第73页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、图文匹配
1. ______
2. ______
3. ______
4. ______
5. ______
1. ______
E
the natural world in which all the plants and living creatures live2. ______
A
a kind of man-made material used to make everyday things like bottles3. ______
D
a book prepared for use in schools or colleges4. ______
B
a form of traditional Chinese culture5. ______
C
a period of time spent travelling or resting away from home
答案:
【解析】:本题主要考查对词义和句义的理解以及图文匹配能力。
1.句意为“所有植物和生物生存的自然世界”,观察图片可知,图E中有植物、动物、地球、太阳等元素,符合“自然世界”这一描述,所以1对应E。
2.句意为“一种用来制作像瓶子这样的日常用品的人造材料”,观察图片可知,图A是塑料瓶,塑料是一种人造材料,常用来制作瓶子等日常用品,所以2对应A。
3.句意为“为学校或大学使用而准备的书”,观察图片可知,图D是一本英语书,书是学校或大学常用的物品,所以3对应D。
4.句意为“一种中国传统文化形式”,观察图片可知,图B是京剧脸谱,京剧是中国传统文化的重要形式,所以4对应B。
5.句意为“在家以外度过的一段时间,用于旅行或休息”,观察图片可知,图C是一家人拉着行李箱在旅行,符合“旅行或休息”的描述,所以5对应C。
【答案】:1.E;2.A;3.D;4.B;5.C。
1.句意为“所有植物和生物生存的自然世界”,观察图片可知,图E中有植物、动物、地球、太阳等元素,符合“自然世界”这一描述,所以1对应E。
2.句意为“一种用来制作像瓶子这样的日常用品的人造材料”,观察图片可知,图A是塑料瓶,塑料是一种人造材料,常用来制作瓶子等日常用品,所以2对应A。
3.句意为“为学校或大学使用而准备的书”,观察图片可知,图D是一本英语书,书是学校或大学常用的物品,所以3对应D。
4.句意为“一种中国传统文化形式”,观察图片可知,图B是京剧脸谱,京剧是中国传统文化的重要形式,所以4对应B。
5.句意为“在家以外度过的一段时间,用于旅行或休息”,观察图片可知,图C是一家人拉着行李箱在旅行,符合“旅行或休息”的描述,所以5对应C。
【答案】:1.E;2.A;3.D;4.B;5.C。
二、完形填空
When I first went to a school in the UK, I was really nervous. I didn't know what to 1 in a new country.
The school day in the UK starts at around 9 o'clock. We have to 2 to school early. There are different classes every day. We have to 3 our textbooks and notebooks with us to each class because we don't have a fixed classroom.
One of the things I like the most about the UK school is the 4. There are all kinds of clubs like the Music Club, the Sports Club and the Art Club. I joined the Sports Club. I 5 many interesting sports activities. It's a great way to make friends and have fun.
The teachers in the UK are very 6. They encourage us to ask questions and express our own ideas. In class, we often have 7 and discussions. We can also have group work. It helps us learn from each other.
However, the homework in the UK is a bit 8. We have to read a lot of books and write reports. But it also helps us improve our 9 skills.
Overall, my life in a foreign school is 10. I have learnt a lot and made many good friends. I'm looking forward to more wonderful experiences in the future.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
When I first went to a school in the UK, I was really nervous. I didn't know what to 1 in a new country.
The school day in the UK starts at around 9 o'clock. We have to 2 to school early. There are different classes every day. We have to 3 our textbooks and notebooks with us to each class because we don't have a fixed classroom.
One of the things I like the most about the UK school is the 4. There are all kinds of clubs like the Music Club, the Sports Club and the Art Club. I joined the Sports Club. I 5 many interesting sports activities. It's a great way to make friends and have fun.
The teachers in the UK are very 6. They encourage us to ask questions and express our own ideas. In class, we often have 7 and discussions. We can also have group work. It helps us learn from each other.
However, the homework in the UK is a bit 8. We have to read a lot of books and write reports. But it also helps us improve our 9 skills.
Overall, my life in a foreign school is 10. I have learnt a lot and made many good friends. I'm looking forward to more wonderful experiences in the future.
(
A
) 1. A. expect B. forget C. remember D. dislike(
C
) 2. A. ride B. walk C. get D. run(
B
) 3. A. buy B. carry C. borrow D. lend(
A
) 4. A. clubs B. classes C. teachers D. students(
D
) 5. A. took out of B. took care of C. took up with D. took part in(
C
) 6. A. strict B. careful C. helpful D. serious(
C
) 7. A. lessons B. games C. debates D. parties(
B
) 8. A. easy B. difficult C. interesting D. boring(
D
) 9. A. listening B. speaking C. asking D. thinking(
B
)10. A. terrible B. wonderful C. hard D. busy
答案:
【解析】:
这是一道完形填空题,主要考查对英语文章的理解能力以及词汇、短语的运用能力。解题的关键在于通读全文,理解文章大意,然后结合上下文语境以及所给选项,选择最符合文意的答案。
1. 根据前文“I was really nervous”以及后文“in a new country”可知,作者初到英国学校很紧张,不知道在新国家会有什么样的经历,即不知道该期待什么,expect 意为“期待”,符合文意。
2. 根据前文“The school day in the UK starts at around 9 o'clock”可知,英国学校大约九点开始上课,所以需要早点到学校,get to school 表示“到学校”,符合语境。
3. 根据后文“because we don't have a fixed classroom”可知,因为没有固定教室,所以需要随身携带课本和笔记本,carry 意为“携带”,符合文意。
4. 根据后文“There are all kinds of clubs like the Music Club, the Sports Club and the Art Club”可知,这里说的是英国学校的俱乐部,clubs 意为“俱乐部”,符合文意。
5. 根据前文“I joined the Sports Club”可知,作者加入了体育俱乐部,所以应该是参加了很多有趣的体育活动,take part in 意为“参加”,符合文意。
6. 根据后文“They encourage us to ask questions and express our own ideas”可知,老师鼓励学生提问和表达自己的想法,所以老师是很有帮助的,helpful 意为“有帮助的”,符合文意。
7. 根据后文“and discussions”以及“We can also have group work”可知,在课堂上经常有讨论和小组活动,结合选项,debates(辩论)符合语境,即在课堂上经常有辩论和讨论。
8. 根据后文“We have to read a lot of books and write reports”可知,作业需要读很多书和写报告,所以作业有点难,difficult 意为“困难的”,符合文意。
9. 根据前文“We have to read a lot of books and write reports”可知,这样的作业有助于提高思考能力,thinking skills 意为“思考能力”,符合文意。
10. 根据后文“I have learnt a lot and made many good friends. I'm looking forward to more wonderful experiences in the future”可知,作者学到了很多,交了很多朋友,并且期待未来更多精彩的经历,所以作者在外国学校的生活是精彩的,wonderful 意为“精彩的”,符合文意。
【答案】:
1. A;2. C;3. B;4. A;5. D;6. C;7. C;8. B;9. D;10. B
这是一道完形填空题,主要考查对英语文章的理解能力以及词汇、短语的运用能力。解题的关键在于通读全文,理解文章大意,然后结合上下文语境以及所给选项,选择最符合文意的答案。
1. 根据前文“I was really nervous”以及后文“in a new country”可知,作者初到英国学校很紧张,不知道在新国家会有什么样的经历,即不知道该期待什么,expect 意为“期待”,符合文意。
2. 根据前文“The school day in the UK starts at around 9 o'clock”可知,英国学校大约九点开始上课,所以需要早点到学校,get to school 表示“到学校”,符合语境。
3. 根据后文“because we don't have a fixed classroom”可知,因为没有固定教室,所以需要随身携带课本和笔记本,carry 意为“携带”,符合文意。
4. 根据后文“There are all kinds of clubs like the Music Club, the Sports Club and the Art Club”可知,这里说的是英国学校的俱乐部,clubs 意为“俱乐部”,符合文意。
5. 根据前文“I joined the Sports Club”可知,作者加入了体育俱乐部,所以应该是参加了很多有趣的体育活动,take part in 意为“参加”,符合文意。
6. 根据后文“They encourage us to ask questions and express our own ideas”可知,老师鼓励学生提问和表达自己的想法,所以老师是很有帮助的,helpful 意为“有帮助的”,符合文意。
7. 根据后文“and discussions”以及“We can also have group work”可知,在课堂上经常有讨论和小组活动,结合选项,debates(辩论)符合语境,即在课堂上经常有辩论和讨论。
8. 根据后文“We have to read a lot of books and write reports”可知,作业需要读很多书和写报告,所以作业有点难,difficult 意为“困难的”,符合文意。
9. 根据前文“We have to read a lot of books and write reports”可知,这样的作业有助于提高思考能力,thinking skills 意为“思考能力”,符合文意。
10. 根据后文“I have learnt a lot and made many good friends. I'm looking forward to more wonderful experiences in the future”可知,作者学到了很多,交了很多朋友,并且期待未来更多精彩的经历,所以作者在外国学校的生活是精彩的,wonderful 意为“精彩的”,符合文意。
【答案】:
1. A;2. C;3. B;4. A;5. D;6. C;7. C;8. B;9. D;10. B
查看更多完整答案,请扫码查看