第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
1. Where are the children in the picture?

A.In a classroom.
B.In a hall.
C.In a library.
D.In a gym.
A.In a classroom.
B.In a hall.
C.In a library.
D.In a gym.
答案:
B 句意:图片中的孩子们在哪里?根据图片可知,孩子们在礼堂。hall 意为“礼堂”。故选 B。
2. Our school looks so
A.clean
B.bright
C.long
D.small
B
because there are five big windows in the wall.A.clean
B.bright
C.long
D.small
答案:
B 根据“because there are five big windows in the wall”可知,教室是明亮的。故选 B。
3. —Do you see the movie The Volunteers : The Battle of Life and Death (《志愿军:存亡之战》)?
—Yes, I
A.very
B.only
C.really
D.even
—Yes, I
C
like the film. It makes me know our happy life today doesn't come easily.A.very
B.only
C.really
D.even
答案:
C 句意:——你看电影《志愿军:存亡之战》了吗?——是的,我很喜欢这部电影。它让我知道我们今天的幸福生活来之不易。very 非常;only 仅仅;really 的确;even 甚至。故选 C。
4. —Do you know The World Games 2025 will ______ in Chengdu?
—Yes, and the mascots(吉祥物), “Shu Bao” and “Jin Zai” are very lovely.
A.take apart
B.take care
C.take part in
D.take place
—Yes, and the mascots(吉祥物), “Shu Bao” and “Jin Zai” are very lovely.
D
A.take apart
B.take care
C.take part in
D.take place
答案:
D 句意:——你知道 2025 年世界运动会将在成都举行吗?——是的,吉祥物“蜀宝”和“锦仔”都很可爱。take apart 拆开;take care 当心;take part in 参加;take place 发生,举行。故选 D。
5. —Miss Mao teaches ______ English this term.
—You're lucky. ______ is a very good teacher.
A.our; She
B.us; He
C.us; She
D.ours; He
—You're lucky. ______ is a very good teacher.
C
A.our; She
B.us; He
C.us; She
D.ours; He
答案:
C 句意:——毛老师这学期教我们英语。——你们很幸运。她是一位非常好的老师。our 我们的(形容词性物主代词);ours 我们的(名词性物主代词);us 我们(宾格);she 她;he 他。teaches 后接人称代词宾格,第一空应该用 us;第二空指代上文的 Miss Mao,为女性,应用 She。故选 C。
Ⅱ. 完形填空(每小题 1 分,共 10 分)
Hello! Welcome to our school. My name is Lisa and I'm your ______ today. Let me ______ you around our school now. Let's begin the tour (游览).
This is the school hall. It is ______ big. We have the New Year's party here every year. The building on its right is the ______ building. Many teachers work in it every day. Our classroom building is next to the teachers' building. There are 36 ______ and tidy classrooms in it. My classroom is on the third floor. We ______ a lot of time in the classroom every day. The school library is behind the classroom building. You can see a lot of ______ in it. And the bookcases are full of all kinds of books. Look! There is a tall building. Its colour is ______. So we often call it “Red Building”. It is the art building. You can see many nice ______ in it.
Oh, it's time for lunch. Let's go to the dining hall to have some ______ food now. Then we can continue(继续) to visit other places of our school in the afternoon.
6. A. guide
B. teacher
C. doctor
D. classmate
7. A. tell
B. show
C. spell
D. hike
8. A. also
B. always
C. really
D. often
9. A. art
B. computer
C. teachers'
D. classroom
10. A. long
B. short
C. small
D. clean
11. A. spend
B. watch
C. see
D. take
12. A. bookcases
B. volleyballs
C. boards
D. labs
13. A. green
B. brown
C. blue
D. red
14. A. bats
B. pictures
C. books
D. blackboards
15. A. important
B. interesting
C. delicious
D. happy
Hello! Welcome to our school. My name is Lisa and I'm your ______ today. Let me ______ you around our school now. Let's begin the tour (游览).
This is the school hall. It is ______ big. We have the New Year's party here every year. The building on its right is the ______ building. Many teachers work in it every day. Our classroom building is next to the teachers' building. There are 36 ______ and tidy classrooms in it. My classroom is on the third floor. We ______ a lot of time in the classroom every day. The school library is behind the classroom building. You can see a lot of ______ in it. And the bookcases are full of all kinds of books. Look! There is a tall building. Its colour is ______. So we often call it “Red Building”. It is the art building. You can see many nice ______ in it.
Oh, it's time for lunch. Let's go to the dining hall to have some ______ food now. Then we can continue(继续) to visit other places of our school in the afternoon.
6. A. guide
B. teacher
C. doctor
D. classmate
7. A. tell
B. show
C. spell
D. hike
8. A. also
B. always
C. really
D. often
9. A. art
B. computer
C. teachers'
D. classroom
10. A. long
B. short
C. small
D. clean
11. A. spend
B. watch
C. see
D. take
12. A. bookcases
B. volleyballs
C. boards
D. labs
13. A. green
B. brown
C. blue
D. red
14. A. bats
B. pictures
C. books
D. blackboards
15. A. important
B. interesting
C. delicious
D. happy
答案:
6.A 考查名词辨析。根据下文“Let's begin the tour.”可知,Lisa 担任导游。故选 A。7.B 考查动词辨析。根据下文“Let's begin the tour.”可知,此处表示“带领”。show sb. around (sth.)意为“带领某人参观(某地)”。故选 B。8.C 考查副词辨析。根据下文“We have the New Year's party here every year.”可知,这个学校礼堂很大。副词 really 意为“的确”,修饰形容词 big。故选 C。9.C 考查名词所有格。根据下文“Many teachers work in it every day. Our classroom building is next to the teachers' building.”可知,这是教师的办公楼。故选 C。10.D 考查形容词辨析。此处表示“干净”、整洁的教室。故选 D。11.A 考查动词辨析。这里表示我们每天在教室里度过很多时间,spend 意为“度过”,符合语境。故选 A。12.A 考查名词辨析。根据下文“And the bookcases are full of all kinds of books.”可知,此处表示你可以在里面看到很多书架。故选 A。13.D 考查形容词辨析。根据下文“So we often call it‘Red Building’.”可知,这个建筑是红色的。故选 D。14.B 考查名词辨析。根据上文“It is the art building.”可知,艺术楼里通常有很多画作。故选 B。15.C 考查形容词辨析。此处修饰后面的名词 food,形容词 delicious“美味的”符合语境。故选 C。
16. In how many ways are schools all the same?
17. If a student's home is too far from his school, his teachers can give lessons ______ according to the text.
18. The underlined(画线的) word means “______” in Chinese.
19. The writer writes the passage to tell us ______.
A
17. If a student's home is too far from his school, his teachers can give lessons ______ according to the text.
C
18. The underlined(画线的) word means “______” in Chinese.
C
19. The writer writes the passage to tell us ______.
D
答案:
16.A 细节理解题。根据第二段中“But they are all the same in one way. Schools are where children go to learn.”可知,学校在一个方面是相同的,即学校是孩子学习的地方。故选 A。17.C 细节理解题。根据第三段中“In some places, children live too far. Teachers give lessons by using computers.”可知,一些学生住得离学校太远,老师会使用电脑来上课。故选 C。18.C 词义猜测题。根据“English and Chinese”可知,英语、汉语都是语言,故可猜测 languages 意为“语言”。故选 C。19.D 写作目的题。通读全文内容可知,文章介绍了多种类型的学校。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看