第114页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
A.matches
B.fits
C.matches with
D.fits in
A
)4. The woman looks beautiful because her red silk blouse ________ her blue jeans very well.A.matches
B.fits
C.matches with
D.fits in
答案:
4. A 【点拨】sth. matches sth. 某物与某物相配。故选 A。
(
A.Not good.
B.That’s OK.
C.What a shame!
D.Thank you.
D
)5. —You look pretty today! —________A.Not good.
B.That’s OK.
C.What a shame!
D.Thank you.
答案:
5. D 【点拨】当别人赞美自己时,要表示感谢。故选 D。
(
—I’m not sure. She ________ get up late.
A.should
B.may
C.must
D.need
B
)6. —Do you know why Eliza is late for school?—I’m not sure. She ________ get up late.
A.should
B.may
C.must
D.need
答案:
6. B 【点拨】should 应该;may 也许;must 必须;need 需要。根据“I'm not sure.”可知,此处应用 may“也许”表示推测。故选 B。
(
A.such as
B.as
C.for example
D.in order to
A
)7. (2025·江苏无锡侨谊教育集团调研)Jack has many hobbies, ________ running, riding and playing badminton.A.such as
B.as
C.for example
D.in order to
答案:
7. A 【点拨】such as 例如,后接名词或动名词。故选 A。
(
A.Of course not
B.Sure! Here you are
C.I don’t have a bike
D.No, thanks
B
)8. —May I use your bike? —________.A.Of course not
B.Sure! Here you are
C.I don’t have a bike
D.No, thanks
答案:
8. B 【点拨】Of course not 当然不行;Sure! Here you are 当然,给你;I don't have a bike 我没有自行车;No, thanks 不了,谢谢。根据“May I use your bike?”可知此处是在询问是否能借用自行车,B 项符合语境。故选 B。
四、根据短文内容,在文中空白处填入 1 个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Ms Li is a fashion designer. She gives _1_ (we) some advice on choosing the right colours to wear. It _2_ (depend) on the colour of our skin. Some people look _3_ (well) in warm colours, but other people look nice _4_ cool colours. Similar colours go well together. For example, wear dark blue jeans with a light blue blouse or T-shirt. We can mix warm _5_ cool colours. They make each other _6_ (stand) out, such as green and yellow or orange and blue. When we know how _7_ (wear) clothes, we are going to have a fashion show to raise money for _8_ children in poor areas. When we go on a school field trip, we should wear _9_ (comfort) jeans and shoes. I think white T-shirts, blue jeans, _10_ (scarf) and sports clothes are quite fashionable. I hope you can agree with me.
1.
6.
Ms Li is a fashion designer. She gives _1_ (we) some advice on choosing the right colours to wear. It _2_ (depend) on the colour of our skin. Some people look _3_ (well) in warm colours, but other people look nice _4_ cool colours. Similar colours go well together. For example, wear dark blue jeans with a light blue blouse or T-shirt. We can mix warm _5_ cool colours. They make each other _6_ (stand) out, such as green and yellow or orange and blue. When we know how _7_ (wear) clothes, we are going to have a fashion show to raise money for _8_ children in poor areas. When we go on a school field trip, we should wear _9_ (comfort) jeans and shoes. I think white T-shirts, blue jeans, _10_ (scarf) and sports clothes are quite fashionable. I hope you can agree with me.
1.
us
2. depends
3. good
4. in
5. and
6.
stand
7. to wear
8. the
9. comfortable
10. scarves/scarfs
答案:
1. us 2. depends 3. good 4. in 5. and 6. stand 7. to wear 8. the 9. comfortable 10. scarves/scarfs
五、阅读理解。(2024·江苏盐城景山中学期末)
For many people, fashion means(意思是) clothes. In fact, there is fashion in many other things, not only in clothes. There is fashion in holidays, restaurants, films and books. There is also fashion in jobs, building styles, etc.
Fashion changes. If you look at pictures of people or things from the past(过去), you can find the changes in fashion. An English house in the 1750s is quite different from the one in the 1650s. A young boy today looks very different from his fashionable(时尚的) grandpa in the 1940s. Today, fashion changes fast. We can get new information in a short time from newspapers, radios, mobile phones, televisions and the internet. When new fashion comes, fashionable people will buy new things. So, many people like fashion designers and dress-makers can make a lot of money.
(
A. clothes only B. many things
C. houses D. newspapers and radios
(
A. the same as B. different from C. like D. better than
(
A. newspapers B. radios C. mobile phones D. all the above
(
A. Fashionable people only buy old things.
B. We can never find changes in fashion.
C. There was fashion only in the 1940s.
D. Fashionable people like buying things in fashion.
For many people, fashion means(意思是) clothes. In fact, there is fashion in many other things, not only in clothes. There is fashion in holidays, restaurants, films and books. There is also fashion in jobs, building styles, etc.
Fashion changes. If you look at pictures of people or things from the past(过去), you can find the changes in fashion. An English house in the 1750s is quite different from the one in the 1650s. A young boy today looks very different from his fashionable(时尚的) grandpa in the 1940s. Today, fashion changes fast. We can get new information in a short time from newspapers, radios, mobile phones, televisions and the internet. When new fashion comes, fashionable people will buy new things. So, many people like fashion designers and dress-makers can make a lot of money.
(
B
)1. Fashion means ________ in the passage.A. clothes only B. many things
C. houses D. newspapers and radios
(
B
)2. Fashion in the 1940s is ________ fashion today.A. the same as B. different from C. like D. better than
(
D
)3. People can get information in a short time from ________.A. newspapers B. radios C. mobile phones D. all the above
(
D
)4. Which of the following is RIGHT according to the passage?A. Fashionable people only buy old things.
B. We can never find changes in fashion.
C. There was fashion only in the 1940s.
D. Fashionable people like buying things in fashion.
答案:
1. B 【点拨】根据第一段中的“In fact, there is fashion in many other things, not only in clothes.”可知,时尚的含义不只在服装,而是体现在许多方面。故选 B。
2. B 【点拨】根据第二段中的“A young boy today looks very different from his fashionable(时尚的) grandpa in the 1940s.”可知,今天的男孩看起来不同于 20 世纪 40 年代时尚的祖父,即 20 世纪 40 年代的时尚跟今天的时尚是不同的。故选 B。
3. D 【点拨】根据第二段中的“We can get new information in a short time from newspapers, radios, mobile phones, televisions and the internet.”可知,我们可以快速地从报纸、收音机、手机、电视和网络上获取信息。故选 D。
4. D 【点拨】根据第二段中的“When new fashion comes, fashionable people will buy new things.”可知,时尚人追求时尚,他们会购买新时尚的东西。故选 D。
2. B 【点拨】根据第二段中的“A young boy today looks very different from his fashionable(时尚的) grandpa in the 1940s.”可知,今天的男孩看起来不同于 20 世纪 40 年代时尚的祖父,即 20 世纪 40 年代的时尚跟今天的时尚是不同的。故选 B。
3. D 【点拨】根据第二段中的“We can get new information in a short time from newspapers, radios, mobile phones, televisions and the internet.”可知,我们可以快速地从报纸、收音机、手机、电视和网络上获取信息。故选 D。
4. D 【点拨】根据第二段中的“When new fashion comes, fashionable people will buy new things.”可知,时尚人追求时尚,他们会购买新时尚的东西。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看