第63页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Ⅴ. 阅读理解
[2024 江苏扬州江都邵樊片月考]
I have a friend. Her name is Li Yun. She is in Beijing, China. She is 12. Her father is from England and her mother is from China. Li Yun likes eating Chinese food. She is very healthy. How does she keep healthy?
First, she doesn't go to bed late. We students need much sleep every day. Some students watch TV or play computer games in the evening, so they go to bed late. It's not a good habit.
Second, Li Yun eats all kinds of food. My sister only likes to eat vegetables, because she doesn't want to be fat. This is not healthy. Li Yun eats meat and vegetables and she is not fat. A healthy eating habit is really useful.
Third, she is a happy girl. We all have some difficult times. But you can always see her smile ( 微笑 ). That is the key to being a nice and happy student. It also helps her keep healthy.
Let's go to bed early, eat healthy food and be happy and healthy students!
22. What do students need every day according to Paragraph 2 ( 第二段 )?
A. Chinese food.
B. Vegetables.
C. Much sleep.
D. Meat.
23. What does the writer's sister like to eat?
A. Vegetables.
B. Beef.
C. Apples.
D. Rice.
24. 新中考
文章结构题 Which of the following best shows the structure ( 结构 ) of the passage?


25. What can we get from the passage?
A. Li's father is Chinese.
B. Li has some difficult times.
C. Li doesn't like Chinese food.
D. Li is excited every day.
[2024 江苏扬州江都邵樊片月考]
I have a friend. Her name is Li Yun. She is in Beijing, China. She is 12. Her father is from England and her mother is from China. Li Yun likes eating Chinese food. She is very healthy. How does she keep healthy?
First, she doesn't go to bed late. We students need much sleep every day. Some students watch TV or play computer games in the evening, so they go to bed late. It's not a good habit.
Second, Li Yun eats all kinds of food. My sister only likes to eat vegetables, because she doesn't want to be fat. This is not healthy. Li Yun eats meat and vegetables and she is not fat. A healthy eating habit is really useful.
Third, she is a happy girl. We all have some difficult times. But you can always see her smile ( 微笑 ). That is the key to being a nice and happy student. It also helps her keep healthy.
Let's go to bed early, eat healthy food and be happy and healthy students!
22. What do students need every day according to Paragraph 2 ( 第二段 )?
A. Chinese food.
B. Vegetables.
C. Much sleep.
D. Meat.
23. What does the writer's sister like to eat?
A. Vegetables.
B. Beef.
C. Apples.
D. Rice.
24. 新中考
文章结构题 Which of the following best shows the structure ( 结构 ) of the passage?
25. What can we get from the passage?
A. Li's father is Chinese.
B. Li has some difficult times.
C. Li doesn't like Chinese food.
D. Li is excited every day.
答案:
22.C 细节理解题。根据第二段中“We students need much sleep every day.”可知,学生每天需要很多睡眠。故选C。23.A 细节理解题。根据第三段中“My sister only likes to eat vegetables”可知,作者的妹妹喜欢吃蔬菜。故选A。24.D 文章结构题。通读全文可知,第一段介绍了李云的基本信息;第二至四段介绍了她保持健康的三种方法;第五段发出号召。文章的结构为“总—分—总”。故选D。25.B 推理判断题。根据第四段第二句“We all have some difficult times.”可知,所有人都会有困难时期,所以李云也会有困难时期。故选B。
Ⅵ. 短文填空
[2025 江苏扬州梅岭中学月考]
根据短文内容和首字母提示写出单词。
A healthy diet is important for a student. Sweet food gives students energy, but it's not good for health
Wang Liang is a student. He likes studying and he is good at all his
He is fat now and doesn't have enough
26. ____ 27. ____ 28. ____ 29. ____ 30. ____ 31. ____ 32. ____ 33. ____ 34. ____ 35. ____
[2025 江苏扬州梅岭中学月考]
根据短文内容和首字母提示写出单词。
A healthy diet is important for a student. Sweet food gives students energy, but it's not good for health
because
there is too much sugar in it. Students need to eat more fruit and vegetables if they want to keep fit
. Also they need to do more exercise.Wang Liang is a student. He likes studying and he is good at all his
lessons
. After class, he likes chatting with his friends on the Internet
. He doesn't have a healthy diet or lifestyle. He has Coke and hamburgers for breakfast
. He always eats hamburgers for lunch. He likes eating
noodles or cakes for dinner. He hates to eat vegetables and never does exercise, so he isn't strong. He wants to play basketball, but he can't
run fast.He is fat now and doesn't have enough
energy
to study. So the teacher advises ( 建议 ) him to change
his lifestyle now. He also plans
to go running every morning.26. ____ 27. ____ 28. ____ 29. ____ 30. ____ 31. ____ 32. ____ 33. ____ 34. ____ 35. ____
答案:
26.because 后面的从句表示原因,because 意为“因为”,引导原因状语从句。27.fit 根据“Students need to eat more fruit and vegetables...”可知,学生如果想要保持健康,需要多吃水果和蔬菜。keep fit 保持健康。28.lessons 根据“He likes studying”可知,他擅长所有课程。可数名词 lesson 意为“课程”,all 后跟可数名词,需要用复数形式。故填 lessons。29.Internet 此处是指在网上和朋友聊天。on the Internet 在网上。30.breakfast 根据下文“He always eats hamburgers for lunch.”可知,此处是介绍早餐所吃的食物,breakfast 早餐。31.eating 根据“noodles or cakes”可知,是指吃面条或蛋糕,动词 eat 意为“吃”;like doing sth.意为“喜欢做某事”。故填 eating。32.can't 根据 but 可知,此处是说他想打篮球,但是跑不快。can't 意为“不能”。33.energy 根据“He is fat now”以及首字母提示可知,此处是说他没有足够的精力学习,不可数名词 energy 意为“精力”。34.change 结合语境可知,此处是指老师建议他改变生活方式。动词 change 意为“改变”,不定式符号 to 后跟动词原形。故填 change。35.plans 根据“He also...to go running every morning.”及首字母提示可知,此处指他计划每天早上去跑步。plan to do sth.意为“计划做某事”,主语 He 是第三人称单数,时态为一般现在时,谓语动词用第三人称单数形式。故填 plans。
查看更多完整答案,请扫码查看