第105页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、信息还原
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项是多余的。
Have you ever tried Techo(手账)? (1)
"I begin by making a mess," says Almond. He also suggests using lots of colours, which helps you relax and helps your brain become clearer. "Instead of thinking, you just need to relax and play around," he says, "and then you can come up with something really interesting." Another good thing about Techo is that no one else needs to see it. (5)
A. Techo is good for you in many ways. B. There are no rules about how to make Techo. C. It's difficult for some people to take notes. D. So it's a good chance for you to wake up the ideas in your mind. E. It is a way of getting your thoughts and ideas out of your head. F. You don't have to tell anyone what you are doing.
请认真阅读下面的短文,从短文后所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有一项是多余的。
Have you ever tried Techo(手账)? (1)
E
It's a bit like writing a diary but besides words, you can also see scribbles(胡写乱画的东西), pictures, stickers—anything you want to record your thoughts. (2) B
It can be well-planned or as messy as you like. David Almond, a children's writer, uses Techo to create his stories. (3) A
First, studies show that scribbling and writing can improve your memory. Second, it can also reduce stress. Third, when you draw freely, your imagination will flow in your mind. (4) D
And you can collect these wonderful ideas."I begin by making a mess," says Almond. He also suggests using lots of colours, which helps you relax and helps your brain become clearer. "Instead of thinking, you just need to relax and play around," he says, "and then you can come up with something really interesting." Another good thing about Techo is that no one else needs to see it. (5)
F
You just need to draw whatever you like.A. Techo is good for you in many ways. B. There are no rules about how to make Techo. C. It's difficult for some people to take notes. D. So it's a good chance for you to wake up the ideas in your mind. E. It is a way of getting your thoughts and ideas out of your head. F. You don't have to tell anyone what you are doing.
答案:
【解析】:
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。需要从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使文章内容完整且逻辑清晰。
1. 第一个空,根据后文“It's a bit like writing a diary but besides words, you can also see scribbles(胡写乱画的东西), pictures, stickers—anything you want to record your thoughts.”可知,这里是在介绍手账是什么,E选项“It is a way of getting your thoughts and ideas out of your head.”符合语境,它是一种将你的想法和主意从头脑中表达出来的方式。
2. 第二个空,根据后文“It can be well-planned or as messy as you like.”可知,手账可以是精心计划的,也可以是随意的,说明制作手账没有规则,B选项“There are no rules about how to make Techo.”符合语境。
3. 第三个空,根据后文“First, studies show that scribbling and writing can improve your memory. Second, it can also reduce stress. Third, when you draw freely, your imagination will flow in your mind.”可知,这里是在介绍手账的好处,A选项“Techo is good for you in many ways.”符合语境。
4. 第四个空,根据前文“Third, when you draw freely, your imagination will flow in your mind.”以及后文“And you can collect these wonderful ideas.”可知,这里是说自由绘画可以唤醒你头脑中的想法,D选项“So it's a good chance for you to wake up the ideas in your mind.”符合语境。
5. 第五个空,根据前文“Another good thing about Techo is that no one else needs to see it.”以及后文“You just need to draw whatever you like.”可知,这里是说手账不需要告诉别人你在做什么,F选项“You don't have to tell anyone what you are doing.”符合语境。
【答案】:
(1) E;
(2) B;
(3) A;
(4) D;
(5) F
这是一道信息还原题,主要考查学生对文章内容的理解和逻辑推理能力。需要从所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使文章内容完整且逻辑清晰。
1. 第一个空,根据后文“It's a bit like writing a diary but besides words, you can also see scribbles(胡写乱画的东西), pictures, stickers—anything you want to record your thoughts.”可知,这里是在介绍手账是什么,E选项“It is a way of getting your thoughts and ideas out of your head.”符合语境,它是一种将你的想法和主意从头脑中表达出来的方式。
2. 第二个空,根据后文“It can be well-planned or as messy as you like.”可知,手账可以是精心计划的,也可以是随意的,说明制作手账没有规则,B选项“There are no rules about how to make Techo.”符合语境。
3. 第三个空,根据后文“First, studies show that scribbling and writing can improve your memory. Second, it can also reduce stress. Third, when you draw freely, your imagination will flow in your mind.”可知,这里是在介绍手账的好处,A选项“Techo is good for you in many ways.”符合语境。
4. 第四个空,根据前文“Third, when you draw freely, your imagination will flow in your mind.”以及后文“And you can collect these wonderful ideas.”可知,这里是说自由绘画可以唤醒你头脑中的想法,D选项“So it's a good chance for you to wake up the ideas in your mind.”符合语境。
5. 第五个空,根据前文“Another good thing about Techo is that no one else needs to see it.”以及后文“You just need to draw whatever you like.”可知,这里是说手账不需要告诉别人你在做什么,F选项“You don't have to tell anyone what you are doing.”符合语境。
【答案】:
(1) E;
(2) B;
(3) A;
(4) D;
(5) F
查看更多完整答案,请扫码查看