2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
B
Yaming spent his summer holiday in Mount Huangshan with his parents. The trip was full of amazing experiences. They saw the famous Guest - Greeting Pine, which looked like a friendly host welcoming visitors. The Sea of Clouds was a highlight—when the clouds moved, the mountains seemed to float in the sky. Yaming also explored strange rocks and ancient temples, which made him feel like he was in a fairy tale.
"The landscape took my breath away. I hope to visit again some day to discover more," Yaming said. "I especially loved the sunrise over the mountains. It was so beautiful that I forgot all my worries." They took hundreds of photos and bought some souvenirs(纪念品).
【 】6. Who did Yaming go to Mount Huangshan with?
A. His friends. B. His parents.
C. His cousins. D. His teacher.
【 】7. What was the highlight of the trip?
A. The Guest - Greeting Pine. B. The ancient temples.
C. The Sea of Clouds. D. The local market.
【 】8. How did Yaming feel about the sunrise?
A. Bored. B. Worried.
C. Amazing. D. Tired.
【 】9. What does the underlined word "float" mean in the text?
A. 下沉 B. 漂浮 C. 隐藏 D. 生长
【 】10. What is the best title for the text?
A. A Boring Holiday
B. Yaming's Amazing Trip to Mount Huangshan
C. How to Take Great Photos
D. The History of Ancient Temples
Yaming spent his summer holiday in Mount Huangshan with his parents. The trip was full of amazing experiences. They saw the famous Guest - Greeting Pine, which looked like a friendly host welcoming visitors. The Sea of Clouds was a highlight—when the clouds moved, the mountains seemed to float in the sky. Yaming also explored strange rocks and ancient temples, which made him feel like he was in a fairy tale.
"The landscape took my breath away. I hope to visit again some day to discover more," Yaming said. "I especially loved the sunrise over the mountains. It was so beautiful that I forgot all my worries." They took hundreds of photos and bought some souvenirs(纪念品).
【 】6. Who did Yaming go to Mount Huangshan with?
A. His friends. B. His parents.
C. His cousins. D. His teacher.
【 】7. What was the highlight of the trip?
A. The Guest - Greeting Pine. B. The ancient temples.
C. The Sea of Clouds. D. The local market.
【 】8. How did Yaming feel about the sunrise?
A. Bored. B. Worried.
C. Amazing. D. Tired.
【 】9. What does the underlined word "float" mean in the text?
A. 下沉 B. 漂浮 C. 隐藏 D. 生长
【 】10. What is the best title for the text?
A. A Boring Holiday
B. Yaming's Amazing Trip to Mount Huangshan
C. How to Take Great Photos
D. The History of Ancient Temples
答案:
6.B【解析】根据短文第一段中的“Yaming spent his summer holiday in Mount Huangshan with his parents”可知,Yaming是和父母一起去的黄山。故选B。
7.C【解析】根据短文第一段中的“The Sea of Clouds was a highlight—when the clouds moved,the mountains seemed to float in the sky”可知,云海是一个亮点。故选C。
8.C【解析】根据短文第二段中的“The landscape took my breath away”可知,这里的景色让作者惊叹不已,说明日出也是让人惊叹的,所以amazing“惊人的”符合题意。故选C。
9.B【解析】根据短文第一段中的“when the clouds moved,the mountains seemed to float in the sky”可知,float意为“漂浮”,描述云海中山峰的景象。故选B。
10.B【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述的是Yaming的黄山之旅。故选B。
7.C【解析】根据短文第一段中的“The Sea of Clouds was a highlight—when the clouds moved,the mountains seemed to float in the sky”可知,云海是一个亮点。故选C。
8.C【解析】根据短文第二段中的“The landscape took my breath away”可知,这里的景色让作者惊叹不已,说明日出也是让人惊叹的,所以amazing“惊人的”符合题意。故选C。
9.B【解析】根据短文第一段中的“when the clouds moved,the mountains seemed to float in the sky”可知,float意为“漂浮”,描述云海中山峰的景象。故选B。
10.B【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述的是Yaming的黄山之旅。故选B。
C
Parents love us best in the world. As children, we should do something to show our love for them. Here are a few of my ways.
Make a card. You may think making a card is a little thing, and most of you may never try it. My parents keep all the cards from me. They say the cards are treasures to them. So why not make a card for your parents?
▲ My dad and mum are busy every day. They need to work and do housework. All these things make them tired, so I always keep my room clean and tidy. How about you? Do you often clean your room?
Make a meal. Parents are tired after a day's work. Making dinner for them can give them a break. I am too young to do it by myself, so I ask my sister to help me cook.
Say sorry and thanks. If I do something wrong, I will say sorry to them. If I do that, they will know how I feel. After they do a thing for me, I always say thanks. I can also do something else for them to show I am sorry or I'm thankful, like writing a letter and drawing pictures. I think you can give it a try, too.
【 】11. What does the underlined word "it" refer to in Paragraph 2?
A. Giving a card. B. Getting a card.
C. Keeping a card. D. Making a card.
【 】12. Which can you put in "▲"?
A. Keep busy. B. Clean up the room.
C. Work hard. D. Sweep the bathroom.
【 】13. Who is the text for?
A. Parents. B. Teachers.
C. Students. D. Friends.
【 】14. Which is the best structure of the text?

【 】15. What's the best title for the text?
A. Best gifts for parents
B. Interesting things to do with children
C. Ways to show our love
D. Places to have fun with family members
Parents love us best in the world. As children, we should do something to show our love for them. Here are a few of my ways.
Make a card. You may think making a card is a little thing, and most of you may never try it. My parents keep all the cards from me. They say the cards are treasures to them. So why not make a card for your parents?
▲ My dad and mum are busy every day. They need to work and do housework. All these things make them tired, so I always keep my room clean and tidy. How about you? Do you often clean your room?
Make a meal. Parents are tired after a day's work. Making dinner for them can give them a break. I am too young to do it by myself, so I ask my sister to help me cook.
Say sorry and thanks. If I do something wrong, I will say sorry to them. If I do that, they will know how I feel. After they do a thing for me, I always say thanks. I can also do something else for them to show I am sorry or I'm thankful, like writing a letter and drawing pictures. I think you can give it a try, too.
【 】11. What does the underlined word "it" refer to in Paragraph 2?
A. Giving a card. B. Getting a card.
C. Keeping a card. D. Making a card.
【 】12. Which can you put in "▲"?
A. Keep busy. B. Clean up the room.
C. Work hard. D. Sweep the bathroom.
【 】13. Who is the text for?
A. Parents. B. Teachers.
C. Students. D. Friends.
【 】14. Which is the best structure of the text?
【 】15. What's the best title for the text?
A. Best gifts for parents
B. Interesting things to do with children
C. Ways to show our love
D. Places to have fun with family members
答案:
11.D【解析】根据短文第二段中的“You may think making a card is a little thing,and most of you may never try it”可知,it指代前文提到的“making a card”。故选D。
12.B【解析】第三段主要描述的是父母忙碌,作者通过保持房间整洁来减轻他们的负担,填入的句子需要概括该段核心,所以B项“Clean up the room”符合上下文逻辑。故选B。
13.C【解析】根据短文第一段中的“As children,we should do something to show our love for them”可知,通篇建议孩子如何向父母表达爱,受众应为儿童。故选C。
14.A【解析】根据短文第一段中的“Here are a few of my ways”可知,文章结构是总—分结构,后面四段分别阐述具体的方法。故选A。
15.C【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述的是我们如何表达爱的方式。故选C。
12.B【解析】第三段主要描述的是父母忙碌,作者通过保持房间整洁来减轻他们的负担,填入的句子需要概括该段核心,所以B项“Clean up the room”符合上下文逻辑。故选B。
13.C【解析】根据短文第一段中的“As children,we should do something to show our love for them”可知,通篇建议孩子如何向父母表达爱,受众应为儿童。故选C。
14.A【解析】根据短文第一段中的“Here are a few of my ways”可知,文章结构是总—分结构,后面四段分别阐述具体的方法。故选A。
15.C【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述的是我们如何表达爱的方式。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看