第109页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
三、阅读理解
According to a study,the population of polar bears will drop seriously by the year:2080.The cause is melting sea ice.Without ice,the bears must walk on the bank which is away from their main food source.That means the animals will be in danger because of lacking food.
“ There's not enough food on land to support a polar bear population,” Doctor Smith,the study's lead writer said.Lack of food induces another problem.Mother bears may not be fat enough to produce milk for their babies.Some bear populations could stop having babies,leading to a rapid drop in numbers.
Arctic(北极的)sea ice usually melts in spring and summer,and then grows in winter.But now,the ice is taking longer to grow back.Weather reports say the Arctic is warming twice as fast as the rest of the planet.Ice here has reduced by 13% every 10 years since the 1970 s.The Arctic is home to about 26,000 polar bears.Scientists have known that the animals are in danger.
But the study also notes that it is still possible to slow down Arctic melting.The world can reduce the burning of fossil fuels(化石燃料)and greenhouse gas emissions (排放).“ Saving the polar bears is up to us.I believe that there is hope.But humans need to act quickly to turn that hope into a reality," Doctor Smith said.
(
A.A cookbook. B.A storybook.
C.An art magazine. D.A science magazine.
(
A.Because of greenhouse gas emissions.
B.Because of the burning of fossil fuels.
C.The sea ice in the Arctic is melting.
D.Mother bears stop having babies.
(
A.Causes. B.Prints. C.Reaches. D.Shuts.
(
A.In the South Pole. B.In the sea.
C.In the North Pole. D.On the earth.
According to a study,the population of polar bears will drop seriously by the year:2080.The cause is melting sea ice.Without ice,the bears must walk on the bank which is away from their main food source.That means the animals will be in danger because of lacking food.
“ There's not enough food on land to support a polar bear population,” Doctor Smith,the study's lead writer said.Lack of food induces another problem.Mother bears may not be fat enough to produce milk for their babies.Some bear populations could stop having babies,leading to a rapid drop in numbers.
Arctic(北极的)sea ice usually melts in spring and summer,and then grows in winter.But now,the ice is taking longer to grow back.Weather reports say the Arctic is warming twice as fast as the rest of the planet.Ice here has reduced by 13% every 10 years since the 1970 s.The Arctic is home to about 26,000 polar bears.Scientists have known that the animals are in danger.
But the study also notes that it is still possible to slow down Arctic melting.The world can reduce the burning of fossil fuels(化石燃料)and greenhouse gas emissions (排放).“ Saving the polar bears is up to us.I believe that there is hope.But humans need to act quickly to turn that hope into a reality," Doctor Smith said.
(
D
)1.Where is this passage most probably from?A.A cookbook. B.A storybook.
C.An art magazine. D.A science magazine.
(
C
)2.Why will polar bear populations drop seriously by 2080?A.Because of greenhouse gas emissions.
B.Because of the burning of fossil fuels.
C.The sea ice in the Arctic is melting.
D.Mother bears stop having babies.
(
A
)3.What does the underlined word “ induces " in paragraph 2 mean?A.Causes. B.Prints. C.Reaches. D.Shuts.
(
C
)4.Where is the polar bears' home according to paragraph 3?A.In the South Pole. B.In the sea.
C.In the North Pole. D.On the earth.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和词汇的掌握。题目给出了一个关于北极熊数量减少的研究描述,然后提出了四个问题,需要学生从文章中找到答案。
1. 第一题是推理判断题,需要学生判断文章的可能来源。根据文章的内容,可以推断出这篇文章最可能来自科学杂志,因为文章主要讨论了北极熊数量减少的科学研究。
2. 第二题是细节理解题,需要学生找出北极熊数量到2080年将大幅减少的原因。根据文章第一段的描述,原因是北极的海冰正在融化。
3. 第三题是词义猜测题,需要学生根据上下文猜测“induces”的意思。根据第二段的描述,缺乏食物会导致另一个问题,即母熊可能无法为幼崽产生足够的奶,因此可以推断出“induces”的意思是“导致”。
4. 第四题是细节理解题,需要学生找出北极熊的家在哪里。根据第三段的描述,北极是大约26000只北极熊的家园,因此可以得出答案。
【答案】:
1. D
2. C
3. A
4. C
这是一道英语阅读理解题,主要考查了学生对文章内容的理解和词汇的掌握。题目给出了一个关于北极熊数量减少的研究描述,然后提出了四个问题,需要学生从文章中找到答案。
1. 第一题是推理判断题,需要学生判断文章的可能来源。根据文章的内容,可以推断出这篇文章最可能来自科学杂志,因为文章主要讨论了北极熊数量减少的科学研究。
2. 第二题是细节理解题,需要学生找出北极熊数量到2080年将大幅减少的原因。根据文章第一段的描述,原因是北极的海冰正在融化。
3. 第三题是词义猜测题,需要学生根据上下文猜测“induces”的意思。根据第二段的描述,缺乏食物会导致另一个问题,即母熊可能无法为幼崽产生足够的奶,因此可以推断出“induces”的意思是“导致”。
4. 第四题是细节理解题,需要学生找出北极熊的家在哪里。根据第三段的描述,北极是大约26000只北极熊的家园,因此可以得出答案。
【答案】:
1. D
2. C
3. A
4. C
查看更多完整答案,请扫码查看