第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、信息还原
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项是多余的。
Life in an American high school
In American high schools, students have many subjects like in China. (1)
(2)
After school, there are also all kinds of activities for students. (3)
In American high schools, teachers and students have quite a good relationship. (5)
A. Students often do volunteer work.
B. Teachers are very strict with students.
C. Students have a lot of homework to do.
D. Students can choose the activities they like.
E. But they don't have to learn all the subjects.
F. American students have a busy but interesting school day.
G. Teachers are friendly and often chat with students after class.
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两项是多余的。
Life in an American high school
In American high schools, students have many subjects like in China. (1)
E
They usually choose some interesting subjects, such as Music, Art, PE and Computer Science. These can make their school life more colourful.(2)
F
They usually have 6 classes a day. Each class lasts for 50 minutes. They have a break between classes, which is about 10 minutes. It's a short time, but students can still do some relaxing things, like eating a snack, chatting with friends or just walking around.After school, there are also all kinds of activities for students. (3)
D
Some students join the school band. They practise playing music together and give shows at school parties. Some are interested in sport and they join the school sports teams. They take part in different competitions. (4) A
They learn how to take care of others and make the world a better place.In American high schools, teachers and students have quite a good relationship. (5)
G
Teachers are not only the ones who teach knowledge, but also the ones who can give students advice on their life. Students can ask teachers for help when they have problems, and teachers are always glad to help them.A. Students often do volunteer work.
B. Teachers are very strict with students.
C. Students have a lot of homework to do.
D. Students can choose the activities they like.
E. But they don't have to learn all the subjects.
F. American students have a busy but interesting school day.
G. Teachers are friendly and often chat with students after class.
答案:
【解析】:
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。需要从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使文章内容完整且逻辑清晰。
(1)根据上文“In American high schools, students have many subjects like in China.”以及下文“They usually choose some interesting subjects”可知,此处说的是美国高中生可以选择自己感兴趣的科目,而不是必须学习所有科目,E选项“But they don't have to learn all the subjects.”符合语境。
(2)根据下文“They usually have 6 classes a day. Each class lasts for 50 minutes. They have a break between classes, which is about 10 minutes.”可知,此处说的是美国高中生的学校生活,F选项“American students have a busy but interesting school day.”符合语境。
(3)根据上文“After school, there are also all kinds of activities for students.”可知,此处说的是学生可以选择参加的活动,D选项“Students can choose the activities they like.”符合语境。
(4)根据下文“They learn how to take care of others and make the world a better place.”可知,此处说的是学生参加的某种活动,且这种活动能让他们学会照顾他人,让世界变得更美好,A选项“Students often do volunteer work.”符合语境。
(5)根据上文“In American high schools, teachers and students have quite a good relationship.”以及下文“Teachers are not only the ones who teach knowledge, but also the ones who can give students advice on their life.”可知,此处说的是美国高中老师和学生的关系,G选项“Teachers are friendly and often chat with students after class.”符合语境。
【答案】:
(1)E;(2)F;(3)D;(4)A;(5)G。
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。需要从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使文章内容完整且逻辑清晰。
(1)根据上文“In American high schools, students have many subjects like in China.”以及下文“They usually choose some interesting subjects”可知,此处说的是美国高中生可以选择自己感兴趣的科目,而不是必须学习所有科目,E选项“But they don't have to learn all the subjects.”符合语境。
(2)根据下文“They usually have 6 classes a day. Each class lasts for 50 minutes. They have a break between classes, which is about 10 minutes.”可知,此处说的是美国高中生的学校生活,F选项“American students have a busy but interesting school day.”符合语境。
(3)根据上文“After school, there are also all kinds of activities for students.”可知,此处说的是学生可以选择参加的活动,D选项“Students can choose the activities they like.”符合语境。
(4)根据下文“They learn how to take care of others and make the world a better place.”可知,此处说的是学生参加的某种活动,且这种活动能让他们学会照顾他人,让世界变得更美好,A选项“Students often do volunteer work.”符合语境。
(5)根据上文“In American high schools, teachers and students have quite a good relationship.”以及下文“Teachers are not only the ones who teach knowledge, but also the ones who can give students advice on their life.”可知,此处说的是美国高中老师和学生的关系,G选项“Teachers are friendly and often chat with students after class.”符合语境。
【答案】:
(1)E;(2)F;(3)D;(4)A;(5)G。
查看更多完整答案,请扫码查看