第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.He teaches very well
B.He is tall and a little fat
C.He likes me very much
D.He likes playing basketball
B
)5. —What's your Maths teacher like? —____.A.He teaches very well
B.He is tall and a little fat
C.He likes me very much
D.He likes playing basketball
答案:
5. B 【点拨】问句是对人物的外貌特征进行提问,B 项符合语境。故选 B。
四、根据中文意思完成句子。
1. 奥运会每四年举办一次。The Olympic Games
2. 我们能从榜样那儿学到很多。We can
3. 你能看到一些男孩正在那儿打篮球吗? Can you
4. 谈论关于明星学生的事令人兴奋。
5. 你们的新学校怎么样? (What)
1. 奥运会每四年举办一次。The Olympic Games
take place
every four years.2. 我们能从榜样那儿学到很多。We can
learn
a lot from the role models
.3. 你能看到一些男孩正在那儿打篮球吗? Can you
see any boys playing basketball
there?4. 谈论关于明星学生的事令人兴奋。
It is exciting to talk about
the star students.5. 你们的新学校怎么样? (What)
What is your new school like
?
答案:
1. take place
2. learn;from the role models
3. see any boys playing basketball
4. It is exciting to talk about
5. What is your new school like
2. learn;from the role models
3. see any boys playing basketball
4. It is exciting to talk about
5. What is your new school like
五、缺词填空。(每空一词)(2024·江苏南京玄武区期中)
I start my first day of junior high today! I can't believe this day has finally arrived.
What I am thinking about m 1 me nervous. After all, I was one of the leaders at my old school. The younger students all looked u 2 to us sixth graders. Now, I am going to be a junior high student and I am going to make some new f 3.
I am not alone. All of us going into the junior high are in the same b 4. In fact, I am not w 5 about being a new junior high school student. I am excited about it! I am excited about all the different s 6 I get to study.
The letter I got last week from my new school says that this Friday will be Club Day. There are a lot of c 7 at my new school. I think I might join the Film-making Club. Dad told me that a good w 8 to make new friends is to meet people who share your hobbies.
I will miss my old friends when I am in this new school. I also know that I can talk with my old friends even if we no longer go to the s 9 school.
I am so e 10 now! Mum, Dad, Grandma, and Grandpa are all excited as well. I think I am going to like being a junior high school student after all. I am looking forward to a great year and an exciting new world!
1.
I start my first day of junior high today! I can't believe this day has finally arrived.
What I am thinking about m 1 me nervous. After all, I was one of the leaders at my old school. The younger students all looked u 2 to us sixth graders. Now, I am going to be a junior high student and I am going to make some new f 3.
I am not alone. All of us going into the junior high are in the same b 4. In fact, I am not w 5 about being a new junior high school student. I am excited about it! I am excited about all the different s 6 I get to study.
The letter I got last week from my new school says that this Friday will be Club Day. There are a lot of c 7 at my new school. I think I might join the Film-making Club. Dad told me that a good w 8 to make new friends is to meet people who share your hobbies.
I will miss my old friends when I am in this new school. I also know that I can talk with my old friends even if we no longer go to the s 9 school.
I am so e 10 now! Mum, Dad, Grandma, and Grandpa are all excited as well. I think I am going to like being a junior high school student after all. I am looking forward to a great year and an exciting new world!
1.
makes
2. up
3. friends
4. boat
5. worried
6. subjects
7. clubs
8. way
9. same
10. excited
答案:
1. makes 2. up 3. friends 4. boat 5. worried 6. subjects 7. clubs 8. way 9. same 10. excited
六、完形填空。
Middle school life can be hard for middle school students. They would like to 1 good grades. They also want to have their hobbies and make friends. It's 2 for them to do all the things well.
Jane is in Grade 7. She is good 3 her lessons and usually gets good grades in exams. She also likes to 4 pop music every day. However, she is too busy with her lessons at school and has little 5 to keep her hobbies. And heavy schoolwork sometimes makes her feel tired and unhappy. 6 she is now worried about herself a lot.
Bill is now in Grade 8. He loves his school life. He did 7 in his lessons in Grade 7. But this year he is a member of the 8 Club. He plays football every day and he plays well. He tries his best, but he can't 9 better than last year in his lessons.
Students have so many 10 in middle school and they have to work hard on them. But if they keep a balance(平衡) between schoolwork and hobbies, they will be happy every day.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Middle school life can be hard for middle school students. They would like to 1 good grades. They also want to have their hobbies and make friends. It's 2 for them to do all the things well.
Jane is in Grade 7. She is good 3 her lessons and usually gets good grades in exams. She also likes to 4 pop music every day. However, she is too busy with her lessons at school and has little 5 to keep her hobbies. And heavy schoolwork sometimes makes her feel tired and unhappy. 6 she is now worried about herself a lot.
Bill is now in Grade 8. He loves his school life. He did 7 in his lessons in Grade 7. But this year he is a member of the 8 Club. He plays football every day and he plays well. He tries his best, but he can't 9 better than last year in his lessons.
Students have so many 10 in middle school and they have to work hard on them. But if they keep a balance(平衡) between schoolwork and hobbies, they will be happy every day.
(
A
)1. A. get B. take C. learn D. start(
D
)2. A. bad B. good C. easy D. difficult(
B
)3. A. to B. at C. for D. with(
B
)4. A. hear B. listen to C. sing D. dance(
C
)5. A. money B. sleep C. time D. love(
B
)6. A. Or B. So C. But D. Yet(
A
)7. A. well B. fast C. early D. badly(
A
)8. A. Football B. Baseball C. Volleyball D. Basketball(
B
)9. A. write B. do C. draw D. fly(
C
)10. A. trips B. sport C. subjects D. meetings
答案:
1. A 【点拨】get 得到;take 带走;learn 学习;start 开始。根据“good grades”可知是取得好成绩,get 符合语境。故选 A。
2. D 【点拨】bad 坏的;good 好的;easy 容易的;difficult 困难的。根据“for them to do all the things well”可知把所有的事情都做好是很难的。故选 D。
3. B 【点拨】be good at sth. 为固定短语。故选 B。
4. B 【点拨】hear 听到;listen to 听;sing 唱歌;dance 跳舞。根据语境可知,此处表示“听音乐”,只有 listen to 符合语境。故选 B。
5. C 【点拨】money 钱;sleep 睡眠;time 时间;love 爱。根据“she is too busy with her lessons”可知,她太忙了,所以没有时间坚持自己的爱好。故选 C。
6. B 【点拨】or 或者;so 所以;but 但是;yet 还。根据“... makes her feel tired and unhappy. 6 she is now worried about herself a lot.”可知,前后两句是因果关系,前因后果,用 so 连接。故选 B。
7. A 【点拨】well 好地;fast 快速地;early 提早;badly 严重地。根据“He loves his school life.”以及后文可知七年级时他成绩很好。故选 A。
8. A 【点拨】football 足球;baseball 棒球;volleyball 排球;basketball 篮球。根据后文“He plays football”可知他在足球俱乐部。故选 A。
9. B 【点拨】句意:他尽了最大努力,但他的功课还是不如去年的好。do better 做得更好。故选 B。
10. C 【点拨】trip 旅行;sport 运动;subject 科目;meeting 会议。根据“Students have so many 10 in middle school...”可知,学生在中学期间有很多科目要学习。故选 C。
2. D 【点拨】bad 坏的;good 好的;easy 容易的;difficult 困难的。根据“for them to do all the things well”可知把所有的事情都做好是很难的。故选 D。
3. B 【点拨】be good at sth. 为固定短语。故选 B。
4. B 【点拨】hear 听到;listen to 听;sing 唱歌;dance 跳舞。根据语境可知,此处表示“听音乐”,只有 listen to 符合语境。故选 B。
5. C 【点拨】money 钱;sleep 睡眠;time 时间;love 爱。根据“she is too busy with her lessons”可知,她太忙了,所以没有时间坚持自己的爱好。故选 C。
6. B 【点拨】or 或者;so 所以;but 但是;yet 还。根据“... makes her feel tired and unhappy. 6 she is now worried about herself a lot.”可知,前后两句是因果关系,前因后果,用 so 连接。故选 B。
7. A 【点拨】well 好地;fast 快速地;early 提早;badly 严重地。根据“He loves his school life.”以及后文可知七年级时他成绩很好。故选 A。
8. A 【点拨】football 足球;baseball 棒球;volleyball 排球;basketball 篮球。根据后文“He plays football”可知他在足球俱乐部。故选 A。
9. B 【点拨】句意:他尽了最大努力,但他的功课还是不如去年的好。do better 做得更好。故选 B。
10. C 【点拨】trip 旅行;sport 运动;subject 科目;meeting 会议。根据“Students have so many 10 in middle school...”可知,学生在中学期间有很多科目要学习。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看