our soul according to (根据) the material?
A. The walls of our home.
B. The roof over our heads.
C. Memories.
D. A soft bed.
【 】4. What can we infer (推断) about home from the last part the material?
A. It is a place where we can never find peace.
B. It is a place where worries never stop.
C. It is a safe place from the life's storms.
D. It is a place where joy never begins.
【 】5. What does the material mainly talk about?
A. The meaning of home in our lives.
B. How to build a strong house.
C. The history of different homes.
D. The best places to travel.
Home is not just a place,
It's a feeling in our heart.
Where love and warmth hug,
And we never want to part.
The walls may hold the roof,
But memories hold our soul.
Through laughter, tears, and truth,
Home makes us feel the whole.
No matter where we go,
Through rain or skies of blue,
Home calls us back, we know,
To start our life anew (重新).
It's the smell of fresh - baked bread,
The sound of a favourite song,
The comfort of a soft bed,
Where we know we belong.
It's the stories shared at night,
The dreams we hope to have,
The warmth of morning light,
That puts a smile on our face.
Home is where we find our peace,
A safe place from the rain,
A spot where worries stop,
And joy begins again.
【 】1. What kind of style is the material?
A. A song B. A poem. C. A story. D. A poster.
【 】2. What does the underlined (画线的) word “part” mean?
A. 部分 B. 属于 C. 聚集 D. 分开
【 】3. What holds our soul according to (根据) the material?
A. The walls of our home.
B. The roof over our heads.
C. Memories.
D. A soft bed.
【 】4. What can we infer (推断) about home from the last part the material?
A. It is a place where we can never find peace.
B. It is a place where worries never stop.
C. It is a safe place from the life's storms.
D. It is a place where joy never begins.
【 】5. What does the material mainly talk about?
A. The meaning of home in our lives.
B. How to build a strong house.
C. The history of different homes.
D. The best places to travel.
答案:
A 1~5 BDCCA
B
One day Tortoise (乌龟) was walking through the veld (无树原). He was searching and searching. “Are you looking for anything?” Snail asked. “Yes, I'm looking for my house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail on his back. They looked and looked, but there was no sign of a house.
“Are you looking for anything?” asked Sparrow. “Yes, we're looking for Tortoise's house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail and Sparrow sitting on his shell. They looked and looked, but there was no sign of a house.
“Are you looking for anything?” asked Ladybird. “Yes, we're looking for Tortoise's house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail, Sparrow and Ladybird sitting on his back. They looked and looked, but there was no sign of a house.
The sky turned dark. Thunder roared (咆哮) in the hills. Lightning flashed (闪光) in the distance. The rain began to drip. “Eek!” squeaked (吱吱叫) Tortoise with a fright (惊吓), and he shrank (收缩) back into his shell. It was warm and cosy (温暖舒适的) inside. “Oh, here is my house!”
【 】6. How many animals helped Tortoise look for his house?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【 】7. What do we know about the animals?
A. They are careful. B. They are helpful.
C. They are brave. D. They are clever.
【 】8. What was the weather like later that day?
A. Sunny. B. Snowy. C. Cloudy. D. Rainy.
【 】9. Why did Tortoise shrink back into his shell?
A. Because he was afraid.
B. Because he was sad.
C. Because he was shy.
D. Because he was tired.
【 】10. What's the best title for the text?
A. Tortoise Loves the Veld
B. Tortoise Helps His Friends
C. Tortoise Finds His Home
D. Tortoise Loses His Way
One day Tortoise (乌龟) was walking through the veld (无树原). He was searching and searching. “Are you looking for anything?” Snail asked. “Yes, I'm looking for my house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail on his back. They looked and looked, but there was no sign of a house.
“Are you looking for anything?” asked Sparrow. “Yes, we're looking for Tortoise's house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail and Sparrow sitting on his shell. They looked and looked, but there was no sign of a house.
“Are you looking for anything?” asked Ladybird. “Yes, we're looking for Tortoise's house. Did you see it?” “No, I didn't, but I'll help you look!” Tortoise walked on with Snail, Sparrow and Ladybird sitting on his back. They looked and looked, but there was no sign of a house.
The sky turned dark. Thunder roared (咆哮) in the hills. Lightning flashed (闪光) in the distance. The rain began to drip. “Eek!” squeaked (吱吱叫) Tortoise with a fright (惊吓), and he shrank (收缩) back into his shell. It was warm and cosy (温暖舒适的) inside. “Oh, here is my house!”
【 】6. How many animals helped Tortoise look for his house?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【 】7. What do we know about the animals?
A. They are careful. B. They are helpful.
C. They are brave. D. They are clever.
【 】8. What was the weather like later that day?
A. Sunny. B. Snowy. C. Cloudy. D. Rainy.
【 】9. Why did Tortoise shrink back into his shell?
A. Because he was afraid.
B. Because he was sad.
C. Because he was shy.
D. Because he was tired.
【 】10. What's the best title for the text?
A. Tortoise Loves the Veld
B. Tortoise Helps His Friends
C. Tortoise Finds His Home
D. Tortoise Loses His Way
答案:
B 6.C【解析】根据短文第一、二、三段中出现的小动物Snail、Sparrow
和Ladybird可知,一共有三只小动物提供帮助。故选C。
7.B【解析】根据短文第一、二、三段中小动物们说的“I’ll help you
look”可知,它们都乐于帮助乌龟。故选B。
8.D【解析】根据短文第四段中的“The rain began to drip”可知,最
后,下雨了。故选D。
9.A【解析】根据短文第四段中的“...squeaked(吱吱叫)Tortoise
with a fright(惊吓),and he shrank(收缩)back into his shell”可知,
乌龟缩进壳里是因为他害怕。故选A。
10.C【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述了乌龟找家的故
事。故选C。
和Ladybird可知,一共有三只小动物提供帮助。故选C。
7.B【解析】根据短文第一、二、三段中小动物们说的“I’ll help you
look”可知,它们都乐于帮助乌龟。故选B。
8.D【解析】根据短文第四段中的“The rain began to drip”可知,最
后,下雨了。故选D。
9.A【解析】根据短文第四段中的“...squeaked(吱吱叫)Tortoise
with a fright(惊吓),and he shrank(收缩)back into his shell”可知,
乌龟缩进壳里是因为他害怕。故选A。
10.C【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述了乌龟找家的故
事。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看