第136页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
一、图文匹配
1. ____
2. ____
3. ____
4. ____
5. ____
1. ____
D
It can burn trees and hurt animals, but firefighters work hard to stop the fire and save the forest.2. ____
C
It shakes the ground and destroys buildings. It makes people homeless because their houses are broken.3. ____
A
It can bring heavy rain and strong winds. It can destroy homes.4. ____
E
It happens when a car crashes into another or something else. People may get hurt.5. ____
B
It happens when there is too much water. It can wash away factories and houses.
答案:
【解析】:本题为图文匹配题,考查对自然灾害和意外事件描述的理解以及对应图片的识别。解题关键在于准确理解每个句子描述的事件,并与所给图片进行匹配。
1. “It can burn trees and hurt animals, but firefighters work hard to stop the fire and save the forest.”描述的是火灾,火灾会烧毁树木、伤害动物,对应图片D(有火焰和树木)。
2. “It shakes the ground and destroys buildings. It makes people homeless because their houses are broken.”描述的是地震,地震会震动地面、破坏建筑物,对应图片C(建筑物倒塌)。
3. “It can bring heavy rain and strong winds. It can destroy homes.”描述的是台风,台风会带来暴雨和强风,对应图片A(有狂风和暴雨)。
4. “It happens when a car crashes into another or something else. People may get hurt.”描述的是车祸,即汽车相撞或撞到其他东西,对应图片E(两车相撞)。
5. “It happens when there is too much water. It can wash away factories and houses.”描述的是洪水,洪水会冲走工厂和房屋,对应图片B(有大量水淹没房屋和汽车)。
【答案】:1. D;2. C;3. A;4. E;5. B
1. “It can burn trees and hurt animals, but firefighters work hard to stop the fire and save the forest.”描述的是火灾,火灾会烧毁树木、伤害动物,对应图片D(有火焰和树木)。
2. “It shakes the ground and destroys buildings. It makes people homeless because their houses are broken.”描述的是地震,地震会震动地面、破坏建筑物,对应图片C(建筑物倒塌)。
3. “It can bring heavy rain and strong winds. It can destroy homes.”描述的是台风,台风会带来暴雨和强风,对应图片A(有狂风和暴雨)。
4. “It happens when a car crashes into another or something else. People may get hurt.”描述的是车祸,即汽车相撞或撞到其他东西,对应图片E(两车相撞)。
5. “It happens when there is too much water. It can wash away factories and houses.”描述的是洪水,洪水会冲走工厂和房屋,对应图片B(有大量水淹没房屋和汽车)。
【答案】:1. D;2. C;3. A;4. E;5. B
二、完形填空
Mary and her parents were downstairs in the living room. Mary was looking through the windows at the endless rain outside. It had been raining non - stop for three days. She had never seen a storm this bad. It was making her 1. The wind roared and the rain 2 on the roof and windows. Dad was listening to a weather report on the radio 3 Mum was putting their important documents and disaster supplies into a bag.
" Mum, Dad, " said Mary suddenly, " I think we should leave here right away! "
" No, " said Dad. " It's too late! The radio 4 the city has already been flooded. "
" We can drive our car 5 the floodwater! Let's just leave! I'm really scared! " cried Mary.
" We can't do that, honey, " said Mum, " 6 the moving water could wash the car away! "
Mary walked to the door. She was curious to see how much water there was outside. " Don't open the door! " 7 Mum and Dad at the same time. " The water may flood in! "
Dad moved the dinner table against the door, in case the floodwater forced the door open. Mum waved to Mary to sit on the sofa. " Mary, don't worry. Everything's going to be OK, " she said 8, trying her best to comfort Mary. Her voice was calm, but Mary could 9 she was worried too.
Without saying a single word, Dad walked to the sofa, sat down and hugged his wife and daughter. The sudden silence in the house seemed to make the 10 and rain more frightening outside. What could they do?
( ) 1.
( ) 2.
( ) 3.
( ) 4.
( ) 5.
( ) 6.
( ) 7.
( ) 8.
( ) 9.
( ) 10.
Mary and her parents were downstairs in the living room. Mary was looking through the windows at the endless rain outside. It had been raining non - stop for three days. She had never seen a storm this bad. It was making her 1. The wind roared and the rain 2 on the roof and windows. Dad was listening to a weather report on the radio 3 Mum was putting their important documents and disaster supplies into a bag.
" Mum, Dad, " said Mary suddenly, " I think we should leave here right away! "
" No, " said Dad. " It's too late! The radio 4 the city has already been flooded. "
" We can drive our car 5 the floodwater! Let's just leave! I'm really scared! " cried Mary.
" We can't do that, honey, " said Mum, " 6 the moving water could wash the car away! "
Mary walked to the door. She was curious to see how much water there was outside. " Don't open the door! " 7 Mum and Dad at the same time. " The water may flood in! "
Dad moved the dinner table against the door, in case the floodwater forced the door open. Mum waved to Mary to sit on the sofa. " Mary, don't worry. Everything's going to be OK, " she said 8, trying her best to comfort Mary. Her voice was calm, but Mary could 9 she was worried too.
Without saying a single word, Dad walked to the sofa, sat down and hugged his wife and daughter. The sudden silence in the house seemed to make the 10 and rain more frightening outside. What could they do?
( ) 1.
C
( ) 2.
B
( ) 3.
D
( ) 4.
A
( ) 5.
C
( ) 6.
D
( ) 7.
A
( ) 8.
B
( ) 9.
D
( ) 10.
C
答案:
1. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. D
7. A
8. B
9. D
10. C
2. B
3. D
4. A
5. C
6. D
7. A
8. B
9. D
10. C
查看更多完整答案,请扫码查看