第90页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
1. 「2023 江苏镇江中考改编」There
A.is
B.are
C.was
D.were
B
many modern high - speed railways(铁路) in Jiangsu and they help people travel easily.A.is
B.are
C.was
D.were
答案:
B 句意:江苏有许多现代化的高速铁路,它们帮助人们更方便地旅行。分析句子结构可知,此处使用there be结构表示"有";由help可知,句子时态为一般现在时,railways 是可数名词复数,因此 be 动词用 are。故选 B。
2. —Is there ______ water in the glass?
—Yes. There is ______.
A.some; any
B.any; some
C.some; some
D.any; any
—Yes. There is ______.
B
A.some; any
B.any; some
C.some; some
D.any; any
答案:
B some 通常用于肯定句中;any 通常用于否定句或疑问句中。上句为疑问句,故用 any;下句为肯定句,故用 some。故选 B。
3. —Would you like to drink ______ juice, Alice?
—Yes, I’d love to. But I can’t find ______ in the glass. It’s empty.
A.some; some
B.some; any
C.any; some
D.any; any
—Yes, I’d love to. But I can’t find ______ in the glass. It’s empty.
B
A.some; some
B.some; any
C.any; some
D.any; any
答案:
B some 通常用于肯定句中和表示建议或请求并希望得到肯定回答的疑问句中;any 通常用于否定句和疑问句中。问句是表示建议并希望得到肯定回答的疑问句,故用 some;答语第二句是否定句,应该用any。故选 B。
4. —Excuse me. Is there a bus to the Olympic Center?
—
A.Yes, it is
B.Yes, there is
C.No, it isn’t
D.No, there isn’t
—
B
. You can take Bus No. 111.A.Yes, it is
B.Yes, there is
C.No, it isn’t
D.No, there isn’t
答案:
B 句意:——打扰了。请问有去奥林匹克中心的公共汽车吗?——是的,有。你可以乘坐 111 路公共汽车。根据答语"You can take Bus No. 111."可知此处用肯定回答。用 there be 结构提问,还用 there be 结构回答。故选 B。
5. 找出画线部分读音与其余三个不同的单词
A.cost
B.salt
C.photos
D.banks
C
A.cost
B.salt
C.photos
D.banks
答案:
C 选项 A、B、D 中 s 的发音为清辅音/s/;选项 C 中 s的发音为浊辅音/z/。故选 C。
6. Are
7. I want to
8. The
9. Daniel plans to put
10. There
there any strawberries
in the fridge?7. I want to
save some money
to buy my father a tie as
the Father’s Day present/gift
.8. The
bookshop
isn’t far away from
the museum.9. Daniel plans to put
the rest
of his pocket money
into his bank account.10. There
is an eraser
and two notebooks
in the bag.
答案:
6. there any strawberries 7. save some money;as;present/gift 8. bookshop;far away from 9. the rest;pocket money 10. is an eraser;notebooks
Ⅲ. 短文填空
「2025 江苏盐城盐都期末」
根据短文内容和首字母提示完成短文。
Hi, everyone! I’m Thomas from London. My family m 11 buy things in different ways.
My mother does most of the shopping at home. She likes shopping o 12 because she thinks it is p 13 and can save much money. She buys food, clothes, books and many other things on shopping apps. She also likes going to the m 14 with her friends at weekends. She says it’s a good way to spend her free time and have great f 15.
My grandparents are over 60 years old. They don’t like to go far away to shop, because it’s t 16. So they like teleshopping(远程购物)—watching TV and b 17 things by phone. They watch TV advertisements(广告) and buy what they like. But they o 18 get bad things. Sometimes the bad things are e 19 and they cost my grandparents too much money.
My brother is a college(大学) student. He doesn’t have much money. There is a buying and selling noticeboard at his college. He can always get what he l 20 at very good prices(价格) there. He gets many CDs of his favourite singers in this way.
11.
16.
「2025 江苏盐城盐都期末」
根据短文内容和首字母提示完成短文。
Hi, everyone! I’m Thomas from London. My family m 11 buy things in different ways.
My mother does most of the shopping at home. She likes shopping o 12 because she thinks it is p 13 and can save much money. She buys food, clothes, books and many other things on shopping apps. She also likes going to the m 14 with her friends at weekends. She says it’s a good way to spend her free time and have great f 15.
My grandparents are over 60 years old. They don’t like to go far away to shop, because it’s t 16. So they like teleshopping(远程购物)—watching TV and b 17 things by phone. They watch TV advertisements(广告) and buy what they like. But they o 18 get bad things. Sometimes the bad things are e 19 and they cost my grandparents too much money.
My brother is a college(大学) student. He doesn’t have much money. There is a buying and selling noticeboard at his college. He can always get what he l 20 at very good prices(价格) there. He gets many CDs of his favourite singers in this way.
11.
members
12. online
13. popular
14. mall
15. fun
16.
tiring
17. buying
18. often
19. expensive
20. likes
答案:
11. members 12. online 13. popular 14. mall 15. fun 16. tiring 17. buying 18. often 19. expensive 20. likes
查看更多完整答案,请扫码查看