2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
B
If you wake up one day and decide to build a house, how will you begin? Get some tools and build it at once? Or think carefully and prepare everything first? Of course, the second way is better. Why? Because you make a plan for your goal!
Many people have goals like getting better grades or finding a better job. But without a plan for reaching those goals, only 8 percent of these people will finally be successful. ▲ ? First, it stops you spending time on meaningless things. Also, it helps you know better what to do step by step. What’s more, if you make a good plan, you’ll be surprised at how much you can reach. Last, by making a plan, you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them.
The importance of having a plan is now clear, but do you know how to make your own plan?
Step 1: Put your goal down on a piece of paper. In this way, you will be more sure about it.
Step 2: Cut your goal into small parts and make plans for them. So you will be clearer about what you can do step by step.
Step 3: Read your plan every day. Believe it or not, a plan is no good if you never look at it.
Step 4: Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can’t follow it.
Remember: “A goal without a plan is just a wish.” Once you make a plan for your goal and try your best to follow it, you will hardly fail.
【 】6. How does the writer start the text?
A. With some numbers. B. With some facts.
C. With an example. D. With a long story.
【 】7. Which of the following sentences can be put in “ ▲ ” in Paragraph 2?
A. How can we make our own plans
B. Why is making plans so important
C. What do good plans have in common
D. What’s the right time to make plans
【 】8. What do we need a friend to do for us?
A. To make plans for us.
B. To discuss the steps.
C. To read the plans for us.
D. To help us follow the plan.
【 】9. What does the underlined word “fail” in the last paragraph mean?
A. Play a part. B. Help out.
C. Be unsuccessful. D. Bring out the best.
【 】10. What’s the writer’s purpose( 目的) of writing the text?
A. To teach people to build a house.
B. To talk about good life goals.
C. To share his plans with readers.
D. To advise people to make plans.
If you wake up one day and decide to build a house, how will you begin? Get some tools and build it at once? Or think carefully and prepare everything first? Of course, the second way is better. Why? Because you make a plan for your goal!
Many people have goals like getting better grades or finding a better job. But without a plan for reaching those goals, only 8 percent of these people will finally be successful. ▲ ? First, it stops you spending time on meaningless things. Also, it helps you know better what to do step by step. What’s more, if you make a good plan, you’ll be surprised at how much you can reach. Last, by making a plan, you will know the problems you meet on the way to success and try your best to solve them.
The importance of having a plan is now clear, but do you know how to make your own plan?
Step 1: Put your goal down on a piece of paper. In this way, you will be more sure about it.
Step 2: Cut your goal into small parts and make plans for them. So you will be clearer about what you can do step by step.
Step 3: Read your plan every day. Believe it or not, a plan is no good if you never look at it.
Step 4: Tell a friend about your plan. You may need his or her help when you can’t follow it.
Remember: “A goal without a plan is just a wish.” Once you make a plan for your goal and try your best to follow it, you will hardly fail.
【 】6. How does the writer start the text?
A. With some numbers. B. With some facts.
C. With an example. D. With a long story.
【 】7. Which of the following sentences can be put in “ ▲ ” in Paragraph 2?
A. How can we make our own plans
B. Why is making plans so important
C. What do good plans have in common
D. What’s the right time to make plans
【 】8. What do we need a friend to do for us?
A. To make plans for us.
B. To discuss the steps.
C. To read the plans for us.
D. To help us follow the plan.
【 】9. What does the underlined word “fail” in the last paragraph mean?
A. Play a part. B. Help out.
C. Be unsuccessful. D. Bring out the best.
【 】10. What’s the writer’s purpose( 目的) of writing the text?
A. To teach people to build a house.
B. To talk about good life goals.
C. To share his plans with readers.
D. To advise people to make plans.
答案:
B 6.C 【解析】根据短文第一段中的“If you wake up one day...make a plan for your goal”可知,作者先列举盖房子的例子,然后引出话题。故选C。
7.B 【解析】根据短文第二段中的“First,it stops you...try your best to solve them”可知,下文介绍制订计划的重要性,因此此处应是问为什么制订计划如此重要。故选B。
8.D 【解析】根据短文倒数第二段中的“Tell a friend about...you can’t follow it”可知,朋友可以帮助我们执行计划。故选D。
9.C 【解析】根据短文最后一段中的“Once you make a plan...you will hardly fail”可知,一旦为目标制订计划并尽最大的努力去做,就几乎不会失败,因此画线词意为“失败”。故选C。
10.D 【解析】通读全文内容可知,本文主要介绍了制订计划的重要性以及如何制订计划,因此作者的目的是建议人们制订计划。故选D。
7.B 【解析】根据短文第二段中的“First,it stops you...try your best to solve them”可知,下文介绍制订计划的重要性,因此此处应是问为什么制订计划如此重要。故选B。
8.D 【解析】根据短文倒数第二段中的“Tell a friend about...you can’t follow it”可知,朋友可以帮助我们执行计划。故选D。
9.C 【解析】根据短文最后一段中的“Once you make a plan...you will hardly fail”可知,一旦为目标制订计划并尽最大的努力去做,就几乎不会失败,因此画线词意为“失败”。故选C。
10.D 【解析】通读全文内容可知,本文主要介绍了制订计划的重要性以及如何制订计划,因此作者的目的是建议人们制订计划。故选D。
C
Parents usually don’t let their children cook. They think it’s dangerous for children to do it. However, scientists say that it’s good for children to do some easy work about cooking, such as doing the dishes and washing vegetables.
Cooking makes children smart.
In some cooking activities, children can choose and decide what things to put in a dish or how much salt to put in a dish. That’s a great way to make _them think actively. At the same time, they can learn how to serve their friends by cooking themselves. They can also learn to eat healthily.
Cooking teaches children to feel how things change.
When helping cook in the kitchen, children can touch some different ingredients and they can also see how food changes by temperature. So it’s good for them to get life experience.
Cooking makes children confident.
When children learn to cook, they usually feel that they have grown up, and they can do something for their family members. Children can cook a great dinner to show their love. So, cooking is well worth( 值得) learning.
Cooking teaches children cultures.
Cooking in one culture is quite different from that in another. When cooking different kinds of food, children can also learn about different cultures. Also, children can learn some traditional eating cultures by cooking.
【 】11. Who thinks cooking is dangerous for children according to the text?
A. Scientists. B. Teachers. C. Doctors. D. Parents.
【 】12. The underlined word “them” refers to “”.
A. the scientists B. the parents
C. the children D. the teachers
【 】13. What do you know about cooking from the text?
A. Cooking is good for children to get life experience.
B. Cooking is the best housework for children.
C. Children can grow tall and strong by cooking.
D. Cooking can help children buy food cheaply.
【 】14. What is cooking according to the last paragraph?
A. Cooking is a necessary subject for children.
B. Cooking is a way to make money.
C. Cooking is a kind of culture.
D. Cooking is a kind of sports.
【 】15. What’s the main idea of the text?
A. How to make children cook.
B. Why children need to learn to cook.
C. Who can help children learn to cook.
D. How to cook well.
Parents usually don’t let their children cook. They think it’s dangerous for children to do it. However, scientists say that it’s good for children to do some easy work about cooking, such as doing the dishes and washing vegetables.
Cooking makes children smart.
In some cooking activities, children can choose and decide what things to put in a dish or how much salt to put in a dish. That’s a great way to make _them think actively. At the same time, they can learn how to serve their friends by cooking themselves. They can also learn to eat healthily.
Cooking teaches children to feel how things change.
When helping cook in the kitchen, children can touch some different ingredients and they can also see how food changes by temperature. So it’s good for them to get life experience.
Cooking makes children confident.
When children learn to cook, they usually feel that they have grown up, and they can do something for their family members. Children can cook a great dinner to show their love. So, cooking is well worth( 值得) learning.
Cooking teaches children cultures.
Cooking in one culture is quite different from that in another. When cooking different kinds of food, children can also learn about different cultures. Also, children can learn some traditional eating cultures by cooking.
【 】11. Who thinks cooking is dangerous for children according to the text?
A. Scientists. B. Teachers. C. Doctors. D. Parents.
【 】12. The underlined word “them” refers to “”.
A. the scientists B. the parents
C. the children D. the teachers
【 】13. What do you know about cooking from the text?
A. Cooking is good for children to get life experience.
B. Cooking is the best housework for children.
C. Children can grow tall and strong by cooking.
D. Cooking can help children buy food cheaply.
【 】14. What is cooking according to the last paragraph?
A. Cooking is a necessary subject for children.
B. Cooking is a way to make money.
C. Cooking is a kind of culture.
D. Cooking is a kind of sports.
【 】15. What’s the main idea of the text?
A. How to make children cook.
B. Why children need to learn to cook.
C. Who can help children learn to cook.
D. How to cook well.
答案:
C 11~15 DCACB
查看更多完整答案,请扫码查看