2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版》

1. —Do you have ______ volleyball?
—Yes, I do. Let’s play ______ volleyball.
A

A.a;/
B.a;a
C./;a
D./;/
答案: 1.A 第一空泛指一个排球,且 volleyball 的发音以辅音音素开头,故用不定冠词 a;动词 play 意为“参加(体育活动、比赛等)”,与球类名词连用时,球类名词前不加冠词。故选 A。易错警示 球类名词跟在 play 后面时,通常不加冠词,但是在泛指一个球时,需要用不定冠词 a 或 an,如果是特指某一个球或某一些球时,需要用定冠词 the。
2. —Sandy, how about going to the ______?
—Sounds great! I want to know more things in the past.
A

A.museum
B.zoo
C.cinema
D.hospital
答案: 2.A museum 博物馆; zoo 动物园; cinema 电影院; hospital 医院。根据“I want to know more things in the past.”可知,想了解过去的事情应该去博物馆。故选 A。
3. I have to
change
my travel plan because of the bad weather.
A.fix
B.join
C.make
D.change
答案: 3.D fix 修理; join 参加; make 制作; change 改变。根据“...because of the bad weather.”可知,由于天气不好,我需要改变我的旅游计划。故选 D。
4. —______ Tom in the English Club?
—Yes, but he ______ go there very often.
D

A.Does;doesn’t
B.Does;isn’t
C.Is;does
D.Is;doesn’t
答案: 4.D 根据主语 Tom 后面无动词,可判断第一空用 be 动词;根据答语中的 but 可知,前后内容为转折关系,所以应该表达的是 Tom 参加英语俱乐部,但是不常去那里;谓语动词 go 是实义动词,使用 doesn't 构成否定句。故选 D。
—The company introduced its first tri - folding (三折叠) smartphone in September 2024.
B
. I also read the introduction on the internet.
A.That’s all right
B.Sounds great
C.Good luck
D.Have fun
答案: 5.B 上句意为“这家公司在 2024 年 9 月推出了其首款三折叠智能手机”。根据下句“I also read the introduction on the internet.”可知,说话者认为上文的信息内容听起来很棒。Sounds great.听起来很棒。故选 B。
Ⅱ. 完形填空(每小题1分,共10分)
[2024江苏南京外国语学校月考]
I have a good friend. ______ name is Peter. We study in a middle school in Beijing. We are in the same class. He sits in front of ______. His favourite lesson is Music. He ______ many CDs. He ______ listening to music very much. He likes playing football, too. ______ school we often play football in the playground. He is very helpful. We often ______ each other.
Peter is not ______. He is from England. He comes to Beijing ______ his family. His father is a doctor and his mother is a nurse. They work from Monday ______ Friday. At weekends, his mother likes shopping and his father likes fishing. Sometimes they go to the park. They all like Chinese food. They ______ very happy.
6. A. He
B. His
C. She
D. Her
7. A. I
B. my
C. mine
D. me
8. A. have
B. has
C. there is
D. there are
9. A. like
B. likes
C. doesn’t like
D. don’t like
10. A. On
B. With
C. After
D. About
11. A. want
B. help
C. teach
D. have
12. A. England
B. Chinese
C. English
D. China
13. A. from
B. on
C. with
D. for
14. A. in
B. to
C. with
D. of
15. A. be
B. am
C. is
D. are
答案: 6.B 空格处应用形容词性物主代词修饰其后的名词 name。由 Peter 可知选 B。7.D 介词 of 后用人称代词的宾格形式。故选 D。8.B 表示“某人有某物”,动词用 have,主语 He 是第三人称单数,故谓语动词也用第三人称单数形式。故选 B。9.B 根据上文中的“His favourite lesson is Music.”以及下文中的“He likes playing football, too.”可知,他喜欢听音乐。主语 He 是第三人称单数,谓语动词也用第三人称单数形式。故选 B。10.C 此处是说他们放学后经常一起在操场上踢足球,固定短语 after school 意为“放学后”。故选 C。11.B 根据上文中的“He is very helpful.”可知,此处是说他们经常互相帮助。故选 B。12.B 根据下文中的“He is from England.”可知,此处是说彼得不是中国人。故选 B。13.C 根据语境可知,此处是说他和他的家人一起来到北京,介词 with 意为“和”。故选 C。14.B 句意:他们从星期一到星期五工作。from...to...意为“从……到……”。故选 B。15.D 本句的主语为 They,故其后的 be 动词用 are。故选 D。
Ⅲ. 阅读理解(每小题2分,共10分)
[2025江苏江阴期中]
“What’s your favourite sport, Mike?” Ms. Smith asks.
Mike thinks for a moment. Everyone in the class is looking at him. He is nervous(紧张的). He needs a good answer. “I like football.”
Everyone smiles. A few students say, “I like football, too!”
That is a safe answer. Mike really likes hockey, but no one else in the class likes it. He wishes he can be honest, but he worries about what they will say. They will say things like, “Hockey? Why?” or “What is that?” They don’t know about it.
Mike comes from Maryland. Most kids there like hockey. But here in Florida, kids love football. He doesn’t really understand why they don’t like hockey.
He asks his dad when he gets home. “Why don’t the kids here like hockey?”
His dad smiles. “Their families grow up(长大) watching football. They like football. We grow up watching hockey, so we like hockey.”
“They are so similar(相似的).”
“Why don’t you invite some kids to watch the next game?” Dad asks. “We will take them with us.”
Mike does that. He asks his friends Dave and Tommy. They do not know about hockey. They never watch a hockey game before. They are excited to watch it.
At the game, they have hot dogs and cola. They watch a hockey game. Dave and Tommy ask Mike many questions about the rules and the teams. They watch with great interest. All of them have fun.
The next time at school when Ms. Smith asks Mike what his favourite sport is, he says, “Hockey.”
Dave and Tommy smile and say, “We like hockey, too!”
Mike is happy. He likes it when other people like the things he likes. He has friends who understand him.
16. Which is the right order (顺序) according to the story?
①Mike is nervous in class.
②Mike is asking his dad for help.
③Mike’s friends say they like hockey too.
④Mike invites friends to watch a hockey game.
A. ④②③①
B. ④③②①
C. ①③②④
D. ①②④③
17. How do Dave and Tommy feel after watching the hockey game?
A. Sad.
B. Nervous.
C. Happy.
D. Angry.
18. What does the underlined word “honest” in Paragraph 4 mean?
A. 诚实的
B. 善良的
C. 热情的
D. 果断的
19. Why doesn’t Mike tell his true feeling at first?
A. Because he likes football better than hockey.
B. Because he is afraid other students don’t understand him.
C. Because he thinks football is a very popular sport.
D. Because he thinks nobody likes football in his class.
20. What’s the best title(标题) of the passage?
A. A kind father
B. A popular sport
C. Mike and his friends
D. Mike’s favourite sport
答案: 16.D 事件排序题。根据文章内容可知,迈克的老师在班上问他喜欢的运动,他很紧张→迈克回到家求助他爸爸→迈克邀请朋友看冰球比赛,他们都很兴奋→迈克的朋友说他们也喜欢冰球。由此可知,正确顺序为①②④③。故选 D。17.C 细节理解题。根据“They watch with great interest. All of them have fun.”可知,戴夫和汤米看完冰球比赛后非常开心。故选 C。18.A 词义猜测题。根据上文可知,迈克因为担心同学们会不理解他喜欢冰球,所以说他喜欢足球,但是他又希望自己是诚实的。由此可推断出 honest意为“诚实的”。故选 A。19.B 推理判断题。根据“Mike really likes hockey, but no one else in the class likes it. He wishes he can be honest, but he worries about what they will say.”可推断,迈克起初没有说出自己真实的爱好是因为他害怕其他同学不理解。故选 B。20.D 标题归纳题。通读全文可知,本文主要是围绕迈克最喜欢的运动展开,因此判断 D 项“迈克最喜欢的运动”可作为最好的文章标题。故选 D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭