第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
四、根据中文意思完成句子。
1. 我姐姐擅长唱歌和跳舞。
My sister
2. 欢迎来到南京一中七年级六班。
3. 小珍妮的口袋里经常装满了糖果。
Little Jenny’s pocket
4. 在公交车上,张珂乐意给有需要的人让座。
Zhang Ke
5. 多有礼貌的男孩啊!(What...)
1. 我姐姐擅长唱歌和跳舞。
My sister
is good at
singing and dancing.2. 欢迎来到南京一中七年级六班。
Welcome to
Class 6, Grade 7 at Nanjing No. 1 Middle School.3. 小珍妮的口袋里经常装满了糖果。
Little Jenny’s pocket
is often full of
candies.4. 在公交车上,张珂乐意给有需要的人让座。
Zhang Ke
is ready/willing to
give her seat to someone in need on the bus.5. 多有礼貌的男孩啊!(What...)
What a polite boy
!
答案:
1. is good at 2. Welcome to 3. is often full of 4. is ready/willing to 5. What a polite boy
五、缺词填空。(每空一词)
Sam is a boy. He is twelve y 1 old and he comes from London, Britain. His h 2 is not long. Now he studies in Beijing. He g 3 to school from Monday to Friday. He loves C 4 food very much. He sometimes p 5 football with his friends on Sundays. They are all good at p 6 football. He also likes listening to music. Sam’s father and mother a 7 teachers. Sam isn’t good at Chinese, b 8 he wants to learn it well. Some people t 9 Chinese is very hard, but he and his p 10 don’t think so.
1.
6.
Sam is a boy. He is twelve y 1 old and he comes from London, Britain. His h 2 is not long. Now he studies in Beijing. He g 3 to school from Monday to Friday. He loves C 4 food very much. He sometimes p 5 football with his friends on Sundays. They are all good at p 6 football. He also likes listening to music. Sam’s father and mother a 7 teachers. Sam isn’t good at Chinese, b 8 he wants to learn it well. Some people t 9 Chinese is very hard, but he and his p 10 don’t think so.
1.
years
2. hair
3. goes
4. Chinese
5. plays
6.
playing
7. are
8. but
9. think
10. parents
答案:
1. years 2. hair 3. goes 4. Chinese 5. plays 6. playing 7. are 8. but 9. think 10. parents
六、完形填空。(2024·江苏南京鼓楼区期中改编)
Sara soon makes new friends in the school. Some 1 girls are not very nice. They think they are important(重要的) because they have money and lots of good things. Sara is different. She is rich and likes beautiful dresses and dolls, 2 she loves people, books and telling stories better. She is a(n) 3 child and she is very good at telling stories. Other girls love to 4 her stories. They are all about interesting people and wonderful countries.
“ 5 do you remember(记住) all those things?” asks her best friend, Eva.
“I have all these pictures in my head,” says Sara. “So it’s 6 to tell stories about them.”
Poor Eva is not clever. She can 7 remember any of her school lessons, and Miss Minchin is always angry with her. Sara often 8 with Eva’s lessons. Sara tells 9 lots of interesting stories, so Eva learns a lot. She loves her friend, Sara, very much. But not everybody is Sara’s 10. Jenny is an older girl. Now Sara is more important than Jenny, and Jenny does not like that.
“Oh, Sara is so clever!” Jenny often says. “Her 11 are so beautiful. And she is so rich! Of course Miss Minchin likes her best!” Sara does not 12 when Jenny says these things. Sometimes it is not easy, but Sara is a kind and friendly 13. And she does not like to be 14 with people around her. She wants to make friends with 15.
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
(
Sara soon makes new friends in the school. Some 1 girls are not very nice. They think they are important(重要的) because they have money and lots of good things. Sara is different. She is rich and likes beautiful dresses and dolls, 2 she loves people, books and telling stories better. She is a(n) 3 child and she is very good at telling stories. Other girls love to 4 her stories. They are all about interesting people and wonderful countries.
“ 5 do you remember(记住) all those things?” asks her best friend, Eva.
“I have all these pictures in my head,” says Sara. “So it’s 6 to tell stories about them.”
Poor Eva is not clever. She can 7 remember any of her school lessons, and Miss Minchin is always angry with her. Sara often 8 with Eva’s lessons. Sara tells 9 lots of interesting stories, so Eva learns a lot. She loves her friend, Sara, very much. But not everybody is Sara’s 10. Jenny is an older girl. Now Sara is more important than Jenny, and Jenny does not like that.
“Oh, Sara is so clever!” Jenny often says. “Her 11 are so beautiful. And she is so rich! Of course Miss Minchin likes her best!” Sara does not 12 when Jenny says these things. Sometimes it is not easy, but Sara is a kind and friendly 13. And she does not like to be 14 with people around her. She wants to make friends with 15.
(
D
)1. A. beautiful B. careful C. quiet D. rich(
B
)2. A. and B. but C. so D. or(
D
)3. A. free B. old C. famous D. clever(
C
)4. A. chat with B. wait for C. listen to D. talk about(
D
)5. A. What B. Where C. When D. How(
A
)6. A. easy B. difficult C. nice D. good(
D
)7. A. always B. often C. sometimes D. never(
C
)8. A. teaches B. works C. helps D. practises(
A
)9. A. her B. him C. me D. you(
B
)10. A. student B. friend C. classmate D. teacher(
C
)11. A. coat B. skirt C. dresses D. T-shirt(
A
)12. A. answer B. play C. think D. ask(
B
)13. A. boy B. girl C. man D. woman(
C
)14. A. good B. happy C. angry D. busy(
D
)15. A. me B. your C. her D. them
答案:
1. D 【点拨】beautiful 美丽的;careful 认真的;quiet 安静的;rich 富有的。根据“because they have money and lots of good things”可知是有钱的女孩。故选D。
2. B 【点拨】and 和;but 但是;so 所以;or 或者。前后是转折关系,用 but 连接。故选B。
3. D 【点拨】句意:她很聪明,很擅长讲故事。free 自由的,免费的;old 旧的,老的;famous 著名的;clever 聪明的。故选D。
4. C 【点拨】chat with 和……聊天;wait for 等待;listen to 听;talk about 谈论。根据“her stories”可知是听她讲故事。故选C。
5. D 【点拨】what 什么;where 在哪里;when 什么时候;how 如何。根据下文内容可知,此处是问如何记得这些事情。故选D。
6. A 【点拨】easy 容易的;difficult 困难的;nice 好的;good 好的。根据“I have all these pictures in my head”可知脑子里全是这些画面,所以讲故事很容易。故选A。
7. D 【点拨】always 总是;often 经常;sometimes 有时;never 从不。根据“Poor Eva is not clever.”可知,她不聪明,所以她从来不记住任何课堂知识。故选D。
8. C 【点拨】teach 教;work 工作;help 帮助;practise 练习。根据“with Eva's lessons”可知是帮助她学习。故选C。
9. A 【点拨】句意:萨拉给她讲了很多有趣的故事,所以伊娃学到了很多。tell sb. sth. 告诉某人某事;空处指代 Eva,应用 her。故选A。
10. B 【点拨】student 学生;friend 朋友;classmate 同班同学;teacher 老师。根据“But not everybody is Sara's”可知不是每个人都是她的朋友。故选B。
11. C 【点拨】coat 外套;skirt 短裙;dress 连衣裙;T-shirt T 恤衫。根据其后的 are 可知,此处应用复数名词。故选C。
12. A 【点拨】answer 回答;play 玩;think 认为;ask 问。根据“when Jenny says these things”可知是当珍妮这样说时,萨拉没有回答。故选A。
13. B 【点拨】句意:有时它不容易,但是萨拉是一个善良的友好的女孩。表示“女孩”,应用 girl。故选B。
14. C 【点拨】good 好的;happy 开心的;angry 生气的;busy 忙的。根据“She wants to make friends with _15_.”可知她想要与周围的人交朋友,所以她不喜欢对周围的人生气。故选C。
15. D 【点拨】表示“他们”,应用 them。故选D。
2. B 【点拨】and 和;but 但是;so 所以;or 或者。前后是转折关系,用 but 连接。故选B。
3. D 【点拨】句意:她很聪明,很擅长讲故事。free 自由的,免费的;old 旧的,老的;famous 著名的;clever 聪明的。故选D。
4. C 【点拨】chat with 和……聊天;wait for 等待;listen to 听;talk about 谈论。根据“her stories”可知是听她讲故事。故选C。
5. D 【点拨】what 什么;where 在哪里;when 什么时候;how 如何。根据下文内容可知,此处是问如何记得这些事情。故选D。
6. A 【点拨】easy 容易的;difficult 困难的;nice 好的;good 好的。根据“I have all these pictures in my head”可知脑子里全是这些画面,所以讲故事很容易。故选A。
7. D 【点拨】always 总是;often 经常;sometimes 有时;never 从不。根据“Poor Eva is not clever.”可知,她不聪明,所以她从来不记住任何课堂知识。故选D。
8. C 【点拨】teach 教;work 工作;help 帮助;practise 练习。根据“with Eva's lessons”可知是帮助她学习。故选C。
9. A 【点拨】句意:萨拉给她讲了很多有趣的故事,所以伊娃学到了很多。tell sb. sth. 告诉某人某事;空处指代 Eva,应用 her。故选A。
10. B 【点拨】student 学生;friend 朋友;classmate 同班同学;teacher 老师。根据“But not everybody is Sara's”可知不是每个人都是她的朋友。故选B。
11. C 【点拨】coat 外套;skirt 短裙;dress 连衣裙;T-shirt T 恤衫。根据其后的 are 可知,此处应用复数名词。故选C。
12. A 【点拨】answer 回答;play 玩;think 认为;ask 问。根据“when Jenny says these things”可知是当珍妮这样说时,萨拉没有回答。故选A。
13. B 【点拨】句意:有时它不容易,但是萨拉是一个善良的友好的女孩。表示“女孩”,应用 girl。故选B。
14. C 【点拨】good 好的;happy 开心的;angry 生气的;busy 忙的。根据“She wants to make friends with _15_.”可知她想要与周围的人交朋友,所以她不喜欢对周围的人生气。故选C。
15. D 【点拨】表示“他们”,应用 them。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看