第89页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
22. Sometimes money disappears so quickly maybe because ____.
23. Every month Daniel’s family can get ____.
24. Daniel’s family will pay ____ for food this month.
25. Daniel’s family will spend the most money on ____ this month.
B
23. Every month Daniel’s family can get ____.
C
24. Daniel’s family will pay ____ for food this month.
D
25. Daniel’s family will spend the most money on ____ this month.
C
答案:
22.B 细节理解题。根据文章第一段第一、二句可知,钱消失得如此快,可能是因为我们没有做好预算。故选 B。23.C 细节理解题。根据文章第二段最后一句可知,丹尼尔一家的月收入是 6000 元。故选 C。24.D 数字计算题。根据文章第二段最后一句可知,丹尼尔一家的月收入是 6000 元。根据图表可知,这个月需要花收入的 20%来买食物,因此买食物的钱为:6000×20% = 1200(元)。故选 D。25.C 细节理解题。根据图表可知,住房占收入的 30%,它的花费是最多的。故选 C。
Ⅵ. 阅读还原
「2025 江苏句容期末」
根据短文内容,从下面方框中选出恰当的句子补全短文,有两个选项是多余的。
How do children get and use their pocket money (零花钱)?
26
How much money do I have? Where should I spend my money? 28
A. People have a lot of money.
B. Many children may have the same questions.
C. Also, people start saving money now.
D. And then they may use their money wisely.
E. In some countries, people often sell some of their old things.
F. A good plan can make them have the better understanding (理解) of money.
G. Some children help their parents wash cars or do some housework to get money.
「2025 江苏句容期末」
根据短文内容,从下面方框中选出恰当的句子补全短文,有两个选项是多余的。
How do children get and use their pocket money (零花钱)?
26
E
So children often put the old toys in front of their houses. If someone buys them, they can get some money. 27 G
Children may also get pocket money in other ways, and they should know how to use it.How much money do I have? Where should I spend my money? 28
B
They can make plans and try to decide whether to spend the money or save it. 29 F
And it’s a good thing for children to start making decisions about money by themselves. What’s more, children can make a note of using money in the diary (日记). It can help children know where their money goes. 30 D
Do you have any good ideas of using pocket money?A. People have a lot of money.
B. Many children may have the same questions.
C. Also, people start saving money now.
D. And then they may use their money wisely.
E. In some countries, people often sell some of their old things.
F. A good plan can make them have the better understanding (理解) of money.
G. Some children help their parents wash cars or do some housework to get money.
答案:
26.E 下文讲述孩子们经常把旧玩具放在他们的房子前面,如果人们买的话,他们就能得到一些钱。故 E 项(在一些国家,人们经常出售他们的一些旧东西)符合语境。27.G 下文讲述孩子们也可以通过其他方式获得零花钱,故此处是介绍孩子们获得零花钱的方式。故 G 项(有些孩子帮助他们的父母洗车或做一些家务来赚钱)符合语境。28.B 根据上文提的两个问题可知,B 项(许多孩子可能有同样的问题)符合语境。29.F 上文讲述他们可以制订计划,并决定是花钱还是存钱。故此处是说制订计划。因此 F 项(一个好的计划可以使他们对金钱有更好的理解)符合语境。30.D 上文讲述在日记上记账可以帮助孩子们知道他们的钱花到哪里去了。故此处是介绍记账的好处,故 D 项(然后他们可能会明智地使用他们的钱)符合语境。
查看更多完整答案,请扫码查看