2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年全程测评试卷八年级英语上册人教版》

B
The ginkgo tree is one of the oldest living trees on earth. It first appeared over 200 million years ago. Chinese people love the ginkgo tree. It is a symbol of hope and long life.
The ginkgo tree is also very useful. Its leaves can be used to make medicine. Its wood can be used to make furniture.
In autumn, the leaves of the ginkgo tree turn yellow. They are very beautiful. Many people like to take pictures of the ginkgo trees in autumn.
【 】6. How old is the ginkgo tree?
A. It is about 100 years old.
B. It is over 200 million years old.
C. It is about 200 years old.
D. It is over 1,000 years old.
【 】7. Why do Chinese people love the ginkgo tree?
A. Because it is very old.
B. Because it is useful.
C. Because it is a symbol of hope and long life.
D. Because its leaves are beautiful.
【 】8. What can the leaves of the ginkgo tree be used for?
A. Making furniture. B. Making medicine.
C. Making clothes. D. Making food.
【 】9. What colour are the leaves of the ginkgo tree in autumn?
A. Green. B. Red. C. Yellow. D. Orange.
【 】10. What's the best title for the text?
A. The Oldest Tree B. The Ginkgo Tree
C. A Useful Tree D. A Symbol of China
答案: 6.B 【解析】根据短文第一段中的“The ginkgo tree is one of the oldest living trees on earth.It first appeared over 200 million years ago”可知,银杏树出现于2亿多年前。故选B。
7.C 【解析】根据短文第一段中的“Chinese people love the ginkgo tree.It is a symbol of hope and long life”可知,中国人喜欢银杏树是因为它是希望和长寿的象征。故选C。
8.B 【解析】根据短文第二段中的“Its leaves can be used to make medicine”可知,银杏树叶可以用来制药。故选B。
9.C 【解析】根据短文第三段中的“In autumn,the leaves of the ginkgo tree turn yellow”可知,秋天银杏树叶变黄。故选C。
10.B 【解析】通读全文内容可知,本文主要介绍了银杏树的相关信息,所以“The Ginkgo Tree(银杏树)”作为标题最合适。故选B。
C
Long long ago, when God first planted a tree in the garden, it was full of energy and kept moving. Then God pulled the tree out and planted it upside down to make sure it stayed in one place. What's the tree? It's the baobab tree, also called the monkey bread tree, bottle tree or others.
The baobab tree is a strange - looking tree that grows in Africa and Australia. Just like its name “Bottle Tree”, it looks like a large bottle. Some grow as tall as a 16 - floor building. During the dry season, these trees are standing there without leaves, and look like trunks(树干) sticking up in the air. But when the rainy season comes, leaves appear and then flowers come out. Later, the flowers can turn into fruit.
The baobab is called “the tree of life”, because it can live longer than 1,000 years old. In the dry land, the baobab can pull in(吸入) and hold 1,000 gallons of water. Thirsty people can drink the water stored in the tree. The fruit, monkey bread, is good to eat. Baobab leaves are a kind of medicine. People can use the bark(树皮) to make paper or cloth. When a baobab gets old, its trunk becomes hollow. An old tree can hold many people. The local people often build their houses inside the trunk. It is such a useful tree, some people could hardly live without it.
【 】11. How does the writer begin the text?
A. By asking a question. B. By showing a story.
C. By singing a song. D. By giving an example.
【 】12. Which of the following pictures is the baobab in the dry season?

【 】13. Which word is close to the meaning of the underlined word “hollow” in Paragraph 3?
A. Dirty. B. Modern. C. Empty. D. Useful.
【 】14. Which of the following is NOT true according to the text?
A. The baobab has many names.
B. Flowers come out in rainy seasons.
C. The oldest baobab is less than 1,000 years old.
D. The leaves of the baobab are good medicine.
【 】15. What's the best title for the text?
A. God and Baobab
B. What does Baobab Look Like in a Year?
C. The Baobab's Trunk, Leaves and Fruit
D. A Special Tree—Baobab
答案: 11.B 【解析】根据短文第一段中的“Long long ago,when God first planted a tree in the garden,it was full of energy and kept moving.Then God pulled the tree out and planted it upside down to make sure it stayed in one place”可知,作者是通过一个故事来开始介绍的。故选B。
12.A 【解析】根据短文第二段中的“During the dry season,these trees are standing there without leaves,and look like trunks(树干) sticking up in the air”可知,在干旱季节,猴面包树没有叶子,像树干直立在空中。A项图片是没有叶子的树,符合题意。故选A。
13.C 【解析】根据短文第三段中的“When a baobab gets old,its trunk becomes hollow.An old tree can hold many people”可知,当猴面包树变老,它的树干能容纳很多人,由此可推测树干是中空的,“empty(空的)”与“hollow”意思相近。故选C。
14.C 【解析】根据短文第三段中的“The baobab is called‘the tree of life’,because it can live longer than 1,000 years old”可知,最老的猴面包树超过1000岁,所以C项表述错误。故选C。
15.D 【解析】通读全文内容可知,本文主要讲述的是关于猴面包树的一些内容,突出了猴面包树的特殊性。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭