2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
A
People need plants to live. Plants give us food, clothing, and oxygen. Trees, flowers and grass are all plants. Green plants need sun and water to grow. A plant usually has the following parts. Each part has a job to do.

【 】1. What can plants give us?
①food ②clothing ③water ④oxygen
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
【 】2. How many parts does a plant usually have?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
【 】3. What are the functions(作用) of the stem?
A. It helps the fruit to make seeds.
B. It helps to make seeds for the plants.
C. It takes in food and water from the earth.
D. It gives food and water to other parts of the plant.
【 】4. Which sentence can be put in the “ ▲ ”?
A. They help to make fruit.
B. Many animals eat green leaves.
C. Green leaves grow very quickly.
D. They use the sun to make food for the plant.
【 】5. In which part of the magazine can you read the text?
A. Nature.
B. Health.
C. Education.
D. Technology.
People need plants to live. Plants give us food, clothing, and oxygen. Trees, flowers and grass are all plants. Green plants need sun and water to grow. A plant usually has the following parts. Each part has a job to do.
【 】1. What can plants give us?
①food ②clothing ③water ④oxygen
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
【 】2. How many parts does a plant usually have?
A. Three.
B. Four.
C. Five.
D. Six.
【 】3. What are the functions(作用) of the stem?
A. It helps the fruit to make seeds.
B. It helps to make seeds for the plants.
C. It takes in food and water from the earth.
D. It gives food and water to other parts of the plant.
【 】4. Which sentence can be put in the “ ▲ ”?
A. They help to make fruit.
B. Many animals eat green leaves.
C. Green leaves grow very quickly.
D. They use the sun to make food for the plant.
【 】5. In which part of the magazine can you read the text?
A. Nature.
B. Health.
C. Education.
D. Technology.
答案:
1~5 BDDDA
B
A study tour is a new way to spend your holidays. Have you ever heard about it?
When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings. You can visit many places of natural beauty. During your study tour, you may go traveling by yourself or with your friends.
When you travel to other countries, you can taste different kinds of new foods and know more things about different customs(习俗). You read all these from books in the past, but now you have a chance to know them clearly. You can also make new friends from different countries. They can help you know more about their own countries.
Maybe you have already had foreign teachers in your school to teach you English. But he or she won't speak English with you all the time. During the study tour, you may speak it every day and almost everywhere because English can help you understand people from different countries better.
It also gives you a chance to live alone. You should do all the things by yourself. What should you do if you lose your way in a foreign country? How to book (预订) a room and how to book a flight? You should pay attention to all these things. And this helps you grow up.
【 】6. What kind of new way is the study tour?
A. Studying culture.
B. Learning English.
C. Work.
D. Spending holidays.
【 】7. What are the advantages(优势) of the study tour according to the text?
①You can learn to live by yourself.
②You will have a chance to learn other cultures.
③You can improve your Chinese.
④You will see something special in foreign countries.
A. ①②④
B. ①②③
C. ②③④
D. ①③④
【 】8. What does the underlined word “them” refer to in Paragraph 3?
A. Friends.
B. Teachers.
C. Countries.
D. Customs.
【 】9. Which of the following is NOT true according to the text?
A. Study tours can help you see many interesting places.
B. Study tours can help you try many kinds of foods.
C. Study tours can help you make a lot of new friends.
D. Study tours can help you get lost in foreign countries.
【 】10. Which is the main idea of the text?
A. A study tour gives you a chance to live alone.
B. A study tour is a new way to spend your holidays.
C. Making new friends helps you know more about their countries.
D. English can help you understand people from different countries better.
A study tour is a new way to spend your holidays. Have you ever heard about it?
When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings. You can visit many places of natural beauty. During your study tour, you may go traveling by yourself or with your friends.
When you travel to other countries, you can taste different kinds of new foods and know more things about different customs(习俗). You read all these from books in the past, but now you have a chance to know them clearly. You can also make new friends from different countries. They can help you know more about their own countries.
Maybe you have already had foreign teachers in your school to teach you English. But he or she won't speak English with you all the time. During the study tour, you may speak it every day and almost everywhere because English can help you understand people from different countries better.
It also gives you a chance to live alone. You should do all the things by yourself. What should you do if you lose your way in a foreign country? How to book (预订) a room and how to book a flight? You should pay attention to all these things. And this helps you grow up.
【 】6. What kind of new way is the study tour?
A. Studying culture.
B. Learning English.
C. Work.
D. Spending holidays.
【 】7. What are the advantages(优势) of the study tour according to the text?
①You can learn to live by yourself.
②You will have a chance to learn other cultures.
③You can improve your Chinese.
④You will see something special in foreign countries.
A. ①②④
B. ①②③
C. ②③④
D. ①③④
【 】8. What does the underlined word “them” refer to in Paragraph 3?
A. Friends.
B. Teachers.
C. Countries.
D. Customs.
【 】9. Which of the following is NOT true according to the text?
A. Study tours can help you see many interesting places.
B. Study tours can help you try many kinds of foods.
C. Study tours can help you make a lot of new friends.
D. Study tours can help you get lost in foreign countries.
【 】10. Which is the main idea of the text?
A. A study tour gives you a chance to live alone.
B. A study tour is a new way to spend your holidays.
C. Making new friends helps you know more about their countries.
D. English can help you understand people from different countries better.
答案:
6. D 【解析】根据短文第一段中的“A study tour is a new way to spend your holidays”可知,游学是一种新的度假方式。故选D。
7. A 【解析】根据短文第二段中的“When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings”,第三段中的“When you travel to other countries, you can taste different kinds of new foods and know more things about different customs(习俗)”和最后一段中的“It also gives you a chance to live alone”可知,文中提到的游学的优势包括在外国见到特别的事物、了解其他文化以及学习独立生活。故选A。
8. D 【解析】根据短文第三段中的“When you travel to other countries... about different customs(习俗). You read all these from books in the past, but now you have a chance to know them clearly”可知,“them”指代的是“习俗”。故选D。
9. D 【解析】根据短文第二段中的“When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings...”可知,游学旅行可以帮助你看见很多有趣的地方;根据短文第三段中的“you can tasted different kinds of new foods”可知,游学旅行可以品尝各种各样的食物;根据短文第三段中的“You can also make new friends from different countries”可知,游学旅行可以交新朋友。故选D。
10. B 【解析】通读全文内容可知,本文主要介绍了游学作为一种新的度假方式以及其相关内容。故选B。
7. A 【解析】根据短文第二段中的“When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings”,第三段中的“When you travel to other countries, you can taste different kinds of new foods and know more things about different customs(习俗)”和最后一段中的“It also gives you a chance to live alone”可知,文中提到的游学的优势包括在外国见到特别的事物、了解其他文化以及学习独立生活。故选A。
8. D 【解析】根据短文第三段中的“When you travel to other countries... about different customs(习俗). You read all these from books in the past, but now you have a chance to know them clearly”可知,“them”指代的是“习俗”。故选D。
9. D 【解析】根据短文第二段中的“When you have a study tour, you can see Big Ben, Sydney Opera House and many other buildings...”可知,游学旅行可以帮助你看见很多有趣的地方;根据短文第三段中的“you can tasted different kinds of new foods”可知,游学旅行可以品尝各种各样的食物;根据短文第三段中的“You can also make new friends from different countries”可知,游学旅行可以交新朋友。故选D。
10. B 【解析】通读全文内容可知,本文主要介绍了游学作为一种新的度假方式以及其相关内容。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看