第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、信息还原
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项是多余的。
Do - it - yourself projects let you design your house, providing a way to save money, but even with step - by - step instructions, DIY doesn't always go as planned. Nearly 80% of homeowners make a mistake while doing DIY. (1)
Taking on too much
More than 40% of people find DIY projects more difficult and expensive than they thought. Bailey Carson, a home care expert, said, “(2)
(3)
A third of people used the wrong tools for a DIY project. Many tools are designed for special uses and materials, so if you use them for other tasks, you may get hurt. Always use the proper tools for each project, and make sure you know how to use them.
Not safety first
(4)
Skipping (跳过) important steps
Skipping a key step can ruin your whole DIY project. And you might not know it until much later. In the survey, 47% of people said that they had finished a DIY project before knowing it was done wrong. (5)
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项是多余的。
Do - it - yourself projects let you design your house, providing a way to save money, but even with step - by - step instructions, DIY doesn't always go as planned. Nearly 80% of homeowners make a mistake while doing DIY. (1)
F
Taking on too much
More than 40% of people find DIY projects more difficult and expensive than they thought. Bailey Carson, a home care expert, said, “(2)
C
It's important to think about why you want to DIY, and what you hope to get out of it. Without the time, tools and skills to do it correctly and safely, mistakes may cost you more than simply paying others to help.”(3)
A
A third of people used the wrong tools for a DIY project. Many tools are designed for special uses and materials, so if you use them for other tasks, you may get hurt. Always use the proper tools for each project, and make sure you know how to use them.
Not safety first
(4)
D
Of the survey people who once made a big mistake during their DIY projects, 47% said that the mistake led to serious problems, while 44% started a fire or fell off a roof or ladder. Take your time and follow all safety rules when using tools to protect yourself.Skipping (跳过) important steps
Skipping a key step can ruin your whole DIY project. And you might not know it until much later. In the survey, 47% of people said that they had finished a DIY project before knowing it was done wrong. (5)
E
And make sure you have the necessary skills to complete each step.
答案:
【解析】:
这是一道英语信息还原题,主要考查学生对文章结构和上下文逻辑关系的理解能力。文章主要讨论了DIY项目中常见的错误,并给出了几个具体的错误类型。题目要求从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,以完善文章的内容。
在解答这道题时,学生需要先通读全文,了解文章的大致内容和结构。然后,仔细阅读每个空白处的前后文,分析上下文之间的逻辑关系,以确定哪个选项最符合语境。
对于每个空白处,学生需要逐一考虑所给的选项,并根据上下文进行筛选。例如,第一个空白处需要总结下文提到的DIY错误类型,因此应选择能够概括这些错误的选项。第二个空白处需要承接上文提到的DIY项目的难度和成本,并引出下文关于DIY目的和期望的讨论,因此应选择与此相关的选项。以此类推,学生可以根据上下文逻辑关系逐一确定每个空白处的最佳选项。
【答案】:
(1) F
根据下文列举的DIY错误类型,可知此处应选择能够概括这些错误的选项,即F项“Here are four biggest mistakes that homeowners often make.”。
(2) C
根据上文提到的DIY项目的难度和成本,以及下文关于DIY目的和期望的讨论,可知此处应选择与此相关的选项。C项“You may need to think twice.”能够承接上文并引出下文的讨论,故为正确答案。
(3) A
根据下文提到的使用错误工具的问题,可知此处应选择与此相关的选项。A项“Using the wrong tools”直接点明了该部分的主题,故为正确答案。
(4) D
根据下文提到的DIY错误可能导致的严重问题,包括火灾和摔落等危险情况,可知此处应选择与此相关的选项。D项“DIY mistakes can also be dangerous.”能够概括下文的内容,故为正确答案。
(5) E
根据上文提到的跳过关键步骤可能导致的问题,以及下文关于确保具备必要技能的讨论,可知此处应选择与此相关的选项。E项“Read all instructions carefully before you begin.”强调了仔细阅读说明的重要性,与上下文逻辑相符,故为正确答案。
这是一道英语信息还原题,主要考查学生对文章结构和上下文逻辑关系的理解能力。文章主要讨论了DIY项目中常见的错误,并给出了几个具体的错误类型。题目要求从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,以完善文章的内容。
在解答这道题时,学生需要先通读全文,了解文章的大致内容和结构。然后,仔细阅读每个空白处的前后文,分析上下文之间的逻辑关系,以确定哪个选项最符合语境。
对于每个空白处,学生需要逐一考虑所给的选项,并根据上下文进行筛选。例如,第一个空白处需要总结下文提到的DIY错误类型,因此应选择能够概括这些错误的选项。第二个空白处需要承接上文提到的DIY项目的难度和成本,并引出下文关于DIY目的和期望的讨论,因此应选择与此相关的选项。以此类推,学生可以根据上下文逻辑关系逐一确定每个空白处的最佳选项。
【答案】:
(1) F
根据下文列举的DIY错误类型,可知此处应选择能够概括这些错误的选项,即F项“Here are four biggest mistakes that homeowners often make.”。
(2) C
根据上文提到的DIY项目的难度和成本,以及下文关于DIY目的和期望的讨论,可知此处应选择与此相关的选项。C项“You may need to think twice.”能够承接上文并引出下文的讨论,故为正确答案。
(3) A
根据下文提到的使用错误工具的问题,可知此处应选择与此相关的选项。A项“Using the wrong tools”直接点明了该部分的主题,故为正确答案。
(4) D
根据下文提到的DIY错误可能导致的严重问题,包括火灾和摔落等危险情况,可知此处应选择与此相关的选项。D项“DIY mistakes can also be dangerous.”能够概括下文的内容,故为正确答案。
(5) E
根据上文提到的跳过关键步骤可能导致的问题,以及下文关于确保具备必要技能的讨论,可知此处应选择与此相关的选项。E项“Read all instructions carefully before you begin.”强调了仔细阅读说明的重要性,与上下文逻辑相符,故为正确答案。
查看更多完整答案,请扫码查看