2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语上册译林版》

Ⅲ.阅读理解(每小题2分,共8分)
There is a popular(受欢迎的)club at Sunshine Middle School.It's the Cooking Club.Students call it the “ fun club ".More and more students spend their Tuesday afternoons at the club.
Many parents don't think cooking skills are important.They don't let their children cook at home.In fact,the kitchen is a learning lab for r students.Joining the Cooking Club is a good way for them to learn different skills and feel good.
First,students can learn how to cook.When their parents are not at home,they can take care of themselves.
Second,students can take their food home and share it with their family.They will have a sense of achievement(成就).
Third,the teachers in the club teach students not only how to cook but also the science behind the food they eat.They will learn a lot about how to eat healthily.
Lastly,students can practise basic Maths skills like counting and measuring.They also learn social(社交的)skills by working together and making friends.
21.What do students think of learning cooking, according to paragraph 1?
A.It's interesting. B.It's hard.
C.It's easy. D.It's unusual.
22.What skill(s)can students learn according to
the last paragraph?
A.Shopping and cooking skill ls.
B.Maths and social skills.
C.Sports skills.
D.English skills.
23.新史主 What is the passage mainly about?
A.A fun club.
B.A new lab.
C.A love of cooking.
D.Science in the kitchen.
24.Where can we probably read this passage?
A.In a sports magazine.
B.In a storybook.
C.In a travel book.
D.In a school newspaper.
答案: 21.A 推理判断题。根据第一段中“Students call it the ‘fun club’.”可知,学生们称之为“趣味俱乐部”。因此可推测学生认为学习烹饪很有趣。故选 A。
22.B 细节理解题。根据最后一段可知,学生可以练习基本的数学技能,比如计数和测量;他们还可以通过合作和交朋友来学习社交技能。故选 B。技巧点拨 细节理解题的解题方法:①直接信息题。提取题干的关键词,在文章中寻找相关的语句,根据题目选项和原文细节,确定答案;②间接信息题。使用转换相关信息法,即阅读题干,找到原文的相关信息,然后将原文信息进行适当转换,对比原文转换后的信息与选项,确定答案。
23.A 文章主题题。根据第一段中“There is a popular club at Sunshine Middle School. It's the Cooking Club.”以及下文可知,本文主要介绍了一个趣味俱乐部。故选 A。
24.D 文章出处题。本文主要介绍了阳光中学的一个趣味俱乐部,因此我们可能从校报上读到这篇文章。故选 D。
25.Water is important to all
living
things.
26.You find some
videos
about the match on our school website.
27.Tom is very happy because it's his
first
time in China.
28.Lao She was one of the greatest
writers
in China.
29.You will feel much
better
after taking a rest at home.
30.Our English teacher often asks us to take turns
to answer
her questions.
答案: 25.living 26.videos 27.first 28.writers 29.better 30.to answer
31.The students have
two field trips each term
in our school.
32.Daniel
often practises playing tennis
on Friday afternoons.
33.Camping can make people
get close to
nature and
enjoy the peace and quiet

34.The students can
take part in
all kinds of
after-school activities
.
答案: 31.two field trips each term
32.often practises playing tennis
33.get close to;enjoy the peace and quiet
34.take part in;after-school activities

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭