第119页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、阅读理解
How do you feel today? Sunny or dark? This is not a weather report. In fact, we often use weather to describe our changing moods. Weather not only helps us show our feelings but might also change them.
Sunshine is the most common one. Though the connection isn’t so strong, sunlight has been found to improve good feelings and let bad ones go away. When our mood improves, we could do things better. Studies show that people are more helpful when it’s sunny. For example, restaurants in Minnesota, USA, would receive more tips on sunny days. On the other hand, cloudy weather might make us think more seriously. One study found that managers in companies would pay more attention to workers’ skills on cloudy days.
Temperatures also have something to do with how we feel or act. We feel uncomfortable when it’s too hot or too cold. The temperatures change and people’s moods change too. Some studies showed that people didn’t want to help others when they were too high or too low.
However, what we’re doing and how we think decide how strong the connection between weather and our mood is. A study by US researcher Matthew Keller found that warm and sunny weather improved moods only for people who spent more than 30 minutes outside. Good weather could make people in rooms feel worse, as they might feel unhappy about the fun outside.
(
A. To talk about the changes of feelings.
B. To tell us how to make a weather report.
C. To show how we use weather to describe moods.
D. To let us know the difference between weather and feelings.
(
A. They would work harder. B. They would get more tips.
C. They would be more relaxed. D. They would feel uncomfortable.
(
A. Temperatures. B. Studies. C. Moods. D. Changes.
(
A. Weather and the changing moods B. Dark moods on sunny days
C. Dancing with the temperatures D. People with changing moods
How do you feel today? Sunny or dark? This is not a weather report. In fact, we often use weather to describe our changing moods. Weather not only helps us show our feelings but might also change them.
Sunshine is the most common one. Though the connection isn’t so strong, sunlight has been found to improve good feelings and let bad ones go away. When our mood improves, we could do things better. Studies show that people are more helpful when it’s sunny. For example, restaurants in Minnesota, USA, would receive more tips on sunny days. On the other hand, cloudy weather might make us think more seriously. One study found that managers in companies would pay more attention to workers’ skills on cloudy days.
Temperatures also have something to do with how we feel or act. We feel uncomfortable when it’s too hot or too cold. The temperatures change and people’s moods change too. Some studies showed that people didn’t want to help others when they were too high or too low.
However, what we’re doing and how we think decide how strong the connection between weather and our mood is. A study by US researcher Matthew Keller found that warm and sunny weather improved moods only for people who spent more than 30 minutes outside. Good weather could make people in rooms feel worse, as they might feel unhappy about the fun outside.
(
C
) 1. Why did the writer ask questions at the beginning of the passage?A. To talk about the changes of feelings.
B. To tell us how to make a weather report.
C. To show how we use weather to describe moods.
D. To let us know the difference between weather and feelings.
(
B
) 2. What would happen to waiters in restaurants in Minnesota on sunny days?A. They would work harder. B. They would get more tips.
C. They would be more relaxed. D. They would feel uncomfortable.
(
A
) 3. What does the underlined word “they” in paragraph 3 refer to?A. Temperatures. B. Studies. C. Moods. D. Changes.
(
A
) 4. What is the best title for the passage?A. Weather and the changing moods B. Dark moods on sunny days
C. Dancing with the temperatures D. People with changing moods
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨和细节的理解能力。题目给出了一个关于天气和情绪关系的文章,并要求根据文章内容选择正确答案。
1. 第一题是推理判断题,需要理解文章开头提问的目的。文章开头通过提问引出主题,即我们如何用天气来描述情绪的变化。
2. 第二题是细节理解题,需要从文章中找到关于Minnesota餐馆服务员在晴天会发生什么的信息。
3. 第三题是代词指代题,需要确定第三段中划线的“they”指的是什么。根据上下文,可以推断出“they”指的是“temperatures”。
4. 第四题是主旨大意题,需要选择最能概括文章主题的标题。文章主要讨论了天气和情绪之间的关系,因此最佳标题应与此相关。
【答案】:
1. C
文章开头通过提问引出主题,即我们如何用天气来描述情绪的变化,因此答案为C,即展示我们如何用天气来描述情绪。
2. B
根据文章中的句子“For example, restaurants in Minnesota, USA, would receive more tips on sunny days.”可知,在晴朗的日子里,美国明尼苏达州的餐馆服务员会得到更多的小费,因此答案为B。
3. A
在第三段中,“Some studies showed that people didn't want to help others when they were too high or too low.”的“they”指的是“temperatures”,即温度过高或过低时,人们不愿意帮助他人。因此答案为A。
4. A
文章主要讨论了天气和情绪之间的关系,因此最佳标题为“Weather and the changing moods”,即天气和变化莫测的情绪。因此答案为A。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章主旨和细节的理解能力。题目给出了一个关于天气和情绪关系的文章,并要求根据文章内容选择正确答案。
1. 第一题是推理判断题,需要理解文章开头提问的目的。文章开头通过提问引出主题,即我们如何用天气来描述情绪的变化。
2. 第二题是细节理解题,需要从文章中找到关于Minnesota餐馆服务员在晴天会发生什么的信息。
3. 第三题是代词指代题,需要确定第三段中划线的“they”指的是什么。根据上下文,可以推断出“they”指的是“temperatures”。
4. 第四题是主旨大意题,需要选择最能概括文章主题的标题。文章主要讨论了天气和情绪之间的关系,因此最佳标题应与此相关。
【答案】:
1. C
文章开头通过提问引出主题,即我们如何用天气来描述情绪的变化,因此答案为C,即展示我们如何用天气来描述情绪。
2. B
根据文章中的句子“For example, restaurants in Minnesota, USA, would receive more tips on sunny days.”可知,在晴朗的日子里,美国明尼苏达州的餐馆服务员会得到更多的小费,因此答案为B。
3. A
在第三段中,“Some studies showed that people didn't want to help others when they were too high or too low.”的“they”指的是“temperatures”,即温度过高或过低时,人们不愿意帮助他人。因此答案为A。
4. A
文章主要讨论了天气和情绪之间的关系,因此最佳标题为“Weather and the changing moods”,即天气和变化莫测的情绪。因此答案为A。
查看更多完整答案,请扫码查看