2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版》

C
Nowadays, social media has become an important part of people's life. People of all ages use it as a way of communication. But how can we show good manners when we use social media?
Don't say negative things on social media.
Before you post anything online, take a few minutes to consider if it's something you would say in person. If you say something negative online, you'll pass your bad feelings to others.
Avoid posting other people's pictures when they don't know.
It seems interesting to post a funny picture of a friend online. But it would hurt their feelings if you post it without telling them. Talk to the person to make sure it's okay with them. If they ask you not to post their pictures, then don't do that.
Don't share too much personal information online.
Over sharing can be sharing posts with personal information or just posting too many things in a day. Think about whether you want others to know about all that you're sharing online. The most important thing is: never post ID card numbers, phone numbers or your home address online.
Don't follow others to make any comments.
There are lots of things posted online every day, no matter whether they are good or bad. Sometimes it's really difficult for us to find out what the truth is. If we follow others to write down our opinions to make comments, it may lead to the results that we are not able to pay for. So stay in silence and choose the right side.
【 】11. How does the writer begin the text?
A. By telling news. B. By showing a fact.
C. By listing numbers. D. By telling a story.
【 】12. According to the text, how many ways of showing good manners are there when we are using social media?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
【 】13. Which of the following expressions may explain the underlined phrase “make comments”?
A. Give others gifts. B. Post others' pictures.
C. Share personal ideas. D. Show personal addresses.
【 】14. Which is NOT true according to the text?
A. The truth of news online is really hard for us to tell.
B. Don't post others' pictures if they don't allow us to do that.
C. If we share negative things online, we'll pass our good feelings to others.
D. Not to post ID card or phone numbers is the most important thing.
【 】15. What is the main idea of the text?
A. Make good communication with others.
B. The importance of protecting personal safety.
C. The right to find out the truth of everything.
D. Some ways to show personal good manners on social media.
答案: C 11.B 【解析】根据短文第一段中的“Nowadays,social media has become an important part of people’s life.People of all ages use it as a way of communication”可知,如今,社交媒体已经成为人们生活的重要组成部分,所有年龄段的人都把它作为一种交流方式。这是有关社交媒体的事实。故选B。
12.D 【解析】根据文中的小标题可知,当我们使用社交媒体时,有4种表现礼貌的方式。故选D。
13.C 【解析】根据短文最后一段中的“If we follow others to write down our opinions to make comments,it may lead to the results that we are notable to pay for”可知,如果我们跟随别人写下我们的意见来发表评论,这可能会导致我们无法支付的结果,因此“Share personal ideas(分享个人的想法)”和“make comments”意思相近,都是表达个人对事物的看法。故选C。
14.C 【解析】根据短文第二段中的“If you say something negative online,you’ll pass your bad feelings to others”可知,如果你在网上说了一些负面的话,你会把你的坏情绪传递给别人。故选C。
15.D 【解析】根据短文第一段中的“But how can we show good manners when we use social media”和全文内容可知,本文主要介绍了在社交媒体上展现礼貌的方法。故选D。
D
Many young people have trouble communicating with their parents. 16
First, make a list of the things you and your parents disagree about most. 17 It is no good for you to require everything to go your way. You have to be ready to change a little if you want them to change.
18 Remember that your parents may have to work long hours and this can make them tired, so be patient with them.
Third, listen to what your parents have to say. 19 In addition(另外), your parents were once young like you, so they understand your situation better than you expect.
Finally, if you do not get a satisfactory result, try not to get too angry. 20 Part of growing up is learning to live with these kinds of disagreements. Try to understand another person's way of looking at things. With a little hard work, you can learn to communicate better with your parents.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
A. Talk with your parents and find out their reasons.
B. However, there are some good ideas to help solve this problem.
C. Second, talk to your parents when it is convenient for them.
D. How can you expect them to listen to you if you are not ready to listen to them?
E. With these things, try to find answers acceptable(可接受的) to both you and your parents.
16.
17.
18.
19.
20.
答案: D 16~20 BECDA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭