第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
(
A.Have a test. B.Copy down some words.
C.Write a story. D.Learn grammar rules.
(
A.He was not sure if he was right.
B.He was too shy to speak in class.
C.He didn't want to make the teacher angry.
D.He thought t it might be impolite in the first lesson..
(
A.The teacher made mistakes to test students.
B.The teacher was surprised at the mistake.
C.The teacher liked what the writer did in class.
D.The teacher didn't want the students to point out the mistake.
(
A.Always trust the teacher.
B.How to correct spelling mistakes.
C.English is a difficult subject to learn.
D.The importance of speaking up and independent thinking.
(
A.The importance of learning English.
B.The relationship between students and teacher rs.
C.The advice about so ll ving different t kinds of pr rob ll ems.
D.The writer's first English class experience and the lesson he learnt.
B
)1.What did the teacher ask the students to do?A.Have a test. B.Copy down some words.
C.Write a story. D.Learn grammar rules.
(
D
)2.Why DIDN'T the writer point out the mistake at first?A.He was not sure if he was right.
B.He was too shy to speak in class.
C.He didn't want to make the teacher angry.
D.He thought t it might be impolite in the first lesson..
(
C
)3.What can you infer from paragraph 4?A.The teacher made mistakes to test students.
B.The teacher was surprised at the mistake.
C.The teacher liked what the writer did in class.
D.The teacher didn't want the students to point out the mistake.
(
D
)4.What did the writer learn from this experience?A.Always trust the teacher.
B.How to correct spelling mistakes.
C.English is a difficult subject to learn.
D.The importance of speaking up and independent thinking.
(
D
)5.What is the passage main ll y about?A.The importance of learning English.
B.The relationship between students and teacher rs.
C.The advice about so ll ving different t kinds of pr rob ll ems.
D.The writer's first English class experience and the lesson he learnt.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生的阅读理解和推理判断能力。文章主要讲述了作者刚开始学习英语时的一节重要课程,以及从这次经历中学到的教训。题目类型包括细节理解题、推理判断题和主旨大意题。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中直接找到老师让学生做什么。
2. 第二题也是细节理解题,考查作者最初没有指出错误的原因。
3. 第三题是推理判断题,需要从第四段中推断出老师的态度。
4. 第四题是细节理解题,询问作者从这次经历中学到了什么。
5. 第五题是主旨大意题,要求概括文章的主要内容。
【答案】:
1. B
根据文章中的句子“Our teacher wrote some words on the blackboard and asked us to copy them down.”可知,老师让学生抄写黑板上的单词,因此答案为B。
2. D
根据文章中的句子“I wondered if it would be polite to point out a mistake in the very first lesson.”可知,作者最初没有指出错误是因为他觉得在第一节课上指出错误可能不礼貌,因此答案为D。
3. C
根据第四段中的描述,老师对作者的行为表示了微笑和感谢,并告诉所有学生要像作者一样记住独立思考的重要性,因此可以推断出老师喜欢作者在课堂上的表现,答案为C。
4. D
根据文章中的句子“That experience taught me an important lesson: It's OK to speak up when something doesn't seem right, even if you're just starting to learn. It's important to think for ourselves and not to be afraid to ask questions.”可知,作者从这次经历中学到了要勇于发言和独立思考的重要性,因此答案为D。
5. D
文章主要讲述了作者刚开始学习英语时的一节重要课程以及从这次经历中学到的教训,因此答案为D,即文章主要关于作者的第一节英语课经历和他学到的教训。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生的阅读理解和推理判断能力。文章主要讲述了作者刚开始学习英语时的一节重要课程,以及从这次经历中学到的教训。题目类型包括细节理解题、推理判断题和主旨大意题。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章中直接找到老师让学生做什么。
2. 第二题也是细节理解题,考查作者最初没有指出错误的原因。
3. 第三题是推理判断题,需要从第四段中推断出老师的态度。
4. 第四题是细节理解题,询问作者从这次经历中学到了什么。
5. 第五题是主旨大意题,要求概括文章的主要内容。
【答案】:
1. B
根据文章中的句子“Our teacher wrote some words on the blackboard and asked us to copy them down.”可知,老师让学生抄写黑板上的单词,因此答案为B。
2. D
根据文章中的句子“I wondered if it would be polite to point out a mistake in the very first lesson.”可知,作者最初没有指出错误是因为他觉得在第一节课上指出错误可能不礼貌,因此答案为D。
3. C
根据第四段中的描述,老师对作者的行为表示了微笑和感谢,并告诉所有学生要像作者一样记住独立思考的重要性,因此可以推断出老师喜欢作者在课堂上的表现,答案为C。
4. D
根据文章中的句子“That experience taught me an important lesson: It's OK to speak up when something doesn't seem right, even if you're just starting to learn. It's important to think for ourselves and not to be afraid to ask questions.”可知,作者从这次经历中学到了要勇于发言和独立思考的重要性,因此答案为D。
5. D
文章主要讲述了作者刚开始学习英语时的一节重要课程以及从这次经历中学到的教训,因此答案为D,即文章主要关于作者的第一节英语课经历和他学到的教训。
查看更多完整答案,请扫码查看