2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版》

Ⅰ.根据句意及汉语提示或首字母提示写出单词
1. These kinds of plants
grow
(生长) in the northern part of our country.
2. It's our
duty
(责任) to keep the classroom clean.
3. It is raining heavily
outside
(在外面). We have to stay at home.
4. One tree can't make a forest, so we need
teamwork
.
5. The Yangtze River Delta(长江三角洲) is a very rich
area
in China.
答案: 1 grow 2 duty 3 outside 4 teamwork 5 area
6. It's
tiring
(tire) to run for a long time.
7. China's first AI host (主持) can learn from
videos
(video). It speaks Chinese as well as a real host.
8. I think you will do
better
(well) in your English if you read more and speak more.
9. It is fun to learn how
to pick
(pick) apples on the farm.
10. The best way to keep healthy is by
doing
(do) exercise.
答案: 6 tiring 7 videos 8 better 9 to pick 10 doing
11. Deng Qingming, an astronaut (宇航员) of Shenzhou-15, made his dream come true
C
many years' hard work.
A.without
B.in
C.through
D.on
答案: C 句意:邓清明,神舟十五号的一名宇航员,通过多年的努力工作实现了他的梦想。介词through意为"通过,凭借",符合语境。故选C。
12. Don't stand
B
the classroom. It's too cold.
A.inside
B.outside
C.beside
D.behind
答案: B 根据"It's too cold."可知,此处表示"不要站在教室的外面"。介词outside意为"在……外面",符合语境。故选B。
13. [2023 江西中考] —Be
D
, please! Your sister is reading a book.
—All right! I will.

A.happy
B.crazy
C.honest
D.quiet
答案: D happy幸福的;crazy疯狂的;honest诚实的;quiet安静的。根据语境可知选D。
14. —Why can't you go to the farm with us, Amy?
—My mum is ill, and I have to ____ her at home.
C

A.take part in
B.take apart
C.take care of
D.take place
答案: C take part in参加;take apart拆开;take care of照顾;take place发生。根据"My mum is ill"可知,妈妈生病了,所以我要在家照顾她。故选C。
15. —
C
new is sweeping the internet these days!
—You mean Sora? It can make videos according to people's instructions.
A.Nothing
B.Anything
C.Something
D.Everything
答案: C 句意:——最近有新事物正在网络上风靡!——你是说Sora吗?它可以根据人们的指令来制作视频。根据答语可知,空格处指代的是某事物。something意为"某物",通常用于肯定句中。故选C。
16. We can
take part in activities
to make friends at school.
17. The students
take turns to clean
the classroom
in groups
every week.
18. Every morning after I get up, I first
sweep the floor
and then
empty the bin
.
19. I will read more books and
try/do my best
to write
better
articles this term.
答案: 16.take part in activities 17.take turns to clean;in groups 18.sweep the floor;empty the bin 19.try/do my best;better
Ⅴ.完形填空
[2025 江苏常州五校联考期中]
We go on a school trip every year. This year it is from November 29th to 30th. We have lots of 20 during the two days. We camp, study with students from other schools in a small town and visit some museums. But the most exciting activity for me is 21 lunch.
We get to the campsite (野营地) 22 11:00 a.m. The guide tells us, "This is the place where we will make our lunch today. There isn't any meat for you. There are 23 cabbages, potatoes and some other vegetables. There is also some flour (面粉). Now, let's do it in different 24!" "Oh, no! Why do we have to do that?" a 25 student shouts. "Now I am so hungry and I don't want to do anything!"
Many students shout like 26. But we have to start, or we will have nothing to eat. There is only one cook in our group—that fat student, 27 others don't cook before. He makes pancakes for us. Half an hour later, the pancakes are ready. "Wow! They 28 delicious!" I say. The others in my group get the pancakes and eat them quickly. However, we aren't full because the cook doesn't make enough pancakes for us. During the activity, we learn an important 29 —we must learn to make food by ourselves from now on.
20. A. meetings
B. subjects
C. problems
D. activities
21. A. watching
B. selling
C. making
D. buying
22. A. for
B. on
C. in
D. at
23. A. hardly
B. always
C. only
D. even
24. A. ideas
B. ways
C. kinds
D. groups
25. A. thin
B. tall
C. fat
D. short
26. A. her
B. you
C. us
D. him
27. A. because
B. but
C. when
D. so
28. A. touch
B. taste
C. cook
D. sound
29. A. event
B. duty
C. lesson
D. news
答案: 20.D 根据下文介绍的多种活动内容可知,此处是说学校开展了很多活动。故选D。
21.C 根据下文介绍的做午餐的经历可知,此句意为"但对我来说最令人兴奋的活动是做午餐"。make lunch意为"做午餐"。故选C。
22.D 此空位于具体的时刻"11:00 a.m."之前,应用介词at表示"在"。故选D。
23.C 根据上文"There isn't any meat for you."可知,此句意为"只有卷心菜、土豆和一些其他蔬菜"。副词only意为"只有"符合句意。故选C。
24.D 根据下文"There is only one cook in our group"可知,此处是说分小组来做饭。故选D。
25.C 根据下文"There is only one cook in our group—that fat student."可知,这是个胖学生。故选C。
26.D 此处是指很多学生都像上文的那个胖学生一样喊叫。根据下文"He makes pancakes for us."可知,这个胖学生是男生。故选D。
27.A 句意:我们组里只有一个厨师——那个胖学生,因为其他人以前没做过饭。空前讲述了结果,空后说明原因,应用because引导原因状语从句。故选A。
28.B 根据语境可知,此处表示煎饼尝起来味道好。touch触摸;taste尝起来;cook做饭;sound听起来。故选B。
29.C 根据下文"We must learn to make food by ourselves from now on."可知,学生从这次活动中得到了一个教训。lesson作名词,有"教训"的意思。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭