第139页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
二、阅读理解
In late June 2018, the weather report said there would be heavy rain in western Japan, but no one was prepared for what would happen. By mid - July, large areas were flooded. Some areas received over 100 centimetres of rain. Cars and trucks floated down the streets. Whole buildings were washed away. At least 225 people died, and millions had to leave their homes.
The weather is changing. Over the last few years, heavy rains caused floods in many parts of the world. There were droughts in Brazil and Australia. High temperatures in Europe killed thousands. There were more hurricanes in America.
As more wild weather events happen, people are asking questions: What is happening with the weather? And why? Is this natural, or are we to blame?
The answer seems to be: a little of both. Wild weather is natural. But most scientists believe human activity makes the earth warmer. The higher temperatures cause more water to enter the air. This causes heavier rain. Many scientists also believe global warming makes more hurricanes and other storms stronger.
This means we will see more wild weather. " But we don't have to just stand there and do nothing, " says scientist Michael Oppenheimer. He and other scientists say we need to stop the earth from getting warmer. We also need to be prepared and do things that will help save lives.
(
A. give examples of natural disasters
B. describe the big flood in Japan
C. show how the weather will change
D. ask people to protect the earth
(
A. Human activity. B. A dangerous storm.
C. More wild weather. D. The loss caused by bad weather.
(
A. It's too late to protect the earth.
B. We should do something to stop global warming.
C. There are no ways to prevent natural disasters.
D. Stand there patiently, and we can save our lives.
(
A. Scientists try to find out why the weather is changing.
B. There were many natural disasters around the world last year.
C. Global warming causes wild weather and we should take action.
D. A terrible flood hit Japan and made lots of people leave their homes.
In late June 2018, the weather report said there would be heavy rain in western Japan, but no one was prepared for what would happen. By mid - July, large areas were flooded. Some areas received over 100 centimetres of rain. Cars and trucks floated down the streets. Whole buildings were washed away. At least 225 people died, and millions had to leave their homes.
The weather is changing. Over the last few years, heavy rains caused floods in many parts of the world. There were droughts in Brazil and Australia. High temperatures in Europe killed thousands. There were more hurricanes in America.
As more wild weather events happen, people are asking questions: What is happening with the weather? And why? Is this natural, or are we to blame?
The answer seems to be: a little of both. Wild weather is natural. But most scientists believe human activity makes the earth warmer. The higher temperatures cause more water to enter the air. This causes heavier rain. Many scientists also believe global warming makes more hurricanes and other storms stronger.
This means we will see more wild weather. " But we don't have to just stand there and do nothing, " says scientist Michael Oppenheimer. He and other scientists say we need to stop the earth from getting warmer. We also need to be prepared and do things that will help save lives.
(
A
) 1. The writer writes paragraph 2 to ______.A. give examples of natural disasters
B. describe the big flood in Japan
C. show how the weather will change
D. ask people to protect the earth
(
C
) 2. What does the underlined word " this" in paragraph 3 refer to?A. Human activity. B. A dangerous storm.
C. More wild weather. D. The loss caused by bad weather.
(
B
) 3. Which of the following may Michael want to tell us?A. It's too late to protect the earth.
B. We should do something to stop global warming.
C. There are no ways to prevent natural disasters.
D. Stand there patiently, and we can save our lives.
(
C
) 4. What's the main idea of the article?A. Scientists try to find out why the weather is changing.
B. There were many natural disasters around the world last year.
C. Global warming causes wild weather and we should take action.
D. A terrible flood hit Japan and made lots of people leave their homes.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于天气变化及其原因的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读文章,理解文章的主旨和细节,然后根据文章的内容来回答这些问题。
1. 对于第一题,需要理解第二段的主要内容。第二段列举了近年来世界各地发生的极端天气事件,如暴雨、干旱、高温和飓风等,这些都属于自然灾害的例子。
2. 第二题考查的是对文章中代词的理解。在第三段中,“this”指代的是前文提到的“more wild weather”,即更多的极端天气事件。
3. 第三题需要理解Michael Oppenheimer的话。他认为我们不应该只是站在那里无所事事,而应该采取措施阻止地球继续变暖。这表明他认为我们应该做些什么来阻止全球变暖。
4. 第四题要求概括文章的主旨。文章主要讨论了全球变暖导致极端天气事件增多的现象,并呼吁人们采取行动来应对这一问题。
【答案】:
1. A。第二段列举了近年来世界各地的极端天气事件,作为自然灾害的例子,故答案为A。
2. C。在第三段中,“this”指代的是前文提到的“more wild weather”,即更多的极端天气,故答案为C。
3. B。Michael Oppenheimer认为我们应该采取措施阻止地球变暖,这表明他认为我们应该做些什么来阻止全球变暖,故答案为B。
4. C。文章主要讨论了全球变暖导致极端天气事件增多的现象,并呼吁人们采取行动来应对这一问题,故答案为C。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于天气变化及其原因的阅读材料,并附带了几个问题。学生需要通过阅读文章,理解文章的主旨和细节,然后根据文章的内容来回答这些问题。
1. 对于第一题,需要理解第二段的主要内容。第二段列举了近年来世界各地发生的极端天气事件,如暴雨、干旱、高温和飓风等,这些都属于自然灾害的例子。
2. 第二题考查的是对文章中代词的理解。在第三段中,“this”指代的是前文提到的“more wild weather”,即更多的极端天气事件。
3. 第三题需要理解Michael Oppenheimer的话。他认为我们不应该只是站在那里无所事事,而应该采取措施阻止地球继续变暖。这表明他认为我们应该做些什么来阻止全球变暖。
4. 第四题要求概括文章的主旨。文章主要讨论了全球变暖导致极端天气事件增多的现象,并呼吁人们采取行动来应对这一问题。
【答案】:
1. A。第二段列举了近年来世界各地的极端天气事件,作为自然灾害的例子,故答案为A。
2. C。在第三段中,“this”指代的是前文提到的“more wild weather”,即更多的极端天气,故答案为C。
3. B。Michael Oppenheimer认为我们应该采取措施阻止地球变暖,这表明他认为我们应该做些什么来阻止全球变暖,故答案为B。
4. C。文章主要讨论了全球变暖导致极端天气事件增多的现象,并呼吁人们采取行动来应对这一问题,故答案为C。
查看更多完整答案,请扫码查看