2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版》

Ⅴ. 完形填空
跨劳动 人与自我 「2025 江苏无锡锡山期末」
Money management skills are very important for us, so it's important for parents to 21 their children the value (价值) of money.
At what 22 should children be educated about money? Financial (金融的) experts (专家) agree that it's 23 too early to educate them about money. If children can learn about money at a young age, they will make good financial decisions when they grow older.
First, parents can begin teaching young children 24 to count (数) money. It is very important for young children.
Next, you can teach the value of 25. Once they learn that saving is a good idea and that it is 26 they should always do, their financial future will be brighter. For example, your children want a new 27. You can teach them to save part of their lucky money to buy that bike. At the same time, they still keep money for ice cream or for going to the cinema with their friends. 28, they will begin to understand (懂得) the value of both short-term saving and long-term saving.
Also, it's never too early to teach your children 29 ways to make money. For example, they can sweep the floor, wash the dishes and so on. Sit down with your children and talk with them about the ways they would like to make money. You'll be surprised and 30 when they will begin making.
Help your children plan their financial course in life, teach them basic money management skills, and their future will be brighter.
21. A. teach
B. learn
C. talk
D. prepare
22. A. subject
B. age
C. moment
D. place
23. A. always
B. seldom
C. sometimes
D. never
24. A. how
B. when
C. where
D. why
25. A. spending
B. making
C. saving
D. borrowing
26. A. anything
B. something
C. nothing
D. everything
27. A. eraser
B. pen
C. computer
D. bike
28. A. By the way
B. In this way
C. On the way
D. In no way
29. A. quiet
B. similar
C. difficult
D. different
30. A. afraid
B. interested
C. glad
D. angry
答案: 21. A 考查动词辨析。teach 教育;learn 学习;talk 谈论;prepare 准备。根据语境可知,此处表示父母使孩子懂得金钱的价值。故选 A。
22. B 考查名词辨析。subject 科目;age 年龄;moment 时刻;place 地点。本段最后一句话讲述如果孩子们在很小的时候就能了解金钱,那么他们长大后就会做出很好的财务决定。故此处是说对孩子进行关于金钱教育的年龄。故选 B。
23. D 考查副词辨析。由语境可知,金融专家赞成对孩子进行关于金钱的教育永远不嫌太早。always 总是;seldom 很少;sometimes 有时;never 从不。根据下文“Also, it's never too early to teach your children...ways to make money.”可知,此处是说对孩子进行关于金钱的教育永远不嫌太早。故选 D。
24. A 考查疑问词(连接副词)辨析。句意:首先,父母可以开始教孩子如何数钱。how to do sth. 如何做某事。故选 A。
25. C 考查动名词辨析。spend 花费;make 制作;save 储蓄,攒钱;borrow 借。根据下文讲述的攒钱是个好主意可知,此处是说父母教孩子明白攒钱的重要性。故选 C。
26. B 考查代词辨析。句意:一旦他们了解到储蓄是一个好主意,并且是他们应该经常做的事情,他们的财务前景就会更加光明。anything 任何事;something 某事;nothing 没什么;everything 一切。此处是肯定句,用代词 something。故选 B。
27. D 考查名词辨析。根据下文“You can teach them to save part of their lucky money to buy that bike.”可知,此处表示想要一辆自行车。故选 D。
28. B 考查介词短语辨析。句意:通过这种方式,他们将开始了解短期储蓄和长期储蓄的重要性。by the way 顺便说一下;in this way 用这种方法;on the way 在路上;in no way 绝不。故选 B。
29. D 考查形容词辨析。quiet 安静的;similar 相似的;difficult 困难的;different 不同的。下文讲述可以通过扫地、洗餐具等方式赚钱,故此处是说教孩子不同的赚钱方式。故选 D。
30. C 考查形容词辨析。afraid 害怕的;interested 感兴趣的;glad 高兴的;angry 生气的。句意:当他们将要开始赚钱时,你会感到惊讶和高兴。故选 C。
Ⅵ. 短文填空
阅读短文,从方框中选择适当的单词或短语,并用其正确形式填空。
another pound pay for expensive bank
There are many ways of 31
paying for
things. Old people usually use coins and notes when they go shopping. In China, we use RMB. We also call it "yuan". If you travel to 32
another
country, people there use different money. In the US, they use dollars. In the UK, they use 33
pounds
. In India, they use rupees, and in South Africa they use rands. For safety (安全), people often put money in 34
banks
. After that, bank cards are popular when people have to buy 35
expensive
things.
31. ____ 32. ____ 33. ____ 34. ____ 35. ____
答案: 31. paying for 结合所给词可知,pay for 表示“为……付款”,介词 of 后面的动词 pay 要用其动名词形式 paying。
32. another 根据下文介绍的多种国家的钱币可知,another 表示“另一个”。
33. pounds 根据常识可知,在英国人们使用英镑。用复数名词 pounds 表泛指。
34. banks 根据下文的银行卡可知,此处是说为了安全,人们经常把钱存在银行。可数名词 bank 意为“银行”,其前没有任何限定词,因此要用名词复数形式 banks。
35. expensive 结合所给词可知,expensive 表示“昂贵的”,作定语修饰名词 things。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭