2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
三、完形填空(15 分)
Teenagers spend more time at school than with their parents. So, communication between them can be 1. Parents spend all day working. They don't come back home 2 late in the evening. They may hardly 3 their children. And the problem will become worse 4 the parents work in another city. The parents and their children 5 have the weekends or holidays to stay together. Sometimes they don't 6 have a chance to communicate together all year round. This is quite 7 because we know how important communication is to people, especially to children. As they grow up, they need to learn 8 to communicate with others. So, school becomes a(n) 9 place in forming teenagers' characters.
On the one hand, school is where teenagers learn to read and write, 10 they can learn good manners from teachers. On the other hand, 11 is also the place where teenagers can meet and learn how to communicate with each other.
As teenagers, we all 12 what it means to work in groups every day, and our teachers usually 13 us how important it is to get information. The things we learn at school will help us 14 some important decisions in life later.
It's certain that school will 15 help for our future. So, in school, we should work as hard as we can.
【 】1. A. difficult B. wrong C. dishonest D. easy
【 】2. A. after B. until C. since D. when
【 】3. A. like B. hate C. notice D. miss
【 】4. A. because B. if C. although D. unless
【 】5. A. never B. always C. seldom D. only
【 】6. A. already B. even C. still D. so
【 】7. A. terrible B. creative C. usual D. interesting
【 】8. A. why B. when C. where D. how
【 】9. A. exciting B. fun C. important D. awful
【 】10. A. but B. and C. or D. so
【 】11. A. school B. family C. park D. zoo
【 】12. A. prove B. know C. report D. believe
【 】13. A. want B. ask C. show D. pass
【 】14. A. for B. at C. to D. with
【 】15. A. offer B. refuse C. win D. accept
Teenagers spend more time at school than with their parents. So, communication between them can be 1. Parents spend all day working. They don't come back home 2 late in the evening. They may hardly 3 their children. And the problem will become worse 4 the parents work in another city. The parents and their children 5 have the weekends or holidays to stay together. Sometimes they don't 6 have a chance to communicate together all year round. This is quite 7 because we know how important communication is to people, especially to children. As they grow up, they need to learn 8 to communicate with others. So, school becomes a(n) 9 place in forming teenagers' characters.
On the one hand, school is where teenagers learn to read and write, 10 they can learn good manners from teachers. On the other hand, 11 is also the place where teenagers can meet and learn how to communicate with each other.
As teenagers, we all 12 what it means to work in groups every day, and our teachers usually 13 us how important it is to get information. The things we learn at school will help us 14 some important decisions in life later.
It's certain that school will 15 help for our future. So, in school, we should work as hard as we can.
【 】1. A. difficult B. wrong C. dishonest D. easy
【 】2. A. after B. until C. since D. when
【 】3. A. like B. hate C. notice D. miss
【 】4. A. because B. if C. although D. unless
【 】5. A. never B. always C. seldom D. only
【 】6. A. already B. even C. still D. so
【 】7. A. terrible B. creative C. usual D. interesting
【 】8. A. why B. when C. where D. how
【 】9. A. exciting B. fun C. important D. awful
【 】10. A. but B. and C. or D. so
【 】11. A. school B. family C. park D. zoo
【 】12. A. prove B. know C. report D. believe
【 】13. A. want B. ask C. show D. pass
【 】14. A. for B. at C. to D. with
【 】15. A. offer B. refuse C. win D. accept
答案:
三、1.A 【解析】句意:因此,他们之间的沟通可能很困难。根据语境可知,此处说的是父母与孩子之间的交流变得很难。故选A。
2.B 【解析】根据语境可知,此处说的是父母直到晚上很晚才回家。“not...until”意为“直到……才”,固定搭配。故选B。
3.C 【解析】根据语境可知,父母晚上很晚才回家,所以父母几乎不会注意到自己的孩子。故选C。
4.B 【解析】根据语境可知,空处应用if来引导条件状语从句。故选B。
5.D 【解析】根据上文“...the parents work in another city”可知,他们仅仅在周末或假期才能聚在一起。故选D。
6.B 【解析】根据语境可知,此处表递进,表示有时候他们甚至全年都没有机会交流。故选B。
7.A 【解析】根据语境可知,父母与孩子很少或者甚至不交流,这种现象是糟糕的。故选A。
8.D 【解析】根据语境可知,此处说的是要学会怎样与他人交流。故选D。
9.C 【解析】根据语境及上文内容可知,学校是形成青少年性格的重要地方。故选C。
10.B 【解析】根据语境可知,空格处前后为并列关系。故选B。
11.A 【解析】根据上文“On the one hand,school is where teenagers learn to read and write”及空格后的“also”可知,青少年见面并学习如何与彼此交流的地方也是学校。故选A。
12.B 【解析】根据语境可知,此处指青少年知道每天分小组合作意味着什么。故选B。
13.C 【解析】根据语境可知,此处指老师展示给学生获取信息的重要性。故选C。
14.D 【解析】help sb.with sth.意为“在某事上帮助某人”,固定搭配,所以此处应用介词with。故选D。
15.A 【解析】句意:学校肯定会为我们的未来提供帮助。根据语境可知,此处说的是学校会提供帮助。故选A。
2.B 【解析】根据语境可知,此处说的是父母直到晚上很晚才回家。“not...until”意为“直到……才”,固定搭配。故选B。
3.C 【解析】根据语境可知,父母晚上很晚才回家,所以父母几乎不会注意到自己的孩子。故选C。
4.B 【解析】根据语境可知,空处应用if来引导条件状语从句。故选B。
5.D 【解析】根据上文“...the parents work in another city”可知,他们仅仅在周末或假期才能聚在一起。故选D。
6.B 【解析】根据语境可知,此处表递进,表示有时候他们甚至全年都没有机会交流。故选B。
7.A 【解析】根据语境可知,父母与孩子很少或者甚至不交流,这种现象是糟糕的。故选A。
8.D 【解析】根据语境可知,此处说的是要学会怎样与他人交流。故选D。
9.C 【解析】根据语境及上文内容可知,学校是形成青少年性格的重要地方。故选C。
10.B 【解析】根据语境可知,空格处前后为并列关系。故选B。
11.A 【解析】根据上文“On the one hand,school is where teenagers learn to read and write”及空格后的“also”可知,青少年见面并学习如何与彼此交流的地方也是学校。故选A。
12.B 【解析】根据语境可知,此处指青少年知道每天分小组合作意味着什么。故选B。
13.C 【解析】根据语境可知,此处指老师展示给学生获取信息的重要性。故选C。
14.D 【解析】help sb.with sth.意为“在某事上帮助某人”,固定搭配,所以此处应用介词with。故选D。
15.A 【解析】句意:学校肯定会为我们的未来提供帮助。根据语境可知,此处说的是学校会提供帮助。故选A。
第一节
答案:
您提供的题目信息不完整,仅显示“第一节”,没有具体的题目内容,无法进行解答。请您补充完整题目信息,以便我为您提供帮助。
阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

When you are teenagers, it seems that every time you say “I want to...”, your parents answer: “No, you can't. ” About this, you often 1 with your parents. Perhaps you get angry with them about it. If your parents don't offer to talk 2 you, you may not want to talk with them for a long time.
3 often complain(抱怨) that their parents do not understand them. When something goes 4, most parents think it is their kids' fault without listening to any explanation. Many parents 5 allow their kids to make decisions or do anything by themselves. 6 between children and their parents are becoming worse and worse. As a child, I think if you want to get more freedom(自由), you should find more time for proper 7 with your parents and find a friendlier way to get what you want. If you want them to 8 you to stay outside late, don't just say: “All the other kids can stay outside late. ” 9, you should try to tell them what you want to do and where you will be. Oh, I think it is also 10 for you to tell them why you have to stay outside late. Then they might just say “Yes”.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
When you are teenagers, it seems that every time you say “I want to...”, your parents answer: “No, you can't. ” About this, you often 1 with your parents. Perhaps you get angry with them about it. If your parents don't offer to talk 2 you, you may not want to talk with them for a long time.
3 often complain(抱怨) that their parents do not understand them. When something goes 4, most parents think it is their kids' fault without listening to any explanation. Many parents 5 allow their kids to make decisions or do anything by themselves. 6 between children and their parents are becoming worse and worse. As a child, I think if you want to get more freedom(自由), you should find more time for proper 7 with your parents and find a friendlier way to get what you want. If you want them to 8 you to stay outside late, don't just say: “All the other kids can stay outside late. ” 9, you should try to tell them what you want to do and where you will be. Oh, I think it is also 10 for you to tell them why you have to stay outside late. Then they might just say “Yes”.
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.
答案:
answer:第一节
1.argue 【解析】argue with sb.意为“与某人争吵”,固定搭配,符合语境。此处为一般现在时,主语为you,故填argue。
2.with 【解析】talk with sb.意为“和某人交流”,固定搭配,故填with。
3.Children 【解析】根据语境可知,主语应表示“孩子”,child符合语境;再结合谓语动词可知,需要用复数名词。由于设空处位于句首,首字母应大写,故填Children。
4.wrong 【解析】根据下文“it is their kid’s fault...”可知,此处是说出现问题的时候,都是孩子的错。go wrong意为“出现问题”,符合语境,故填wrong。
5.don’t 【解析】根据语境及所给词可知,do符合语境;此句为否定句且时态为一般现在时,由于主语是复数,空格后为动词原形,故填don’t。
6.Relations/Relationships 【解析】根据语境及所给词可知,选relation;设空在句首,首字母应大写;再根据“are”可知,主语用复数,故填Relations/Relationships。
7.communication 【解析】根据空格前的“proper”可知,此处用名词,再结合语境可知,空处表示“交流”,故填communication。
8.allow 【解析】allow sb.to do sth.意为“允许某人做某事”,符合语境,故填allow。
9.Instead 【解析】instead意为“相反”,表转折,符合语境。此处位于句首,首字母应大写,故填Instead。
10.important 【解析】“it is + adj. + for sb. to do sth.”是固定句型,意为“对某人来说做某事是……的”。结合语境,故填important。
answer:第一节
1.argue 【解析】argue with sb.意为“与某人争吵”,固定搭配,符合语境。此处为一般现在时,主语为you,故填argue。
2.with 【解析】talk with sb.意为“和某人交流”,固定搭配,故填with。
3.Children 【解析】根据语境可知,主语应表示“孩子”,child符合语境;再结合谓语动词可知,需要用复数名词。由于设空处位于句首,首字母应大写,故填Children。
4.wrong 【解析】根据下文“it is their kid’s fault...”可知,此处是说出现问题的时候,都是孩子的错。go wrong意为“出现问题”,符合语境,故填wrong。
5.don’t 【解析】根据语境及所给词可知,do符合语境;此句为否定句且时态为一般现在时,由于主语是复数,空格后为动词原形,故填don’t。
6.Relations/Relationships 【解析】根据语境及所给词可知,选relation;设空在句首,首字母应大写;再根据“are”可知,主语用复数,故填Relations/Relationships。
7.communication 【解析】根据空格前的“proper”可知,此处用名词,再结合语境可知,空处表示“交流”,故填communication。
8.allow 【解析】allow sb.to do sth.意为“允许某人做某事”,符合语境,故填allow。
9.Instead 【解析】instead意为“相反”,表转折,符合语境。此处位于句首,首字母应大写,故填Instead。
10.important 【解析】“it is + adj. + for sb. to do sth.”是固定句型,意为“对某人来说做某事是……的”。结合语境,故填important。
查看更多完整答案,请扫码查看