2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版》

E
People's social ways in the past were very different from today's. The social way of people in the past was mainly face-to-face communication. They showed their ideas and feelings by walking in front of others in person or by writing letters. They needed to spend more time communicating with others because there were fewer ways of transportation in the past. That's why we can see the heavy feelings between Boya and Zhong Ziqi, Lian Po and Lin Xiangru and so on.
However, the social way of today's people relies more on the technology(更依赖于科技). Today's technology gives people many new social ways to make friends. These new ways of socializing make people communicate with their friends and family anytime and anywhere. Compared with people in the past, today's people don't need to meet their friends in person. They can communicate with others in every part of the world just through a phone or a computer. However, although today's people's social ways are easier, there is also something bad. Because of the popularity of the Internet, people are more willing to communicate or make friends on the Internet and _ignore_ some of their friends or families in the real world.
As a result, today's people should learn from the people in the past and care more about their friends in the real world.
【 】21. What can we know about the social way of people in the past?
A. Their main way to socialize is to write letters.
B. They would spend a lot of emotion and time on it.
C. They must express their feelings in person.
D. They disliked socializing and preferred staying alone.
【 】22. Why do some today's people spend so much time on the Internet according to the text?
①The Internet is easy to use.
②The Internet doesn't cost too much money.
③The Internet is not limited(限制) by time or places.
A. ①②
B. ①③
C. ②③
D. ①②③
【 】23. Which of the following is different between the ancient and today's social ways?
A. The types(类型) of friends.
B. The topics of conversations.
C. The ways of communication.
D. The importance of communication.
【 】24. Which sentence can we put the underlined word "ignore" in?
A. The little boy's parents are too busy so they usually
him.
B. Everyone has to
the girl because she is so beautiful.
C. Andy
his friends very much because he often stands in their shoes.
D. The teacher always
his students to show respect.
【 】25. What is the structure of the text?

答案: 21.B 【解析】根据短文第二段中的“They showed their ideas... more time communicating with others...”可知,在过去他们会投入大量的情感和时间。故选B。
22.B 【解析】根据短文第三段中的“These new ways of...anytime and anywhere”可知,人们可以随时随地与朋友和家人交流;根据短文第三段中的“although today’s people’s social ways are easier”可知,互联网很容易使用,所以①③正确。故选B。
23.C 【解析】根据短文第一段中的“People’s social ways in the past were very different from today’s”可知,过去人们的交流方式与今天截然不同。故选C。
24.A 【解析】根据短文第三段中的“people are more willing... friends or families in the real world”可知,人们更愿意在互联网上交流或交朋友,而忽略了现实世界中的一些朋友或家人,所以此处“ignore”意为“忽略”,可放A项“这个小男孩的父母太忙了,所以他们通常忽略他”中。故选A。
25.B 【解析】通读全文内容可知,第一段引出话题;第二和第三段分别介绍了过去和现在人们的社交方式;第四段进行总结,所以文章结构是总—分—总。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭